Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
Za vlasnike koji imaju ploče i grafike hleđene silent pipe tehnologijom
STRANA 1 OD 1
Stripy Za vlasnike koji imaju ploče i grafike hleđene silent pipe tehnologijom 20.12.2009. 16:17 T23009

status: user
broj poruka: 4163
Zadnjih par meseci servis je počeo da se puni pločama i grafikama koje imaju ovaj tip hlađenja. Ustanovio sam da na većini (i to baš većini) delova kapilare u kojima se nalazi fluid za odvođenje toplote iz nekih razloga ispari ili iscuri. Usled toga povećava se ionako visoka radna temperatura i dolazi do otkaza grafike tj ploče. Savet je svima koji su vlasnici sličnih da na postojeće hladnjake montiraju ventilator(e) kako bi produžili radni vek istih. Uglavnom su komponente crkavale samo što im je istekao garantni rok.

Ako nemate šta da radite nemojte to raditi ovde
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Ishmerish Re: Za vlasnike koji imaju ploče i grafike hleđene silent pipe tehnologijom 20.12.2009. 16:26 #172674

broj poruka: 7285
Ovo je po meni stara boljka.
Primer:MSI 7600GT pasivan preko 80% karte,temperature ne retko preko 90c.
Chieftec 8-ca dodata,temp ne prelazi 50c.

Po meni je umnobolno koristiti pasivno hladjene karte za gaming,dok sa druge strane ako na taj pasivac dodje aktivni fan,dobija se bolje resenje nego li fabricko aktivno hladjenje.

Lala 4ever!

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

gilopile Re: Za vlasnike koji imaju ploče i grafike hleđene silent pipe tehnologijom 20.12.2009. 16:31 #172677

broj poruka: 9459
Ma da,imao sam ranije relnu 8500gt koja se grejala ko luda,ali ajd sto se ona greje,nego sto u samom kucistu je tolika temperatura,pa i sam kuler procesora `hladi`sa unutrasnjim vrelim vazduhom,i tako se u beskonacni krug zagreva proc,graficka,cipset i ostale komponente.Po meni jedino kvalitetno resenje je da se napravi od kartona,ili nekakve plastike,lima...futrola za te relne i jedan dobar kuler koji ce vuci napolje vazduh iz kucista kroz graficku.

(c) 1982 Sinclair research Ltd

:: Zadnjih par meseci servis je počeo da se puni pločama i grafikama koje imaju ovaj tip hlađenja. Ustanovio sam da na većini (i to baš većini) delova kapilare u kojima se nalazi fluid za odvođenje toplote iz nekih razloga ispari ili iscuri. Usled toga povećava se ionako visoka radna temperatura i dolazi do otkaza grafike tj ploče. Savet je svima koji su vlasnici sličnih da na postojeće hladnjake montiraju ventilator(e) kako bi produžili radni vek istih. Uglavnom su komponente crkavale samo što im je istekao garantni rok
::
:: Ako nemate šta da radite nemojte to raditi ovde
Equinoxe Zadnji `GPU` 20.12.2009. 16:34 #172678

broj poruka: 12057

koji je po meni bio sposoban da se sam (pasovno) hladi je ATI X800 +- i GF ekvivalent. A Integrisani chipset sa grafom je bez ventilatora smrt kad tad ili problemi.

DejaN89 xexe,ali 20.12.2009. 16:40 #172682

broj poruka: 575
dali treba da se brinem nesto za moj gigabyte 790XT? :D

darkoc78 Re: Za vlasnike koji imaju ploče i grafike hleđene silent pipe tehnologijom 20.12.2009. 16:42 #172683

broj poruka: 467
Pitanje je da li je u tim cevcicama ikada uopste i bilo bilo kakvog `fluida`. Mislim da je to problem.

:: Zadnjih par meseci servis je počeo da se puni pločama i grafikama koje imaju ovaj tip hlađenja. Ustanovio sam da na većini (i to baš većini) delova kapilare u kojima se nalazi fluid za odvođenje toplote iz nekih razloga ispari ili iscuri. Usled toga povećava se ionako visoka radna temperatura i dolazi do otkaza grafike tj ploče. Savet je svima koji su vlasnici sličnih da na postojeće hladnjake montiraju ventilator(e) kako bi produžili radni vek istih. Uglavnom su komponente crkavale samo što im je istekao garantni rok
obradmi Ne znam na koji chipset mislis BAX recimo kod AMD-a to nije slucaj 20.12.2009. 16:42 #172685

broj poruka: 7725
Mislim na AMD-ove chipsete 690 g 780 g ,itd.. o cemu se radi ?,ako pise HD3200 to nije ista kao discrete HD 3200 ,nego koristi memoriju iz ram-a ,a samom GPU su toliko smanjene funkcije dovoljne za multimedju ,ja nisam imao grejanje niti sam koristio kuler za chipset na AMD -chipsetu .Vidjao sam kulere za AMD sistem sa Nvidia chipsetom ,znaci ploca se isporuci sa kulerom za chipset.Mada ruku na srce za slabije Nvidia chipsete na AMD platformi ne treba kuler.
MilosNBG ... 20.12.2009. 16:49 #172691

broj poruka: 1586
Pa sad... HD3200 nije bas hladan kao led a bas i nije slabasan, 9000 u 3DMark 2001SE Poznata je GB GA-MA780GM-S2H rev.1.0 kojoj se itekako pregrevao chipset/GPU zbog neadekvatnog hladjenja, donekle reseno sa rev 2.0 ali ako je losa ventilacija kucista, opet kaput. Moja Biostar TA780G M2+ sa grafikom na PCI-e na ide ispod 40-45...

Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada!

Equinoxe Re: ... 20.12.2009. 16:51 #172693

Da si bar samo ti imao problem Miloše.....greju se ko da ih neko ispod ploče dogreva. Greju se umiru, beli ekrani, utiču i na ostale komponente na ploči. To jednostavno ne može tako da se reši.

Stvar je činjenica, nije samo GA sa njihovim hladnjačićima problem. Sve to može sa reši sa gotovo nečujnim ventilatorom ili mnogo ozbiljnijim pasivnim hladnjakom.

:: Pa sad... HD3200 nije bas hladan kao led a bas i nije slabasan, 9000 u 3DMark 2001SE Poznata je GB GA-MA780GM-S2H rev.1.0 kojoj se itekako pregrevao chipset/GPU zbog neadekvatnog hladjenja, donekle reseno sa rev 2.0 ali ako je losa ventilacija kucista, opet kaput. Moja Biostar TA780G M2+ sa grafikom na PCI-e na ide ispod 40-45..
:: Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada!
obradmi Ma pazi ako nemas u kucistu adekvatno hladjenje 20.12.2009. 16:54 #172694

i da imas discrete GPU ista ce ti biti situacija kao sa integrisanom.Sve zavisi od kucista.Ne znam da li si video AMD ploce sa Nvidia chipsetom koji se isporucuju sa kulerom ,tu bas bas treba hladjenje .........
Equinoxe Re: Ma pazi ako nemas u kucistu adekvatno hladjenje 20.12.2009. 16:55 #172696

Obrade svi su oni iskusni: `Thank you and come again`.....(najjače da nećeš da come again kad rikne) ako me razumeš.

:: i da imas discrete GPU ista ce ti biti situacija kao sa integrisanom.Sve zavisi od kucista.Ne znam da li si video AMD ploce sa Nvidia chipsetom koji se isporucuju sa kulerom ,tu bas bas treba hladjenje ........

