Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
mali problemi sa dizanjem sistema nakon laganog OC
STRANA 1 OD 1
kefalo81 mali problemi sa dizanjem sistema nakon laganog OC 18.02.2010. 22:33 T24662

status: user
broj poruka: 775
Znaci procesor je 7750be, klokovan bez napona na 3.0 i radio ok, ali je npr. ponekad film kocio sto nije radio kada je bio na default, pa sam malo digao napon, sa default 1.325 na tipa 1.35 ili tome slicno, uradio links i uspio je nekih 2 min do temperature od 38 i tu se zaglavio i ja sam restartovao.
I ranije linx nije mogao duze od 4-5 min ali ja nisam niskada dizao struje.
Sada sam sve vratio na default, ali mi gore na djelu za mnozilac pise please clear CMOS is sistem is not starting ili tako nesto slicno.
Trenutn win dodje do onog djela start normaly ili with last good known configuration safe mode itd, i ja kliknem sa ovim last good known configuration.
I tu stane do onog plavog windows ekrana i nece dalje.
Sta da radim.
Inace svi ventilatori rade, i sam dodje do windows ekrana i tu stane.
Prethodno mi ponudi da startujem windows sa zadnjom dobrom konfiguracijom ili noraly.
Ja probam obe opcije ali opet sam dodje do plavog windows ekrana.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
neXus2000 Koji CPU.... 18.02.2010. 22:41 #190171

broj poruka: 3351
Inace ne OC-uj ga tako, nego podignes FSB. Udji u BIOS i vrati napon.
kefalo81 7750be 18.02.2010. 22:42 #190173

raic re 18.02.2010. 22:42 #190174

broj poruka: 9006
pa lepo ti kaže i sama ploča - clear cmos

nego kad dođe do tog plavog windows ekrana probaj ctrlaltdelete pa vidi oće li da ti pokaže klasik logon
neXus2000 See 18.02.2010. 22:43 #190175

broj poruka: 3351
Sad si vrsio izmenu :D

I kako ti film secka na tom CPU-u, nije mi jasno.
kefalo81 ... 18.02.2010. 22:48 #190176

Ma povermeno je sjeckao pa sam malo digao napon, jer je bez napona i CS stucao, tj. restartovao se.
Interesuje me da li treba da iskuljucim disk od terabajt da mi se nesto sa njim ne desi kada budem radio taj clear cmos.
Inace mogu li ja to da odnesem u prodavnicu gdje sam kupi pa neka oni to odrade.
kefalo81 Re: ... 18.02.2010. 22:51 #190177

::
:: Ma povermeno je sjeckao pa sam malo digao napon, jer je bez napona i CS stucao, tj. restartovao se
:: Interesuje me da li treba da iskuljucim disk od terabajt da mi se nesto sa njim ne desi kada budem radio taj clear cmos
:: Inace mogu li ja to da odnesem u prodavnicu gdje sam kupi pa neka oni to odrade
mikac962 Re: 18.02.2010. 22:56 #190178

broj poruka: 555
Tesko ti da prebacis dzamper sa normal na clear cmos i vratis ga nazad? Lakse ti je da nosis komp do prodavnice? Da li si ti mazohista. Uradis clear cmos za pola minuta i to je sve. Ako ploca nema dzamper, izvadi bateriju sacekaj par minuta i vrati, pa probaj da upalis racunar. Druga opcija ti je da udjes u BIOS i odradis load default settings. Sve ovo je `mnogo teze` nego odneti racunar do prodavnice?

kefalo81 razumi me 18.02.2010. 23:00 #190180

ja sam nov u ovom, a nisam nista ni specijalno radio, pa me bas u.ralo, bas sam baksuz.
Bilo bi mi glupo da zbog gluposti nesto pokvarim.Da sam bar neke rezultate klokovanja jurio, nego .....
Ostavicu ovo za ujutro,
snacke1984 Re: razumi me 18.02.2010. 23:14 #190186

broj poruka: 381
probaj da vidis sliku ako ti pomogne za clear cmos!

http://www.dansdata.com/images/io006/cmosclr500.jpg

:: ja sam nov u ovom, a nisam nista ni specijalno radio, pa me bas u.ralo, bas sam baksuz
:: Bilo bi mi glupo da zbog gluposti nesto pokvarim.Da sam bar neke rezultate klokovanja jurio, nego ....
:: Ostavicu ovo za ujutro
H-nitro re 18.02.2010. 23:16 #190187

broj poruka: 1976
samo cu reci jednu stvar a to je, ako ti pre sa linxom nije mogao vise od 4-5min wtf! zasto si ga ostavio tako nestabilnog da radi, cim ne moze i pada na testu spustaj klok ili dodaj voltazu ili povecaj fsb nije ni cudo sto je film bagovao

