Kako da klokujem PhenomII 545 (prvi klok u zivotu)
STRANA 1 OD 4
Ljove
Kako da klokujem PhenomII 545 (prvi klok u zivotu)
29.01.2010. 15:55
T24128
status: user broj poruka: 180
Kako da klokujem PhenomII 545, ovo mi je prvi put da sam odlucio da kloknem proc, kako to da uradim i na koliko da ga kloknem, i da li mi treba neko jako hladjenje ?
posto ti ploca ne podrzava overdrive moraces iz biosa i to tako sto ces prvo da oboris malo brzinu memorije sa 1066 na 800 ili sa 800 na 667 i HT malo obori, potom ces da dizes bus po 5 bez dizanja voltaze, kad bude zaskripalo dodaj malo voltaze CPU i NB, e sad ne znam kako ti idu voltaze na toj ploci ali pod malo podrazumevam stvarno malo, ako ti je CPU na 1.325 ti ga digni na 1.36 ili1.375 pa polako nastavis, mozes da ga guras sa stock hladnjakom bar do 3.5
Posto je taj Phenom Black Edition, to jest ima otkljucan mnozilac. Dizanjem istog ces najlakse dobiti zeljeni clock. Za pocetak probaj na 3.5GHz i testiraj sa OCCT-om. Za ovaj klok ti je dovoljan BOX kuler.
cek cek cek aj polako ovo je puno informacija za pocetnika ... 1. kako da oborim sa 800 na 667 2.kakav bus i na cemu da dizem voltazu 3.pogledacu u biosu koje su voltaze pa cu da napisem 4.550 je BE ovo je 545
taj CPU FSB podignes za 10 pa vidi sta se desava posle po 5 i gledaj brzinu memorije u cpuz da ne preteras preko 800 jer ne znam koja je pa ako treba da je oboris jos u biosu,kad bude buc ti onda u biosu ovajCPU voltage i NB voltage podignes na prvi sledeci stepen tj voltazu pa probaj ponovo, za 3500 MHz treba ti FSB 233.33 pa cepaj polako ali sto ce tice procesora to bi trebao lagano da izvuce sa 1.4v, to vidi da ti u cpuz u windowsu stoji 1.4v
na nekim plocama su neke brzine napisane tipa HT 2000, a negde 10 tj x10, da ti objasnim FrontSideBus ti je 200 i sa njim se sve mnozi pa se dobijaju brzine, npr CPU ti je x15 sto daje 3000MHz, tako isto ti je sa NB i HT sa tim sto negde na plocama pise x10, a negde 2000(kad je ovako pise ti odmah pomnozen sa FSBom) to ti je isto, uzmi malo procitaj na netu tacno kako ljudi sta opisuju da bi se lakse snalazio sa terminima,a sad MARS NA KLOK!!!
ahaaaaaa e hvala ti brate puno, ja sam se oduvek vise bavio softverom ne hardverom pa sam sad eto uzo da prosirim vidike ... =))) aj sacu to sve da isprobam pa ti javljam, e a voltaze neke da ne diram to, za sad samo NB i HT da promenim ?
sje*o si me nacisto, roknuo mi sistem Bootmgr is corupted system can not boot, nece ni safe mode ni safe setting u biosu ma nista, riknuo mi sistem skroz !
to se desava kad ili preteras sa clockom ili nema struje, meni je pucao ntldr tj pisalo mi da fali ali u sustini se zabaguje zbog clocka, ne znam da li da prekidas, ja sam svaki put kad zabode resetovao bios i sve po starom, moras da shvatis da sve nosi rizik, realno bolje da ti zvekne sistem nego komponenta, a na linkovima ispod vidis da sam radio to pre i cak ovaj ATHLON uopste niije toliko raspolozen za clock pa sam mu izvukao umalo 3.6, najbolje je da kad serdis sistem ne diras to sam, pozovi nekog druga ko se razume u to pa cepaj jer ti ne ide, nisi napisao dokle si stigao kad je zabo
da vidimo sta ce biti, a sa spustanjem HT i NB nista ne mozes da zeznes jer ih sam usporavas, jesi podizao CPU FSB? to si trebao da uradis da bi ubrzao procesor
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.