Ovako, doticni procesor sam, kao sto se neki mozda i secaju, overklokovao sa 2.8 na 3.01, ako se moze i nazvati overklok. Sve je na default, samo sam fsb stavio na 215. Pustio sam OCCT test 1h i nema greske, temperatura idle 29, load 41, zezam se, 59 (stock cooler). E sad, kad sam hteo malo vise da popnem, recimo na 3150Mhz, stavim fsb na 225, smanjim ram, smanjim ht, (Voltazu ostavim na auto, jer sta god da namestim pise da nije optimized), upalim komp, sve fino, bajno, pustim OCCT i posle 10ak minuta, prc, izbaci gresku na prvom jezgru(core 0).
Pa od vas vrsnih overklokera mi treba savet sta da radim?
Pa ako te to sto pise optimized bude vodilo kao neki cilj neces nikad dalje ni stici sa clockom ...sala mala..sad ce Skaj ili neko (da se drugi ne naljute) to da `sprze`i kako treba
TAJ JE JEO STA JE HTEO I TRABANTA JEDAN DEO
:: Ovako, doticni procesor sam, kao sto se neki mozda i secaju, overklokovao sa 2.8 na 3.01, ako se moze i nazvati overklok. Sve je na default, samo sam fsb stavio na 215. Pustio sam OCCT test 1h i nema greske, temperatura idle 29, load 41, zezam se, 59 (stock cooler). E sad, kad sam hteo malo vise da popnem, recimo na 3150Mhz, stavim fsb na 225, smanjim ram, smanjim ht, (Voltazu ostavim na auto, jer sta god da namestim pise da nije optimized), upalim komp, sve fino, bajno, pustim OCCT i posle 10ak minuta, prc, izbaci gresku na prvom jezgru(core 0) :: :: Pa od vas vrsnih overklokera mi treba savet sta da radim :: :: Gigabyte GA-MA785G-UD3 :: :: Chieftec 550 :: :: Nemam graficku :)
to optimized ti nikada nece stajati kad clockujes i ne obracaj paznju na to nega na T i stabilnost tj V, kao sto si sam rekao spustio si NB HT i MEM tako da peglaj, dodaj malko djusa, a cooler mora da se menja! meni je na Atholnu x2 64 5000+ bila V 1.6, sta mislis da li je to optimized :D
to znaci da je malo losije od ostalih i da mu verovatno treba jos napona da bi radilo stabilno, a jos napona znaci vece temerature, a to znaci da ti treba bolje hladjenje.
Potpuno stabilan sistem smo podesili na 3600 MHz, pri radnom naponu od 1,45V za jezgra. Integrisani northbridge je radio na frekvenciji od 2660 MHz, sa povećanim naponom na 1,4V Ipak, pri toj radnoj brzini, Athlon II X4 je bez problema prošao sve testove uključujući i zahtevne S&M i LinX x64 Linpack stres testove.
Ne verujem da je do kulera, posto je klok vrlo mali, a gresku prijavljuje dok je procesor jos 58 stepeni, znaci nema veze s hladjenjem i prijavljivanje greske. Kolko da mu stavim voltazu? ja mislim da je fabricki 1.425...
Fabricki je 1.4v Stavio sam HT link na 1600, Ram na 3.33, ispada sa 236 fsb-om negde oko 784, i voltazu sam popeo na 1.425 i kad pustim occt, posle 10 sekundi loada on izbaci gresku na drugom jezgru.
Memorija mi je OCZ REAPER HPC DDR2 800Mhz 4-4-4-12, ali mislim da u biosu pisu redom brojevi: 5t 5 neko slovo 5 18 i jos nesto ovde Probao sam na da stavim 4 4 4 12 i nije stabilan komp...
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647271. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.