Znam da uvek, ili skoro uvek mora da se pravi kompromis izmedju tisine i performansi prilikom izbora odgovarajuceg hladjenja za procesor, a posto me sportski overklock ne zanima predlozite neke mainstream varijante za neki 24/7 overclock 3.6-3.9 GHz. Cena kulera do 40eur i dostupnost na nasem trzistu. I koji ventilator do 15eur bi legao na Titan fenrir hladnjak, a da pri tome pomiri performanse i tisinu kolkiko god je to moguce, tj. da izvucem maksimum po tom pitanju.
Kupis titan fenrir i budes prezadovoljan,a ako ti smeta mala buka zamenis ga i stavis COOLER MASTER led cooler onaj od 600-700 dinara iz deska i ne promenis performanse tako je kod mene
Mislio sam da stavim ovaj Coolink SWiF2-120P 120mm - PWM ima ga u G*g*a*t*r*n za 11eur, deluje bas dobro na papiru: - http://www.coolink-europe.com/en/categories/23_29.html ili Noctua-u NF-P12 (samo je trenutno nema kod nas) neki Scythe (ne znam koji je u rangu ova dva gore-pomenuta). Kakav je ovaj hladnjak Scythe Mugen 2 rev.B za 39eur u poredjenju sa fenrir-om, jel velika razlika u performansama izmedju njih? Ajde ljudi, dajte jos neki savet/predlog...
da kupim tog Mugen 2, za fenom 2 x4 940, i ni jednog trenutka nisam zazalio. na 3.5 Ghz, necujan,vrti se na 300-400 obrtaja i ladi mnogo dobro.ako ga pazaris neces se pokajati.dvoumio sam se izmedju njega i fenrir-a.vidi samo,zbog dimenzija da ti ne kaci memoriju.malo je gabaritan.
idle mi je oko 30, load 45 (default), isao sam sa njim do 3.8(64 bit) za sobu sa 1.5v i dodje do 60c pod opterecenjem, e sad veliki problem mi je kuciste koje uopste nije provetreno, kapiram da bi bilo manje da je bolja kuca
@lug Kolika ti je temperatura / broj obrtaja ventilatora na default a koliko overklokovanog procesora u IDLE, a koliko u full LOAD-u, kako ti je provetreno kuciste?
@saxija Dobar kuler, ali je bez venta, tako da uz dobar vent dobrano probija budzet...
Da li neko ima Fenrira sa nekim ne stock kulerom da iznese utiske i koji vent da stavim posto sam najblizi fenriru ali u kombinaciji sa nekim kvalitetnim ventom ?
citam sa HW monitora: trnutno: 835rpm/1.39V/46C(idle)3.5Ghz. max.nakon sat-dva igranja, 1480rpm/1.41V/54C(load) stalno na 3.5Ghz. temperature zvuce preveliko,medjutim subjektivni osecaj,na prst, kaze da nije tako. u idle-u na prst jedva da je mlako(podnozje hladnjaka,sto naleze na proc.), dok nakon sat pod linx-om po HW mon. ne prelazi 62C (na dodir je toplo,nista strasno),tako da mislim da mi HW ne pokazuje tacno,tj. da pokazuje vise.dok mi je chip-set bas vruc, i do 64C( vreo na dodir).ploca je LP DK 790 GX. kuciste chieftec bigtower, ima dva venta pozadi,ima promaje.kad upalim komp ventovi se uopste ni ne vrte(samo inicijalno na kratko)sve dok ne stigne do neke radne temp.
kad budes mogao da pipnesh CPU prstom znaces da li ima toliko stepeni, mozda ti ne prenosi najbolje na hladnjak ako ti deluje da nije vruce, proveri kako lezi i pastu
skido hladnjak vise puta,menjao pastu,hladnjake,medjutim sam proc. nije potpuno ravan.,tj. njegova povrsina.pasta to valjda mar nesto kopmpenzuje.verujem da bi zastita proradila da se greje previse.
koristim sa starog hyper 212, crni sa plavi diodama, on je na 2000 rpm ali ga drzim na 1000-1200-1500 ako klokujem, jedino sto zaboravih da kazem da mi je lapovan hladnjak pa to doprinosi boljim performansama za koji stepen
da bih tacno odgovorio trebalo bi da pogasim zadnje ventove i da blokiram vent na 3870(glaciator il tako nesto), da otkacim HDD i verovatno da ugasim napajanje,ozloglaseni LC 6550GP 2 silent. brate jedva da se cuje, da ne znam da ga imam reko bi da je neki pasivac.javice se valjda jos neko ko ga ima.eh da imao sam TX2 i mislim da je bio glasniji,ruku na srce i vrteo se brze.
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647271. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.