Ajmo od pocetka, puna memorija, crkla baterija, eventualno nesto crklo, mislim da ti se popravka istog ne isplati, jer ces za pare koje ces dati za ustanovljavanje kvara moci da kupis 1 novi koji je bolji od tog 100 puta.
Ako imaš onaj kineski komplet sitnog alata (mali krstasti i ostali šrafcigeri), lepo ga rasklopi i proveri da nije neka pi*ka materina upala u mehanizam objektiva ili se cviknule žice provodinici unutar aparata - to sve možeš sam da otkloniš. Ako nije to, i posle sklapanja (i čišćenja) ne proradi, bar si video šta ima unutra. Kupi PowerShot Canon i ne idi ispod toga. Kakav crni Benkjurion... imaš i neke praktice za te pare i nikone olympuse.... soni play statino bravia, benq monitori i tako dalje, a profesinalnim firmama za fotoaparate ostavimo da prave fotoaparate. Ko je shvatio neće da priserava ovde ko nije neka nije, jedino se slažem da je došlo vreme kupovne tih konfekcijskih stvari u megamarketima na popustima, i da, za te pare, u stvari rade sasvim dobro za svakog amatera. Većina je idiot-friendly napravljena.
D Probaj da napuniš baterije ponovo i tako sigurno pune ubaciš i pokreneš. dešava se, bar kod mene da neće da startuje slikanje ako su oslabile baterije. Nemoj nikako ubacivati alkalne ili još gore obične baterije jer je to preslabo pogotovu za starije digitalce.Samo jake punjive napunjene baterije instaliraj pa ako ni tad neće onda poslušaj gornje preporuke. Jedino još može biti da si sa vanjske temperature uneo aparat unutra pa je orosio i tad ti senzor za rosu ne da da pokreneš slikanje. Jednom mi se to desilo sa Sonyevom kamerom pa me je nasekirala poprilično kad ono serviser kaže meni kao ja tebi. dakle bila je ispravna. Sony je ozbiljna firma tako da možda taj aparat ima senzor za rosu i tako čuva aparat. vidi pa javi.
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647271. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.