Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
Problem pri restartu
STRANA 1 OD 1
banep Problem pri restartu 29.01.2010. 07:51 T24117

status: user
broj poruka: 537
U pitanju je stariji racunar.

Ploca MSI K7n2 delta2, procesor barton 2.5, 512ddr, Ati 9550.

Prilikom ukljucivanja racunara normalno digne sistem, ali prilikom svakog restarta zabode u trenutku kad treba da prepozna HDD. Ocita memoriju i Opticke uredjaje ali ne i HDD. Tu zakuca i stoji. Kad ga nakon toga iskljucim i ponovo ukljucim normalno ucita sve. Proverio sam MSI live update verziju biosa i kaze da je poslednja. Stavio i poslednje drajvere za plocu. Isto se desava i sa IDE hDD-om i sa SATA. IDE je stari i njega sam skinuo dok je SATA potpuno nov samsung 500GB. Jedva sam instalirao XP na njega zbog tog problema sa restartom. Jel zna neko sta moze da bude problem?

DmasteRNo1 Džamper 29.01.2010. 08:42 #184804

broj poruka: 6103
Pošto ti je HDD pretpostavljam SATA II, a ploča podržava SATA I, da li si stavio džamper na hard? Postoji mogućnost da sve lepo radi i bez njega, ali je ipak preporučeno da se stavi.

Phenom II X3 720BE
Gigabyte GA-MA790X-UD3P
Kingston HyperX 4GB DDR2 1066
WD5000AAKS
Gigabyte GV-R487D5-1GD
Samsung 2232BW
Cooler Master Storm Sniper AMD Dragon Edition
Chieftec CFT-650-14CS

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
banep RE 29.01.2010. 08:51 #184807

Nisam stavio dzamper, ali ne verujem da je to problem jer se isto ponasa i sa HDD-om koji je IDE.

cele1988 .... 29.01.2010. 09:34 #184809

broj poruka: 1424
tresni nov bios ako nemas... Ja sam imao tu plocu samo platinum davno i mene je odlicno sluzila bio sam zadovoljan

Erestun re 29.01.2010. 09:39 #184810

broj poruka: 1797
Sto se tice Platinum verzija one su kao i radile, ali inace MSI je cudo...
Mene je EPoX bolje sluzio od bilo kog MSI, tako da sa njima nikad ne znas na cemu si.

cele1988 malo skrecemo sa teme ali.... 29.01.2010. 10:55 #184814

ja se ne palim na te stavri u smislu ova ne crkava ova bolja i to.... to je glupa elektronika to crkava na kolicinu ja sam imao 2 Asus ploce obe su tripovale odpocetka pa su mi ih menjali. Sa MSI nisam imao problema nikad evo cak jedan pc koji mi sluzi za MultiMediu ima MSI Digital Neo2 plocu (3 pci slota, pci-e, dvi, firewire) zato sam je uzeo ne gasim je ! Godinu ipo dana slajak bez problema. Naravno na difoltu i nikad 3D. Ali zato imam primer kupovao u bivsem Eurolinku dve identicne konfe isti dan ! Brat i komsija kod komsije ploca zamenjena posle 1mesec, a kod brata 2godine (asus p5b-e) sa 2160 na 3GHZ :P sljaka neverovatno dobro i jos uvek radi.

Ali nekazem da MSI nema bisera ima ih najvise, neverovatnih gluposti... Ali opet kako ti se zalomi

Nego daj da coveku resimo problem :D
http://www.msi.com/index.php?func=prodarchive&maincat_no=1
to ti je link sa plocama nema samo delta 2 mora da ima jos neki karakter pored. Najbolje bi bilo da vidis izmedju PCI slotova onaj MS-xxxxx broj tako ces najlakse da utvrdis koja je ploca
banep Re: .... 29.01.2010. 11:03 #184815

:: tresni nov bios ako nemas... Ja sam imao tu plocu samo platinum davno i mene je odlicno sluzila bio sam zadovolja
::

Napisah vec gore da sam isao preko MSI live update i da je pri proveri ispalo da je to najnovija verzija biosa. Racunar je bio u jednom servisu pre nekih godinu i po dana i pretpostavljam da su mu tad ubacili zadnji bios. Da li moze da bude do operativnog sistema? Ja sam instalirao XP SP3 sa apdejtima od oktobra 2009?

darkoc78 re: 29.01.2010. 12:55 #184824

broj poruka: 467
Ako imas neki opticki uredjaj na nekoj ide grani, probaj sta se desava kada njega iskljucis.
cele1988 .... 29.01.2010. 13:11 #184827

Izvini nisam procitao.....
Pazi idi sistemom eliminacije povadi sve sa ata grana. izvadi bateriju na 10s (naravno iskljuci komp iz zida) vrati sve i zakaci samo taj SYSTEM hdd. Pa ako opet zeza... nesto drugo je u pitanju?! Koji ide HDD si zabo mozda brljavi sa `velikim` diskovima
probaj neki 200-320gb

VMARC Napajanje 29.01.2010. 13:53 #184848

broj poruka: 9429

Baby BM

banep RE 29.01.2010. 16:05 #184877

Ima dva opticka uredjaja. Jedan je combo a drugi je dvd/rw. Oba ucitava bez problema na obe IDE grane (probao). IDE HDD koji sam probao je bio u racunaru i to je Stari maxtor 120GB. Na obe grane isto. Isto se ponasa kao i SATA HDD ( i njega sam probao na oba prikljucka koja postoje na ploci).

Sto se tice ploce, Nema na njoj druge oznake od ove sto pise ali sam po specifikaciji ove na MSI sajtu i crvene boje zakljucio da je MSI K7N2 Delta2 LSR.

Vmarc, probacu kasnije da prikljucim drugo napajanje. Trenutno mi je zauzet moj racunar jer skidam nesto a klinac ne mislis da se skine sa njegovog...

Cudno mi je da pri svakom ukljucenju racunara on vidi HDD normalno i normalno digne sistem a pri restartu ne. Zar ne bi napajanje trebalo da zeza pri startovanju jer povuce vise struje? On kad se upali radi ok i ne pravi probleme.

banep RE 03.02.2010. 02:30 #185991

Evo ovako. Nisam imao nesto puno vremena ovih dana pa je i ovaj komp cekao. Probao sam drugo napajanje i nije pomoglo. Probao sam da instaliram drugu verziju windowsa, xp pro sp3 untouched i pomocu flopija dodao drajvere za sata hdd, ni to nije pomoglo. Da li mogu da zakljucim da je ploca? Da li bi pomoglo ako bi se vratio na stariju verziju biosa? i kako to da uradim?

Da ponovim, prilikom ukljucivanja kompa normalno ocita sve uredjaje i digne sistem, ali prilikom restarta zabode kod prepoznavanja HDD. Isto i sa SATA i sa ATA. Kad se to desi samo iskljucim komp na prekidač i uključim ga ponovo i on odradi sve kako treba.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs