Elem ovako: Imam Gigabyte MA 770 UD3 ATHLON II X2 240 GAINVARD GTX 260 2 x 500 Gb 2 x 2Gb Kingstom HIPER x 1066 upareno i evo sta se desava Dok su bila dva modula po 2 Gb na 1066 (neuparena) racunar je radio normalno na 1066 MHz ,a od kako je stavljena ova uparena nece uopste da radi kada podesim da radi na 1066 (odmah BSOD ili nesto kasnije ili zabode u toku neke igrice , Posto je memorija u garanciji ja sam je lepo zamenio ali i sa ovom novom se isto ponasa. Napominjem da sam uredno podizao napone posto ova Hiper X radi na 2.3 V (dizao polako po 0.2 V).
tako da bas i ja sam se pitao sta je, ali izgleda nesto ploca zebava, meni se to desavalo na jednoj prosloj ploci, a sa ovom nema, obe su bile gigabyte.
Revizija ploce je 2.0 Bios poslednji Zaturio sam ktiju a mrzi me da vadim module ali da li neko moze da mi objasni sta ovo znaci (mislim da sam shvatio ali da budem siguran) Note: Due to AMD AM2+ CPU limitation, memory module DDR2 1066 or above speed is only supported by 1 dimm per channel
Pretpostavljam da to znaci da ne mozes da koristis uparene stickove u dual channel modu. Ako imas po dva para ofarbanih slotova za memoriju, dva slota zajedno predstavljaju jedan kanal. Znaci ne mozes cetiri sticka zajedno, vec jedan stick od 1066 u po jedan kanal.
...ako sam dobro shvatio...
__________________ Scourge of PCBerza
:: Note: Due to AMD AM2+ CPU limitation, memory module DDR2 1066 or above speed is only supported by 1 dimm per channe ::
a jesi li probao da je stavis na default 1066 bez diranja voltaze, vidi sa nekom drugom memarom, mozda ta ne voli tu plocu, koliko ti sad imas modula 2 ili 4, nisam ukapirao
Ma probao sam i na defalut pa onda dizao napon ono sto bi rekli po lečka i nece nista mada nisam probao da jedan modul ubacim u žuti slot a drugi modul u narandžasti slot jer mi i onako kada ih stavim u slotove iste boje nr prijavljuje da radi u dual chanel-u. A inace kada sve to stavim da radi na 800 MHz sve radi savršeno. Nešto mi je glupo da reklamiram ploču pošto sve ovo treba objasniti onima u servisu mada je sve ovo u garanciji jos tridesetak meseci
Probaj samo jedan modul u narandzasti, i samo jedan u zuti, nista vise, i tako probaj na 1066... __________________ Scourge of PCBerza
:: :: Ma probao sam i na defalut pa onda dizao napon ono sto bi rekli po lečka i nece nista mada nisam probao da jedan modul ubacim u žuti slot a drugi modul u narandžasti slot jer mi i onako kada ih stavim u slotove iste boje nr prijavljuje da radi u dual chanel-u. A inace kada sve to stavim da radi na 800 MHz sve radi savršeno. Nešto mi je glupo da reklamiram ploču pošto sve ovo treba objasniti onima u servisu mada je sve ovo u garanciji jos tridesetak mesec :: ::
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.