meni se hladi P II 940 3.0GHz sa HR-01 plus koji je inace slabiji od tog sa ventilatorom na 500 rpm(ne cuje se), tako da verovatno taj tek moze da hladi, ja sam licno uvek za varijantu fana pa makar radio i na 100 rpm bar malo tera toplotu
slazem se ipak ako bas zelis da uzmes taj qler namontiraj na njega i neki fin tih vent,mozda neki xigmatek 120 mm,da tera tu toplotu malo da nebude pasivan hladnjak na cpu.
smesno bi bilo dati pare za to i onda ne uzeti bar 1....
uzmes 2 x xilence 120 mm ..oko 600 dindzi te sve izadje ..ili xigmatec( ako nadjes ) jedan je 600 din.....nista bolje ti ne treba....tihi, hlade odlicno.
Ako te tripuje buka(a rekao bih da je to slucaj(a ne lova)),Nanoxia 2000 je skoro necujan fan,a posto je hermeticki zatvoren nista(vlaga,prljavstina,dlake...) mu nemoze povecati decibele.
Lala 4ever!
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
Uz pažljiv izbor ostalih komponenti moguć je i fanless na CPU-u. Znači kućište i položaj ventilatora na njemu, matična ploča i centar samog CPU-a u onosu na ivice ploče...kad se sve montira i ako bar malo struji vazduh preko hladnjaka moguće je.
Mislim da je najbolje krenuti sa Thermalright HR-01 Plus pošto je on jedan od retkih kulera koji je pravljen sa idejom o pasivnom hlađenju, odnosno hlađenju sa minimalnim protokom vazduha. Evo ti par reči o njemu sa najtišeg sajta.
Možda bi i mogao da nađeš još uvek po neki primerak u WinWin-u ili Gigatron-u. Ako ne uspeš da nađeš HR-01 poslužiće valjda i Ultra-120, moraš da probaš, nema jasnog odgovora na koji možeš da se osloniš, jednostavno probaj i vidi da li ti u tvom slučaju završava posao. Mada i ta generacija procesora nije od hladnijih...
Druga stvar je koliko ti tako nešto zaista treba. Da bi se to primetilo i sve ostale komponente trba da imaju pasivne i vrlo kvalitetne hladnjake. Plus i napajanje mora da bude od najkvalitetnijih i još da bude bar tri puta jače od stvarne potrošnje tog sistema da bi pri nekoj maksimalnoj potrošnji sistema ono ostalo hladno i na minimalnom broju obrtaja nečujno.
Ako se ipak odlučiš na varijantu sa ventilatorom nađi Noctua-u 12P ili Scythe S-FLEX ili Kama FLEX na 1600 obrtaja. Smanji im voltažu na 5 volti ili eventualno na 7 i imaćeš potpuno nečujno hlađenje CPU-a. Na Molex konektoru imaš crvenu žicu koja je 5 volti, ako uzmeš crvenu 5V kao minus i žutu 12V kao plus razlika je 7 V, tako da ti netreba ništa dodatno da bi obarao napone.
Danas sam montiorao cooler i kupio neki jefini 120 mm fan i mogu samo jedno da kazem da se nista ne cuje i extra je , inace temperatura sa 55-57 je spala na 20-24 ... jos samo da resim grafičku i gotovo necujan komp je tu :)
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.