@servispc
Svaka čast za temu !
DejaN89 kad smo vec kod toga... 20.12.2009. 16:58 #172697

broj poruka: 575
koja je noramalna temperatura ploce?Meni je na ovoj oko 35 do 40 stepein zavisi.

obradmi Ja sam tu integrisanu koristio na 690 G neko vreme 20.12.2009. 17:01 #172703

mozda par meseci dok nisam uzeo discrete ,ona je imala x1250 integrisanu ,ali nikakvo pregrevanje normala kao sa discrete grafikom,posle toga sam koristio discrete tako da nisam proveravao integrusu ,ali rekoh zavisi od kucista ,a kod AMD ti kad iskljucis u biosu integrusu u stvari sam bios je automatiski iskljuci,kao da ne postoji za sistem i bilo sta,tako da ne vidim tu neki problem.
obradmi Do 40 C podnosljivo 20.12.2009. 17:03 #172704

Mada ne zaboravite da je bitna i temperatura ambijenta .Zato svaki ozbiljan sistem radi pod klimom.
Equinoxe Re: Ja sam tu integrisanu koristio na 690 G neko vreme 20.12.2009. 17:04 #172706

X1250 je frižider za HD3xxx seriju.

:: mozda par meseci dok nisam uzeo discrete ,ona je imala x1250 integrisanu ,ali nikakvo pregrevanje normala kao sa discrete grafikom,posle toga sam koristio discrete tako da nisam proveravao integrusu ,ali rekoh zavisi od kucista ,a kod AMD ti kad iskljucis u biosu integrusu u stvari sam bios je automatiski iskljuci,kao da ne postoji za sistem i bilo sta,tako da ne vidim tu neki problem.
obradmi Re Bax slazem se 20.12.2009. 17:09 #172712

Na novoj ploci stvarno nisam proveravao integrisanu jer sam odmah zabo discrete GPU .Ali meni dostigne ploca 40 C jedino leti kad iskljucim klimu .Sada je oko 35 C sa discrete.
Ishmerish Re: Re: Ja sam tu integrisanu koristio na 690 G neko vreme 20.12.2009. 17:11 #172713

broj poruka: 7285
Trebali da ti navodim temperature?
Ploca Biostar TA790GX-A2+ i NSF Undercover medium na 1680x1050.
Ali kuciste antec 900 sa nanoxia-ma

Jebi ga kada uzmes neku od Plamenovih konfi sa cuvenim Kinezom,bolje od resoa i nemozes ocekivati

Lala 4ever!

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

:: X1250 je frižider za HD3xxx seriju
:: :: mozda par meseci dok nisam uzeo discrete ,ona je imala x1250 integrisanu ,ali nikakvo pregrevanje normala kao sa discrete grafikom,posle toga sam koristio discrete tako da nisam proveravao integrusu ,ali rekoh zavisi od kucista ,a kod AMD ti kad iskljucis u biosu integrusu u stvari sam bios je automatiski iskljuci,kao da ne postoji za sistem i bilo sta,tako da ne vidim tu neki problem.
Stripy Da odgovorim i dopunim 20.12.2009. 17:56 #172727

broj poruka: 4163
Da. Kad su nove, kapilare imaju fluid.
Sve temperature preko 70 C nisu zdrave (ne odnosi se na CPU)
Najefikasniji način da oladite vašu kantu je većini poznat, sa prednje strane ventilator koji ubacuje i sa zadnje strane (ispod napajanja) koji izvlači vazduh. Ovo se u praxi pokazalo kao najbolje rešenje.

Ako nemate šta da radite nemojte to raditi ovde

gilopile Re: Da odgovorim i dopunim 20.12.2009. 18:25 #172736

broj poruka: 9459
To sam i ja napravio i temperature su se osetno spustile,kako gpu-a,tako i cpu-a.Samo sto sam sa prednjeg kulera od kartona napravio usmerivac prema grafickoj kartici,tako da hladan vazduh ide direktno u nju,a ovaj iza sve to izvlaci.

(c) 1982 Sinclair research Ltd

:: Da. Kad su nove, kapilare imaju fluid
:: Sve temperature preko 70 C nisu zdrave (ne odnosi se na CPU
:: Najefikasniji način da oladite vašu kantu je većini poznat, sa prednje strane ventilator koji ubacuje i sa zadnje strane (ispod napajanja) koji izvlači vazduh. Ovo se u praxi pokazalo kao najbolje rešenje
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs