evo me na roditeljskom kompu :) iz razloga sto moj ne radi vec danima...
ima asus p4e2-x plocu i neki celeron 2.4 i 1gb rama ddr1.
prosle nedelje sam imao problem koji se sam resio, neznam kako, i sve je radilo 7 dana i evo od jutros opet isto. procesa u task menageru ima 20, znaci samo osnovno i av program (avira). kad upalim mozillu nekad radi ok, a nekad memory usage firefox.exe ode na 300000 i koci sve, ceo komp, evo kao sad -.- isto mi se desava i kad upalim counter strike samo umesto mem. usage u nebesa ode CPU Usage, zalepi se na 100% i nemogu da igram zbog pinga od 300+... medjutim kad spustim cs u taskbar CPU Usage se svari na normalnih 0-2% isto se desava i kad moji igraju one igrice na facebooku (farma i sl.)
ima li nko ideju sta je? prosli put kad se ovo deslio ja sam skenirao komp i pocistio neke viruse, medjutim sad ih nema tako da neverujem da je to...
Koje sve programe koristis? Pogledaj sta ti radi od procesa u startup-u! Skeniraj sve ponovo sa Kaspersky antivirusom ako sumnjas na tudjince tj ako cenis da je slican problem vec bio! Jesi siguran da je CPU zdrav?Temperatura?
ja u zadnje vreme igram cs sa ovog kompa, keva radi u autoCADu, i svi pomalo svrljamo po netu. u startup-u samo msn i avira se dizu. radio sam online scan kasperov, posto nemoze ovaj mucecni komp da gura kaspersky instaliran :) i nasao mi je trojana kojeg je nasao i avira - obrisan.
za CPU neznam... mator je bas ali ga cistim svaka 3-4 meseca, menjao sam mu pastu 3 puta za ove 4 godine od kad sam naucio oko kompa... temeratura je 30-35 kad radi ok, medjutim kad se tako zaglavi firefox za pola sata nabije 50-60... mislis da je CPU odradio svoje :)
Da li je CPU opdradio svoje ja ne mogu sa sigurnoscu da ti kazem niti bilo ko ovde,sve su to pretpostavke..Na zalost,sam ces morati da ukljucis sve opcije ali moguce je da je SiPiJu na kraju svog zivota. Ako nemas virusa,ne radi ti nista u startup-u a CPU radi pod max opterecenjem tj zauzecem hm..Gremlin :)
ali fora je sto on zakuca na 100% usage samo kad upalim cs, kad spustim cs u taskbar i on je i dalje upaljen, sve radi normalno, dakle samo kad je u fullscreen CPU zeza. za mozillu sam provalio sad da zeza samo kad stranica otvorena ima flash animacija (ako se to tako zove, nerazumem se u to), dok samo surf i neki jednostavni sajtovi i forumi ne prave problem.
To vam je neki fah programcic koji ide uz neke igre instalira se i onda zakuca cpu na 100%, mora se deinstalirati al ga nema u program uninslall windows-ovog control panela
kako da nadjem taj programcic kojeg nema u control panelu? ne da mi se da opet reinstaliram win i da sredjujem ovaj haos od podataka, posto nije moj komp...
nisam dobio poklon od admina, igram na jednom serveru vec vise od 5 godina i imam slot i jako sam dobar prijatelj sa vise od 20 administratora i mislim da su sanse da mi je neko od njih nesto poslao zanemarljive... cheat... hahaha
dakle ajde ako neko zna gde se moze naci taj programcic
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647271. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.