Dakle, postavio temu pre neki dan u vezi Asus P7131 TV Card Philips chip ... Problem je sledeci:
Windows 7 ne moze sam da nadje drivere za nju (vidi je u device manager-u).
Pokusao sam sledece: Windows update ne nalazi. Originalni disk sa driverima (nece). Asusov sajt nema drivere za nju, pokusao sa driverima od slicnih (7131 SE, Hybrid, Hybrid SE). Pretrazio gomilu sajtova sa driverima. Raznorazni programi za update drivera, Driver Magicion, Uniblue Scanner itd itd. Menjao PCI slotove (imam 3, na sva 3 se desava isto. Probana instalacija driver u comaptibilty modu (sve zive windowse, XP sp2, XP sp3, Vista, Vista sp1, Vista sp2).... Ne znam vise sta da radim sem da obaram sistem pa da probam ispcetka, ali ni to mi nije 100% sigurno...
Ako neko zna sta bih jos mogao da uradim, bio bih jako zahvalan...
PS: Kartica je bila u drugom kompu i radila je bez ikakvih problema, samo sto je bio Win XP sp3...
Windows 7 Ultimate 32bit je u pitanju, a ostalo je dole u potpisu ako nekome treba...
Hvala unapred... Pozdrav...
GA-945PL-S3, c2d e2140 1.6Ghz (OC 2.4Ghz) 3GB Kingston ddr2 800, WD500GB, Toshiba-Samsung DVD, Saphire ATI 4850 1gb ddr3 256 bit
Pa to ti je to: na Asus-ovom sajtu ga nema (rec je o drajveru)...
01.03.2010. 04:54
status: user broj poruka: 11001
na originalnom CD-u ga nema (jer je bajat), a u drajverskoj bazi ga tek nema (Win7). Ostaje ti da sacekas da se proizvodjac smiluje i napravi drajver koji karti omogucuje rad pod W7... Ja sam drajver za jedan Intel-ov `Ambient` dial-up modem (Vi$ta 64bit) cekao 7 meseci, to jest, pojavio se 7 meseci nakon official release-a Vi$te... - - - - - - - - - - sta ti znaci `pokusao... sa drajverima slicnih modela...`? Da li se radi o drajverima za Win7 (za te, slicne, karte), ili si pokusao da upotrebis njihove drajvere takodje pisane za Vi$tu ili XP?
Postoje 4 TV kartice sa istim chipom: P7131, P7131 SE, P7131 Hybrid, P7131 Hybrid SE... Sve sto sam trazio, bili su Win 7 driveri, tj sve sa cime sam pokusao... Cak sam nasao i Win 7 driver za P7131 (moju) i kaze Device dont suport driver...
Probaj ovako: Izbrisi sve postojece drajvere za karticu, ugasi PC, izvadi je iz kucista, upali PC, istaliraj driver bez kartice, ugasi PC, ubaci karticu, upali i kad nadje New Hardware, install from specified folder izaberi folder u kojem je raspakovani driver.
Hm... moj drugar je imao P7131 SE karticu i muku je mucio sa drajverima za Win7 i na kraju ih nije nasao (zameno je karticu za neki Leadtek...) Nema drajvera i kako stvari stoje ko zna kad ce se Asus smilovati da izbaci krstene drajvere. I on je nasao na internetu gomilu drajvera, nekih navodno i za Win7 i nista nije radilo. Ako ovo sto je nomemory napisao ne upali - pomiri se sa sudbinom da ta karta i Win7 nece zajedno. Posalji mail Asus-u, mozda se smiluju da te udostoje odgovora da li i kada planiraju da izbace drajvere za Win7...
Bas sam pitao drugara, zadnji drajveri koje je on probao sa tom karticom su 13.3.5.3 sa Asusovog sajta, ali nisu radili pod Win7. Asusova tehnicka podrska mu je rekla da nesto nije u redu sa sistemom, i da reinstalira drajvere za graficku, zvucnu, onda directx i tako dalje. Interesantno sto na Win7 compatibility sajtu pise da je kartica podrzana i da radi bez problema... Cudno... Sa tim TV karticama covek uvek muci neku muku, sve sami krsevi bez odgovarajucih drajvera i sa ocajnim softverom.
Pa ovaj... Interesantno je to sto je sa ovog sajta koji je Kiza preporucio, RADI!!!! Prihvatio je driver i instalirao, i u device manageru ga vidi kako treba! Sad cu da proverim dal sve radi kako treba, ali driveri su prihvaceni :-))))))))) HVALA!!!
Hvala svima na pomoci, radi sve kako treba... Skinuo sam i Cyberlink PowerCinema, sljaka bez ikakvih problema, e sad samo jos da vidim driver na istom sajtu za daljinac i sve ce biti extra :-)))
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647271. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.