Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
Cudno ponasanje - nekad `oce, nekad nece da se upali
STRANA 1 OD 1
5555 Cudno ponasanje - nekad `oce, nekad nece da se upali 02.02.2010. 07:44 T24205

status: user
broj poruka: 68

Nadam se da nisam promasio podforum.

Masina se cudno ponasa - nekad nece da se ukljuci, tj. ukljuci se, kuler procesora radi, LED na spoljnoj strani kucista zasvetli pa se zatim ugasi, ali sama masina ne dodje ni do BIOS-a, bar ga ne ocitava na monitoru. Za sve to vreme kuler radi.

Tako je bilo sinoc.

Jutros se ukljuci i sve radi normalno.

MB je 848P-A7 (V1.0) Socket 775, nedavno apgrejdovana - CPU 3.00 Ghz (64-bitni Intel), novi kuler (Cooler Master), dodat 1 GB RAM (ukupno 2 GB - 1 GB Kingston, 1 GB Transcend, DDR 400 Mhz). Napajanje zito 450 W, dc output +12V izbacuje 16 A, sto je po specifikacijama donji minimum za CPU 3.00 Ghz.

Imate li neku ideju sta bi moglo biti?

Hvala unapred.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Juta90 re 02.02.2010. 08:00 #185793

broj poruka: 232
Zito. Probaj sa drugim napajanjem ako imas. Ako ne, pozajmi pa probaj cisto da budes siguran. Moguc je i konflikt izmedju memorija, posto neke ploce imaju problema sa tim. Probaj sa jednom memorijom. Kontam da ti se to desilo kad si dodao jos 1gb. Pozdrav
imarkovic >> 5555 02.02.2010. 11:26 #185803

broj poruka: 19022
ploca je ASUS, memorije su na istoj frekvenciji, tako da ne bi trebalo da se kolju, najverovatnije da je napajanje u pitanju...

Juta90 re 02.02.2010. 12:10 #185818

broj poruka: 232
Ploca je ECS, tako da je bolje proveriti sa jednom memorijom...

5555 MB je ECS 02.02.2010. 12:21 #185821

Hvala obojici.

MB je ECS.

Ono sto sam propustio da napomenem je meni cudan detalj - prilikom sinocnjeg odbijanja masine da radi, tastatura prilikom ukljucivanja masine nije dobijala LED signal. Tastaturu sam neposredno pre toga skidao i vracao.

Ono sto ne razumem je, ako je problem u napajanju, kako onda kuler CPU radi sve vreme?

U vezi memorije - prilikom stavljanja drugog modula (pre jedno dve nedelje) je prijavljivao gresku - sada se ne secam kako, i da li se dizao do BIOS - a problem je resen tako sto sam permutovao slotove modulima.

Probacu savete prvom prilikom kada se pojavi problem. Masina sada sljaka bez problema, upravo sam instalirao W7.
5555 Izgleda... 04.02.2010. 21:34 #186506

Izgleda da je graficka. Upravo se prvo zabrljavio ekran, a nakon restarta ponovo crni ekran.
5555 Definitivno... 12.02.2010. 12:11 #188455

U pitanju je bilo napajanje.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs