Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
Pomoc, memorija pokazuje error u memtestu
STRANA 1 OD 1
ivan21000 Pomoc, memorija pokazuje error u memtestu 17.02.2010. 00:25 T24612

status: user
broj poruka: 36
Memorija pokazuje error u memtest programu, da li postoji neka sanas da se ovakva memorija popravi ili je tu kraj price
u pitanju je 512ddr1 400mhz Hymix

Unapred hvala na pomoci
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
DaSickSyst 17.02.2010. 00:34 #189669

broj poruka: 2909
Prvo proveri da li su podesene ispravne voltaze,ako nisu najverovatnije ce ti to resiti problem.
Ako si kojim slucajem apdejtovao bios ili ti je racunar sam vratio fabricka podesavanja sasvim je moguce da su ti i setovanja voltaza vracena na neke difoltne vrednosti.

Druga stvar koju treba da odradis je da izvadis taj modul i ocistis pinove alkoholom ili ih prebises suvom krpom,pokusaj da procistis slotove,duni malo jace par puta u njih pa vrati memoriju.

Ako se i nakon ovoga javlja greska najverovatnije joj nema spasa.

Ako si kojim slucajem sacuvao racun mozda imas snse da dobijes neku drugu...Na memorije se dobija 10 godina fabricka garancija...Tako da mozda postoji sansa da je zamenis...Mala,ali ipak postoji.

DaSickSystem

Daum ... 17.02.2010. 00:35 #189670

broj poruka: 12798
Koji error pokazuje, na kojoj ploci stoji memorija, i na kom sistemu je sve to???

tortojed Nikakva pomoc ti ne treba ako se radi samo o tome da taj... 17.02.2010. 02:13 #189685

broj poruka: 11001
program `pokazuje error`. To jest, ako ceo komp funkcionise normalno, butuje, 3D igre se odvijaju normalno, kacis se na Internet, nema iznenadnih gasenja, restartovanja itd. itd., onda je i memorija najverovatnije u zadovoljavajucem `zdravstvenom` stanju.
Medjutim, ako si memtest pokrenuo zato sto si ustanovio postojanje nekih problema, oni bi mogli da budu uzrokovani greskama koje generise neispravna memorija. Na zalost, desava se da zbog delimicnog otkazivanja maticne ploce (odnosno njenog memory controler-a) program za testiranje memorije ukazuje na gresku u njenom funkcionisanju. Zato bi bilo dobro testirati sistem sa drugom memorijom, pa ako mozes od nekoga da na 2 -3 sata pozajmis...

strela75 Probaj... 17.02.2010. 09:00 #189710

broj poruka: 1590
... da promenis memorijski slot. Kod mene se desavalo da memorija u dva slota radi, a u dva ne radi kako treba.

Pozdrav.
ivan21000 Re: Nikakva pomoc ti ne treba ako se radi samo o tome da taj... 17.02.2010. 11:20 #189728

Bas se ti problemi javljaju, i zbog toga sam testirao memoriju.....
Inace je ram od moje devojke, probao sam ga i na mom kompijuteru i u razlicitim slotovima, ista prica.... druge momorije prolaze na testovima bez problema

:: program `pokazuje error`. To jest, ako ceo komp funkcionise normalno, butuje, 3D igre se odvijaju normalno, kacis se na Internet, nema iznenadnih gasenja, restartovanja itd. itd., onda je i memorija najverovatnije u zadovoljavajucem `zdravstvenom` stanju
:: Medjutim, ako si memtest pokrenuo zato sto si ustanovio postojanje nekih problema, oni bi mogli da budu uzrokovani greskama koje generise neispravna memorija. Na zalost, desava se da zbog delimicnog otkazivanja maticne ploce (odnosno njenog memory controler-a) program za testiranje memorije ukazuje na gresku u njenom funkcionisanju. Zato bi bilo dobro testirati sistem sa drugom memorijom, pa ako mozes od nekoga da na 2 -3 sata pozajmis..
::
ivan21000 ... 17.02.2010. 11:26 #189730

Usisao sam slotove, i na jednom i na drugom kompu a memoriju sam prebrisao gumicom (taj deo sto ulazi u slot, rekli su mi da to pomaze)
E sad glupo pitanje, da li postoji neki program za krpljenje memorije kao za HD.....
Sve u svemu izgleda da joj nema spasa....
Ljudi hvala na odgovorima!!!
ako neko ima jos kakvu ideju, unapred zahvalan

ivan21000 ... 17.02.2010. 11:43 #189732

Usisao sam slotove, i na jednom i na drugom kompu a memoriju sam prebrisao gumicom (taj deo sto ulazi u slot, rekli su mi da to pomaze)
E sad glupo pitanje, da li postoji neki program za krpljenje memorije kao za HD.....
Sve u svemu izgleda da joj nema spasa....
Ljudi hvala na odgovorima!!!
ako neko ima jos kakvu ideju, unapred zahvalan

SkyFire Memtest,Gold Memory i sl.. 17.02.2010. 14:40 #189791

broj poruka: 18472
Ovi programi su za Power usere,za one koji su prosecni useri nebi preporucio koriscenje istih jer ce da lupaju glavu upravo kao ti sad..
Do gresaka moze da dodje na razne nacine i ne mora da bude uopste neispravnost komponente!
Desava se da su komponente nekompatibilne,u ovom slucaju memorija recimo ne saradjuje sa plocom i test za proveru izbacuje greske..
Test izbacuje greske ali sistem radi stabilno,sve na svom mestu sto rece tortojed,ako sve radi kako treba ne treba da brines..
U slucaju da ne radi onda definitivno THE END..

Green,Green,Grass Of Home

ramzesIII ne moze memorija da se popravi! 17.02.2010. 14:51 #189794

broj poruka: 1017

a ne moze ni hard disk,
mozes samo malo da mu produzis vek trajanja,

ps.izvini samo sam hteo iz nekog dugogodisnjeg iskustva da te malo ispravim u vezi hdd-a

pps.ja sam neke memorije povratio u zivot i sa shmirglom, (sumnjam da je neko to radio,bile su izuzetno zaprljane)

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647271.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs