Epilog reklamacije: dobio sam zamenu za plocu na kojoj nije radio memorijski slot A1. Nije bilo lako dokazati, jer je taj slot sa obicnom memorijom na 800MHz odlicno radio - ali uspeo sam. I potrajalo je, ali evo me sada sa novom plocom (ASUS P5Q SE PLUS) i kucistem. Razdvojeno.
Do sada sam menjao komponente itd. sve sam. Ali sklapao komp od nule - nisam nikad. Bas zbog toga bih hteo da probam i to da odradim sam. Kao sto sam imao problem oko skidanja kulera sa prcesora radi nosenja ploce na reklamaciju, sada imam problem povezivanja svega + dzungle kablova na plocu. Za komponente cu se snaci (sto osim kulera za CPU i nije neki problem). Medjutim, problem mi prave kablovi. Uputstvo za novu plocu mi izgleda siromasniije od uputstva za staru. Ici cu po njemu, ali me interesuje vase iskustvo po sledecim pitanjima: - Na sta posebno obratiti paznju prilikom povezivanja kablova - gde bih mogao da pogresim i zeznem stvar? Postoji li nesto gde se lako pogresi da ode mast u propast? - Podesavanja BIOSa - znam da mi memorija radi sa 2.2-2.4 V napona i da cu to morati da podesim. Sta pretpostavljate da ce morati jos da se menja od nekih ASUSovih default postavki?
Mislim da bi najbolje bilo da u goste pozoves nekog iskusnog drugara i da ti on to odradi a ti pogledaj, pitaj i uci na primeru. Mislim da nije pametno da je sam sastavljas bez nekog iskustva a da iskustvo ne platis ostecenom plocom. Pogotovo sto je dobijena kao reklamacija pa kad bi odneo i drugu plocu bilo bi da si je upropastio sam i cvrc.
obrati paznju na KNJIGU od ploce ,prelistaj je temeljno i ako budes spajao kako pise u knjizi netjes imati nikakvih problema.....a sto se tice dodavanje procesora i ostalih komponenti budi nezan i pazljiv i netjes imati nikakvih problema .........pozzzz Terminator
obavezno pazi kad budes povezivao kablove od kucista (za paljenje,reset,led lampice itd) sa maticnom plocom, jako su sitni i pinovi na ploci takodje, imas sve u knjizici od ploce detaljno sta se gde prikljucuje, jedino ako bas nista ne razumes,zovi nekog drugara da ti sklopi, ako ne odnesi u servis da t sklope te komponente, bolje da malo platis nego da spalis sve, i da obavezno ne zaboravi one `zute` srafove izmedju kucista i ploce:P ram i graficka pazi da ti lepo ulegnu i eto
:: Epilog reklamacije: dobio sam zamenu za plocu na kojoj nije radio memorijski slot A1. Nije bilo lako dokazati, jer je taj slot sa obicnom memorijom na 800MHz odlicno radio - ali uspeo sam. I potrajalo je, ali evo me sada sa novom plocom (ASUS P5Q SE PLUS) i kucistem. Razdvojeno :: :: Do sada sam menjao komponente itd. sve sam. Ali sklapao komp od nule - nisam nikad. Bas zbog toga bih hteo da probam i to da odradim sam. Kao sto sam imao problem oko skidanja kulera sa prcesora radi nosenja ploce na reklamaciju, sada imam problem povezivanja svega + dzungle kablova na plocu. Za komponente cu se snaci (sto osim kulera za CPU i nije neki problem). Medjutim, problem mi prave kablovi. Uputstvo za novu plocu mi izgleda siromasniije od uputstva za staru. Ici cu po njemu, ali me interesuje vase iskustvo po sledecim pitanjima :: - Na sta posebno obratiti paznju prilikom povezivanja kablova - gde bih mogao da pogresim i zeznem stvar? Postoji li nesto gde se lako pogresi da ode mast u propast :: - Podesavanja BIOSa - znam da mi memorija radi sa 2.2-2.4 V napona i da cu to morati da podesim. Sta pretpostavljate da ce morati jos da se menja od nekih ASUSovih default postavki :: :: Unapred hvala :: :: Pozdrav.
Tesko da ce da se sjebe ploca od pogresno stavljenih pinova u usb iglica,moze da izgori usb prikljucak na kucistu u 80% slucajeva a da se ploca i usb spale to je malo veca retkost
:: :: :: ...Samo polako i uz knjigu ploce naravno....Obrati paznju pri povezivanju front USB-ova.. :: Pogreshno ukopcani - mrtva ploca.. :: U zdravlje...
http://www.youtube.com/watch?v=9smMOm60gkU Obrati paznju posle 5:35. Uz plocu si verovatno dobio onaj dodatak za lako montiranje (bele boje) power i reset kablica...? Ako nisi nikad gledao, radio ili ako nisi upucen u montiranje maticne ploce najbolje da pozoves nekoga ko to zna da ti odradi, naravno ako poznajes nekoga ko bi ti to odradio...
Citao sam ranije neciji komentar, kako ASUSove SE (sranje edition) ploce imaju losiji naponski deo (razvod ili kako vec), pa im se desava u toku rada da imaju kratkotrajne padove napona, sto se kod kvalitetnijih ne desava. Kako su se greske javljale u blokovima po 100-150, mozda bi moglo tako nesto da bude. Ako je covek koji je dao taj komentar ovde medju nama, molim za informaciju kako proveriti padove napona u toku rada. (opet sa druge strane nije mi jasna razlika izmedju slotova A1-B1 i A2-B2)
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.