Posto sam radio test te Noctue (10 komada sam imao) i nekih Cooler Master ventopva kao i Thermaltake mogu odmah da ti kazem da ces izgubiti performanse.. Evo drugaru sam stavljao taj Vnet na IFX 14 i podigle mu se temperature,morao je da vrati CM..To je sto se tice performansi.Jedino bi dobio na tisini..E koliko ja znam V8 nije nesto bucan tako da..
to sam JAAAAAAAAAA, cisto sumnjam za performanse, daleko bilo da kazem da je noctua losa ali kapiram da je na tom CM fanu bolje dizaniran tj namenjen protok vazduha za V8, imao sam par nekih ventova i svaki duva drugacije( ne govorim o CFM vec pravcu prostiranja vazduha )
Meni je ranije bila bučna TT-ova dvanaestica na bigtyphoon, morao sam da je menjam, imala je baš neko iritirajuće brujanje čak i na nižim obrtajima, onda sam stavio neki xigmatekov što mi je bio pri ruci, on je bio ok ovako, al čim ga primakneš nečemu čuje se mnogo strujanje vazduha. Posle mi je došao do ruku noiseblockerov hp2, lepota, ne čuje se ni na max, taman poslai na manje pa sam i testirao stari i novi. razlika je bila 2 stepena manje u load za TT na 2000rpm, s tim da se NB vrti na 1500, a po tišini nisu uporedivi ni u kom slučaju.
Napravio sam tom prilikom jedan zanimljiv test, odmakao sam fan još 5mm od rebara i oblepio okolo trakom. dobiješ dva-tri stepena manje i koji decibel manje subjektivno, može biti zbog smanjenja turbulencije.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647271. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.