Rise above the pain master the crane

kefalo81 ... 18.02.2010. 23:27 #190195

ma tako su mi pojasnjavali za klok.
Ako je nestabilan na kloku sa mnoziocem a bez napona da idem polako sa naponom.
Inace on je meni radio 99% filma ok samo ponekad je malko trzao ali neprimjetno
saxija re 18.02.2010. 23:58 #190201

broj poruka: 4016
pogledaj prvo po netu na kojim voltazama drze ljudi taj CPU kad ga stave na 3GHz pa ti probaj sa istim, koliko znam on je gladan struje jer trosi 95w stock, pitanje je i koja je ploca pa da li moze da izdrzi, resetovanje biosa (clear cmos ili ako ti je lakse izvadi bateriju sa maticne i sacekaj min pa vrati, a napajanje neka bude otkaceno) ako ti je zalepio skroz a ako nije udji u isti i LOAD OPTIMIZED DEFAULTS! tako nista ne mozes da s*ebes

CPUGPU
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=499049
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=886910
I love my computer because my friends live in it!

kefalo81 ... 19.02.2010. 00:17 #190203

Pa on je bez voltaze trebao da ide na 3.0 ali ja sam probao malo dodati.
Nisam vadio bateriju, probao sam to sa load optimized defaults ali mi je samo onda opcije za klokovanje stavio na disabled, ali sam to ponovo otvorio i sada su mi dostupne ponovo te opcije.
2m4Y re: 19.02.2010. 03:18 #190238

broj poruka: 2353
...sve je to lepo, ali ako nikad nisi radio tako nesto, i nov si u tome, sto ti je padalo na pamet uopste da OC`ujes masinu, ...najgora stvar je, sto se i vecini ljudi desi, da si mozda i nesto zaboravio, a da si uradio, jer cim covek vidi da nesto nije uredu, svasta radi, a i ne seca se svega... Iskljuci komp iz struje, ako bas ne mozes da nadjes ta jumper za Clear CMOS, ...otvori stranicu racunara, i vidi gde je baterija, kao za rucne satove, malo veca, ...pa nju iscupaj, i ostavi tako malo duze, moze i pola sata, ...vrati bateriju prvo, pa onda pali komp u struju, ...najverovatnije ces posle toga dobiti ekran, da li da ucitas Default BIOS ili da mu ti odredis parametre, odaberi Default (kod vecine ploca, dobijas opciju F1 ili F2, jedno def, a drugo custom)... pa posle toga ne cackaj mecku dok spava...

Za oc treba mnogo vise, iako je postalo jednostavno... mozda ti neka druga komponenta pravi problem, ne mora da znaci da je procesor... a sta ako je ploca, ili memara, ...mozda napajanje... eh...

Pozz...

...I sense you young padawan...

AMD Phenom II 955 BE
DFI LP DK 790FXB-M2RS
AMD 4870 512MB ToP
2x 2GB DDRII 1066MHz
2x 320GB SATA II RAID0
1x 750GB SATA II
SB Live 5.1 Digital
Corsair 750TX
kefalo81 ... 19.02.2010. 10:24 #190250

Ma klokovao sam i ranije ovaj cpu, i nekada ne diram vise od dvije stavke,prvo mnozilac, a ako to nije stabilno idem na napon, i ovaj puta sam digao 2 ili 3 stavke u odnosu na default.
2m4Y re: stavke 19.02.2010. 11:38 #190260

broj poruka: 2353
...kad kazes stavke, predpostavljam da pricas o mnoziocu, za tvoj procesor je default mnozilac 13.5, sad ne znam kakve promene ti ploca dopusta, jer je nisi naveo, ali u vecini slucajva bi trrebalo da dopusti po 0.5x, sto dodje 14.5-15 kako si ti rekao, ali ako ne dopusta po 0.5, najverovatnije je prva promena isla na 14, a sledece dve na 15 i 16, sto je skok od nekih 500MHz, sto takodje ne bi trebalo da predstavlja problem, ali opet kazem, sve zavisi koja ti je ploca, ...na kojoj frekvenciji ti je radio procesor na zadnje, kada su poceli problemi, i kakvo hladjenje imas, ...znam da je ovo malo glupo, ali sve po malo utice, ...narocito prasina ili lose konekcije na ploci i komponentama...

Pozz...

...I sense you young padawan...

AMD Phenom II 955 BE
DFI LP DK 790FXB-M2RS
AMD 4870 512MB ToP
2x 2GB DDRII 1066MHz
2x 320GB SATA II RAID0
1x 750GB SATA II
SB Live 5.1 Digital
Corsair 750TX

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647271.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs