Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
kako da zamenim procesor?
STRANA 1 OD 1
jeremijabg kako da zamenim procesor? 14.12.2009. 20:31 T22830

status: user
broj poruka: 128

Imam na ploci gigabyte ga p965 dq6 ugradjen procesor e 6400...dobio sam neki q6700 i hteo bih njega da postavim ali ne znam kako da skinem stari...zapravo nije mi jasno kako se skida onaj hladnjak sa ventilatorom koji jedino i vidim...ima neka cetiri stubica sa strane kojim je izgleda vezan za plocu ali nit mogu da ih pomerim nit bilo sta..
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Stripy Re: 14.12.2009. 20:38 #170509

broj poruka: 4163
http://www.youtube.com/watch?v=1PyU00K1sKw&feature=related

Ako nemate šta da radite nemojte to raditi ovde

Equinoxe Re: 14.12.2009. 20:40 #170511

broj poruka: 12057

http://www.youtube.com/watch?v=b6NbPMQgwPM&feature=related

@servispc
VMARC Re: Re: 14.12.2009. 21:04 #170523

broj poruka: 9429
A jel si siguran da ce znati da ga vrati :)

Ona operacija sa donje strane maticne ploce i nije neophodna, posto pretpostavljam da ce ti ploca biti u kucistu. Dovoljno je da samo malo jace zaklatis kompletan kuler lavo-desno i ispace sasvim.
Memoriju izvadi odmah, na pocetku :)
Kada budes vracao proc nazad, vodi racuna da su sve zabice (u vezi one operacije odozdo :)) ubacene unutra i da nesmetano mogu opet da prodju kroz rupice na ploci.
Vratis zabice srafcigrtom u LOCK polozaj, dakle u smeru kazaljke na satu, odnosno suprotnom od onog smera sa pocetka (skidanja) operacije.
Namestis kuler da udju sve 4 zabice u rupe na ploci. Pritisnes snazno naizmenicno svaku (nakrsno). Cuces dva `propadanja`

Operacija uspela...

EDIT: Tek sada sam vid`o da je Bax sasvim upotpunio temu :)

Baby BM

:: http://www.youtube.com/watch?v=1PyU00K1sKw&feature=relate
::
:: Ako nemate šta da radite nemojte to raditi ovde
jeremijabg hvala svima! 14.12.2009. 21:14 #170531

ovo je bilo brzo...jel dovoljan pokazatelj to sto komp radi da je sve uradjeno kako treba ili treba jos nesto da pogledam?
Stripy Re: Re: 14.12.2009. 21:26 #170536

broj poruka: 4163
HA-HA moj omiljeni brand ploče i Intel kog baš i ne mirišem mnogo...

Ako nemate šta da radite nemojte to raditi ovde

:: http://www.youtube.com/watch?v=b6NbPMQgwPM&feature=relate
:: @servisp
Gare87 Re: hvala svima! 14.12.2009. 21:30 #170537

broj poruka: 4710
hm, nije bas, mozda ce radi ali ako nije lepo postavljen hladnjak na proc ima da se greje vise!! Onda ovo iz iskustva znam, ja sam jednom pipnuo odozdo proc(bio je neki sugavi celeron, tako da i nije bitno bilo)i posle je radio komp ali je sve zivo seckalo radilo ko govedo i nisam znao sta je upitanju, kad sam skinuo proc vido sam otisak :)))) i obrisao sam i onda sve radi ko sto treba. Tako da sve lepo treba proveriti, pogotovo kuler, ako se ne klacka kad se lockuje onda je ok, cak mozes i da ga povuces onako lockovanog i ne treba da se pomeri nimalo, bar tako na mojoj ploci mora da bude, ako se pomera i malo onda je moguce da sa neke strane nije lepo uglavljen, sve lepo proveri i to je to. pozdrav

:: ovo je bilo brzo...jel dovoljan pokazatelj to sto komp radi da je sve uradjeno kako treba ili treba jos nesto da pogledam
Saske ... 14.12.2009. 22:39 #170548

broj poruka: 1117
nemoj to da radiš ako nemaš drugu pastu da staviš na kuler, a pogotovu ako je kuler duže vreme stajao na procesoru.

Overclocking is the way of life!!!

Daum ... 14.12.2009. 23:01 #170551

broj poruka: 12798
Obavezno ocisti novi procesor od paste, nanesi novu, i budi 100% siguran da si stavio cooler kako treba...

Bez paste nema poente da stavljas procesor...

NMY Re: ... 15.12.2009. 00:54 #170589

broj poruka: 1509
Slazem se sa kolegama, bez paste i odgovarajuceg kulera (koga, nadam se, imas) ne bih se upustao u stavljanje novogg procesora...

Naravno, obavezno su ti potrebne i hirurske rukavice plus naocale za brusenje (sto se vidi na jednom video snimku) jer hoce da se prolije krv tu, a bogme i varnice sijevaju...

gliga79 Ima jos nesto... 15.12.2009. 01:12 #170592

broj poruka: 4641
Sve je tacno sto je rekao NMY ali moras i kuciste da menjas ako imas nekog starog kineza . Ja dok nisam promenio kuciste nisam imao pozitivnog efekta sa kulerom. Dobro kuciste je osnova sistema, zapamti to !!!
Sa novim kucistem temperaturu sam smanjio za 10 C

Intel Q6600. CM Hyper TX3
Asus P5QL-E
Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz
Power Color HD 3850, 512, DDR3
HDD WD Caviar 640 Gb. AAKS
gilopile Re: kako da zamenim procesor? 15.12.2009. 05:43 #170621

broj poruka: 9459
Ako to nisi sam mogao da prokljuvis,onda ti je ajqju dvajes.Bez ljutnje

(c) 1982 Sinclair research Ltd

:: Imam na ploci gigabyte ga p965 dq6 ugradjen procesor e 6400...dobio sam neki q6700 i hteo bih njega da postavim ali ne znam kako da skinem stari...zapravo nije mi jasno kako se skida onaj hladnjak sa ventilatorom koji jedino i vidim...ima neka cetiri stubica sa strane kojim je izgleda vezan za plocu ali nit mogu da ih pomerim nit bilo sta..
Daum Re: Re: kako da zamenim procesor? 15.12.2009. 05:45 #170622

broj poruka: 12798
Au covece sta ti bi? Pa ne zna svako da zameni procesor...

:: Ako to nisi sam mogao da prokljuvis,onda ti je ajqju dvajes.Bez ljutnj
:: (c) 1982 Sinclair research Ltd
:: ::
:: :: Imam na ploci gigabyte ga p965 dq6 ugradjen procesor e 6400...dobio sam neki q6700 i hteo bih njega da postavim ali ne znam kako da skinem stari...zapravo nije mi jasno kako se skida onaj hladnjak sa ventilatorom koji jedino i vidim...ima neka cetiri stubica sa strane kojim je izgleda vezan za plocu ali nit mogu da ih pomerim nit bilo sta..
gilopile Re: Re: Re: kako da zamenim procesor? 15.12.2009. 05:55 #170623

broj poruka: 9459
Jbg.

@jeremijabg: Sorry,izgleda da sam prenaglio malo:)))

Izvinjavam se,nemoj da se ljutis,OK?:)

http://www.youtube.com/watch?v=JeFyUiV6gxI&feature=related

(c) 1982 Sinclair research Ltd

:: Au covece sta ti bi? Pa ne zna svako da zameni procesor..
:: __________________
:: Scourge of PCBerza
:: :: Ako to nisi sam mogao da prokljuvis,onda ti je ajqju dvajes.Bez ljutnj
:: :: (c) 1982 Sinclair research Ltd
:: :: ::
:: :: :: Imam na ploci gigabyte ga p965 dq6 ugradjen procesor e 6400...dobio sam neki q6700 i hteo bih njega da postavim ali ne znam kako da skinem stari...zapravo nije mi jasno kako se skida onaj hladnjak sa ventilatorom koji jedino i vidim...ima neka cetiri stubica sa strane kojim je izgleda vezan za plocu ali nit mogu da ih pomerim nit bilo sta..
jeremijabg koji kuler da stavim na ovaj procesor?> 17.12.2009. 21:37 #171756

ovaj box od 6400 mu nije vise dovoljan ili?mislim,desilo mi se da se ugasio sistem a posle kad sam opet probao da ga upalim non stop je pokusavao da digne sistem ali se gasio pa opet sam(?! ) pokusavao opet da se podigne(bez da ga ja palim na dugme)....i tako non stop....od cega se to desavalo?...vratio sam mu na kraju stari procesor ali opet nije hteo da digne siste....na kraju je proradio pa sam opet vratio novi priocesor ali ne palim vise igre...u cemu je bio problem?ovo je sistem:
core 2 Q6700
ga p965 dq6
2gb geil ultra
ati 1950 xt 250mb
napajanje TRUST 570w dual fan,kuciste neko noname atx (mislim)
(tv tuner,dvd-rw,flopi)

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs