Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
Molim za pomoc - kako se skida procesor/kuler sa maticne ploce?
STRANA 1 OD 1
strela75 Molim za pomoc - kako se skida procesor/kuler sa maticne ploce? 24.12.2009. 10:14 T23109

status: user
broj poruka: 1590
Moram plocu da nosim na servis. A treba poskidati sve zivo.

Do sada sam sve zivo cupao, skidao, menjao, samo to nisam nikad radio. Znam da su ranije bile neke polugice, pa cisto da ne polomim nesto. U pitanju je ASUS P5Q SE (valjda je na svim slicno) a kuler je neki Hyper TX 2 ili 3.

Unapred hvala.

Pozdrav.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
B011 ... 24.12.2009. 12:49 #173961

broj poruka: 280
Pa ako ima push pinove (kao na primer intelov stock cooler), treba da rotiras crni deo pinova suprotno kazajlki na satu, a zatim ih povuces na gore (bez povlacenja citavog kulera).

Kada na taj nacin otkacis sva cetiri pina, lagano povuci ceo kuler sa maticne.

http://img67.imageshack.us/img67/9494/undoheatsinksm6.jpg

MyDoom To moras da uradis... 24.12.2009. 12:58 #173963

broj poruka: 553
vrlo pazljivo da ne bi slomio te plasticne klinove sto idu u plocu!Ako ih slomis moras da kupis drugi kuler!

Men are but flesh and blood.They know their doom, but not the hour

Pesmice za dobro jutro... :))
http://www.youtube.com/watch?v=imYr8YjXXlQ
http://www.youtube.com/watch?v=gS5ZOJyN8B4

baracm bilo bi pametno.... 24.12.2009. 13:02 #173965

broj poruka: 34

ja mislim da je bolje da ti to tako sve das djuture u servis i resis problem... niko ti to nece naplatiti a i ne reskiras da bilo sta zeznes....
strela75 Uspeo sam nekako... 24.12.2009. 13:23 #173971

broj poruka: 1590
Sistem je obrtanje klinova u smeru suprotnom od kazaljke na satu. Oni iskoce donekle, a zatim sam ih polako izvukao napolje. Nadam se da nisam nista polomio (makar nisam video ni jedan deo viska...).

Sto se tice servisa, jutros sam krenuo na posao sa kompletnim kucistem u nameri da oni taj deo posla odrade (pa makar i trazili nadoknadu za to). Medjutim, covek iz Kimtec-a kaze da nemaju vremena za takve operacije i da im donesem samo plocu. Tako sam sada na pauzi rasklapao u gepeku automobila (srecom karavan). Usput sam slikao fotoaparatom, kako bih znao da se snadjem da posle sklapam skalameriju (kad sam se vec uhvatio svega).

Iznenadilo me je da pasta nije otvrdnula. Sive je boje (verovatno dobijena uz kuler), i razmazuje se pod prstom, tako da nije bilo problema odvajanje hladnjaka od procesora (sto me je najvise plasilo). Moracu da nabavim pastu kad budem montirao ponovo procesor. Preporuke su dobro dosle (do sada sam kupovao sta nadjem, jer je kucni komp mnogo star - smeta mu jedino ako je nema).

Hvala na pomoci.

Pozdrav.
boztoga re 24.12.2009. 15:01 #173996

broj poruka: 516

kupi pastu obavezno, ja sam skoro uzeo Cooler Master-ovu za nekih 500 dinara. obrisi staru pastu papirnim maramicama ili ubrisuma nekim, nezno :) a onda ako nema ko da ti pokaze a nisi to sam radio pre najbolje pogledaj neki video tutorial kako (koliko) se nanosi, da ne bi stavio previse. ja sam se svega nagledao, posto je fabricki pasta nanesena preko cele metalne povrsine sa gornje strane procesora u tankom sloju, ljudi masovno preteraju pokusavaljuci da je nanestu :)
boztoga re 24.12.2009. 15:05 #173999

broj poruka: 516

btw uz CM pastu dobijas i neku foliju koja ti sluzi kao granicnik, i karticu kojom nanosis pastu. moglo bi da ti pomogne...
saxija e nemojte 24.12.2009. 15:45 #174015

broj poruka: 4016
oko paste, prosli put se razvezla debela prica :)
@strela imas post bas termalna pasta pa vidi :)
samo je stavi u jako tankom sloju i ravnomerno

trla baba wlan

amdgeek
http://amdgeeks.net/overclock/926

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs