pozdrav! uzeh juce proc i plocu i kloknem ga na 3.4ghz bez po` muke...medjutim zeza me bus speed...nece preko 270 okruglo ni makac,sta god da radim...sve sam spustio, HT-link,NB frekvenciju,frekvenciju memorije...ma sve, i to daleko ispod nominalnih vrednosti...podizao voltaze...jednostavno nista me ne zaustavlja osim bus speeda koji nece ni makac vise od 270! sta da mu radim? procesor bi isao bez problema na 3.6 i vise...kako da namestid da moze vise od 270 da se namesti? puno hvala unapred...
Zanimalo me cime hladis jer ja imam x4 630. Mozda je tih 270 max i da ne moze da se promeni, probaj update biosa. Nego, ja mislim da ako ti radi stabilno sve na 3.4 sa TIM kulerom i na normalnim temperaturama, da bi trebalo da budes presrecan i da ga ne diras dalje i nakrivis kapu. Sacekacemo kolege, oni su kompetentniji od mene, pa ce da ti odgovore.
Nisam neki expert za OC, ali zar tih 270MHz za AMD-a nije previše? Ne možeš samo da dižeš magistralu u beskonačnost, valjda i množilac treba da podesiš. HT ne bi trebalo da prelazi 1100MHz, a pošto je 4*270=1080, daljim povećanjem magistrale, ti prelaziš dozvoljenu granicu, pa te verovatno zato zeza.
Mnozilac je zakljucan na ovom cpu, nije black edition.
on je sa 2.6Ghz popeo na 3.4, a hoce za ceo GHz vise, mislim da je to previse sa kulerom od 20 evra. Ja sam moj sa 2.8 popeo cisto da radi na 3.0 i miran sam, a kamoli da ga teram tamo blizu 4. Ja bih to stavio na 3.0 da radi i da ne bijes glavu. Ionako ti vise trenutno i ne treba
najverovatnije ti je zakucala ploca jer ti je ona najbitnija sto se tice FSB-a, a obzirom da je AM3 default za NB i HT ja mislim 2000MHz, ako si sve poobarao i nece i probao sa podizanjem voltaze znaci da je polca dostigla maximum, vidi rashladi joj naponsku jedinicu
Da ti je black edition ne bi morao da dizes FSB toliko
03.03.2010. 22:13
status: user broj poruka: 7725
nego samo menjas mnozilac sa standardnim FSB ili malo podignutim.Ako nesto vise dobijes to mozes samo sa povecanim mnoziocem ,podignutim vcore i manjim FSB.
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647271. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.