klokovao sam procesor e6300 na 3.3 ghz, kuler je ostao stari, memorija radi na 800mhz ddr2 , i pokrenuo sam linx i ostavio ga da radi jedno 2 sata i posle mi je izbacio da nema gresaka , a maksimalna temperatura koju je procesor dostigao dok je linx radio je 62 stepena. da napomenem cpu voltage je 1.30v intresuje me da li je ovo velika temperatura inace kada nisu upaljeni neki zahtevni programi temperatura je 35 stepeni.
P.S. i samo jos nesto da dodam posto se bas i ne razumem oko klokovanja puno sinoc mi je to bio prvi put , maksimalan mnozioc mi je 10.5 , ali kada nista ne radim mnozioc se smanji na 6 , e sad da li je to uredu da se mnozioc menja tokom rada .
ako nije problem napisite misljenje, sugestiju , ili primedbu
Meni se čini da je 62 stepena malo previše za C2D procesor, ranije na P4 mi nije bilo strano ni 72-73 stepena, neće ti praviti probleme na toj temperaturi, ali mislim da bi trebalo da probaš da oboriš temperaturu klokovanog procesora pre nego što ga ostaviš 24/7 da radi tako.
Ako imas BOX kuler, promeni ga i naguraćeš taj procesor na mnogo više. Takođe možeš da promeniš i termalnu pastu koja se nalazi između kulera i procesora, samo pažljivo prilikom skidanja hladnjaka... :)))
Možda bi moglo da pomogne i dodavanje oš nekog ventilatora na kućište, ako ih sada nemaš, to može da obori temp. u kućištu i do 5 stepeni, a to ti je najjednostavnija intervencija.
ovo oko mznozioca mi nije bas najjasnije, znaci jel treba da ga stavin da konstantno bude 10.5, ili da ostane ovako kako jeste TJ. da se menja u zavisnosti od opterecenja procesora, ako moze neko na ovo da mi odgovori a novi kuler uzimam iduceg meseca
Temperatura ti je ok u realnom radu neces izvuci toliku temperatur, kuler mozes da menjas jedino, ako ti je box bucan. To sa mnoziocem ti je tehnologija ustede energije i mozes je iskljuciti bilo u win bilo u biosu, ali nemas potrebe za tim posto ti proc radi stabilno.
i ja mislim da za sada netreba nista dirati , box se ne cuje , a ovo sa mnoziocem mi je jedino bilo malo nejasno jer nisam znao da li da stavim mnozioc na 10.5 ili da ga ostavim pa da se sam menja po potrebi ili opterecenju sistema, znaci ostavljam ga da se sam menja po potrebi jel tako.
Jbt,sta sve ovde moze da se procita...Manje lupetanja.
Ovako,ako je pod LinX-om CPU dostigao samo 62c posle 2h testa,jos i sa Box kulerom,onda je to odlicno.Voltaza je isto odlicna.
To sto ti obara takt pri mirovanju je zato sto nisi ugasio opciju C1E Support koja obara FSB procesora.Postoji jos jedna opcija koja obara multipliper,samo sto trenutno ne mogu da se setim kako se zove.Cini mi se da je CPU EIST.Znaci,ugasis te 2 opcije u BIOS-u,i procesor ce ti raditi non-stop na frekvenciju koju si ti postigao OC-ocanjem.
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.