Mozda nekom bude zanimljivo, kao i meni? slucaj prvi: covek u pentiumIII u toku rada kompjutera ubacuje mreznu kartu i windows prijavljuje `new hardware found!`(verovali ili ne). slucaj drugi: coveku ne radi maticna ploca, ali se on doseti da pored atx konektora ubaci direktno iz napajanja 12 volti u mali konektor system fan, kaze da je dobio struju na ploci i da to sada radi? slucaj treci: ovaj je favorit! coveku je prestao da radi hard disk i on se doseti da ubode hard disk u maticnu plocu u toku rada i windows navodno prepoznaje hard disk i moze da radi sa njim normalno, ali na zalost kad se ugasi racunar on ne vidi ponovo HDD. (ipak mu ostaje mogucnost da koristi hard disk kao flash, moj predlog:))
Ja sam jednom (dosta skorije) tako brzopleto pravio neki P2 na 266mhz i pricao telefonm zaboravio da ga ugasim i zabo isto lan da ga namestim na adsl.... ali sam u trenutku skontam sta se desava i ugasio pc (iscupao kabl) nisam bacio pogled na ekran ali je posle toga nastavio da radi. Ovo za hdd je fizicki ne izvodljivo jedino ako mislis sa sve kablom da ga zabode?!
da, to su one fore za koje smo svi sigurni da ne mogu (ne smeju) da se rade, a ustvari nikad niko i ne pokusa tako nesto. moguce, sto da ne? ______________________________________________________________________ Chuck Noris is a pussy!
koliko vam je puta ostao disk u iskljucenoj optici? samo bocnes molex, otvoris vrata i gotovo.... ortak to uradi jednom prilikom i ubije maticnu i napajanje! i to ne kungfu napajanje, nego enermax i neka besna ploca ! dvd ga i dalje dobro sluzi... :))) ______________________________________________________________________ Chuck Noris is a pussy!
Kada ti ostane disk u DVD-RW, a isključio si PC, uzmi čiodu i sa prednje strane, ispod ``vrata``, gurni je u malu rupu, a vrata će se otvoriti oko 1cm, taman da ih uhvatiš i izvučeš sa 2 prsta.
Posle vađenja diska gurneš ih skoro do kraja, a pri sledećem uključivanju se automatski vrate na svoje mesto.
Meni se pre nekoliko nedelja dogodilo da nisam ubacio do kraja TV kartu(TV2000XP Expert) i da sam to provalio dok je PC radio, krenuo da pustim TV, a program izbacio grešku. Samo sam je pogurao 3-4mm, Windows uredno prijavio New Hardware Found, a karta i dalje radi kao i prvog dana.
Za hdd je poznato da ne bi smelo u toku rada da se bode u komp, ali moze da se desi da radi sasvim normaln. E isto tako moj drugar kopirao neke podatke na hdd kod drugog druga i kao zavrsio to sve ajda gasi komp vadi hdd... Medjutim posle nekog vremena seti se da nije iskopirao nesto sto je hteo i ubode usred rada ponovo hdd... Sta mislite sta se desilo? Pa hard se usijao u sekundi hladio se `dva dana` (i naravno riknuo) sreca pa nije sjebao nista drugo...
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.