Imam na ploci gigabyte ga p965 dq6 ugradjen procesor e 6400...dobio sam neki q6700 i hteo bih njega da postavim ali ne znam kako da skinem stari...zapravo nije mi jasno kako se skida onaj hladnjak sa ventilatorom koji jedino i vidim...ima neka cetiri stubica sa strane kojim je izgleda vezan za plocu ali nit mogu da ih pomerim nit bilo sta..
Ona operacija sa donje strane maticne ploce i nije neophodna, posto pretpostavljam da ce ti ploca biti u kucistu. Dovoljno je da samo malo jace zaklatis kompletan kuler lavo-desno i ispace sasvim. Memoriju izvadi odmah, na pocetku :) Kada budes vracao proc nazad, vodi racuna da su sve zabice (u vezi one operacije odozdo :)) ubacene unutra i da nesmetano mogu opet da prodju kroz rupice na ploci. Vratis zabice srafcigrtom u LOCK polozaj, dakle u smeru kazaljke na satu, odnosno suprotnom od onog smera sa pocetka (skidanja) operacije. Namestis kuler da udju sve 4 zabice u rupe na ploci. Pritisnes snazno naizmenicno svaku (nakrsno). Cuces dva `propadanja`
Operacija uspela...
EDIT: Tek sada sam vid`o da je Bax sasvim upotpunio temu :)
hm, nije bas, mozda ce radi ali ako nije lepo postavljen hladnjak na proc ima da se greje vise!! Onda ovo iz iskustva znam, ja sam jednom pipnuo odozdo proc(bio je neki sugavi celeron, tako da i nije bitno bilo)i posle je radio komp ali je sve zivo seckalo radilo ko govedo i nisam znao sta je upitanju, kad sam skinuo proc vido sam otisak :)))) i obrisao sam i onda sve radi ko sto treba. Tako da sve lepo treba proveriti, pogotovo kuler, ako se ne klacka kad se lockuje onda je ok, cak mozes i da ga povuces onako lockovanog i ne treba da se pomeri nimalo, bar tako na mojoj ploci mora da bude, ako se pomera i malo onda je moguce da sa neke strane nije lepo uglavljen, sve lepo proveri i to je to. pozdrav
:: :: :: ovo je bilo brzo...jel dovoljan pokazatelj to sto komp radi da je sve uradjeno kako treba ili treba jos nesto da pogledam ::
Slazem se sa kolegama, bez paste i odgovarajuceg kulera (koga, nadam se, imas) ne bih se upustao u stavljanje novogg procesora...
Naravno, obavezno su ti potrebne i hirurske rukavice plus naocale za brusenje (sto se vidi na jednom video snimku) jer hoce da se prolije krv tu, a bogme i varnice sijevaju...
Sve je tacno sto je rekao NMY ali moras i kuciste da menjas ako imas nekog starog kineza . Ja dok nisam promenio kuciste nisam imao pozitivnog efekta sa kulerom. Dobro kuciste je osnova sistema, zapamti to !!! Sa novim kucistem temperaturu sam smanjio za 10 C
Intel Q6600. CM Hyper TX3 Asus P5QL-E Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz Power Color HD 3850, 512, DDR3 HDD WD Caviar 640 Gb. AAKS
Ako to nisi sam mogao da prokljuvis,onda ti je ajqju dvajes.Bez ljutnje
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: :: Imam na ploci gigabyte ga p965 dq6 ugradjen procesor e 6400...dobio sam neki q6700 i hteo bih njega da postavim ali ne znam kako da skinem stari...zapravo nije mi jasno kako se skida onaj hladnjak sa ventilatorom koji jedino i vidim...ima neka cetiri stubica sa strane kojim je izgleda vezan za plocu ali nit mogu da ih pomerim nit bilo sta..
Au covece sta ti bi? Pa ne zna svako da zameni procesor... __________________ Scourge of PCBerza
:: Ako to nisi sam mogao da prokljuvis,onda ti je ajqju dvajes.Bez ljutnj :: :: (c) 1982 Sinclair research Ltd :: :: :: :: :: Imam na ploci gigabyte ga p965 dq6 ugradjen procesor e 6400...dobio sam neki q6700 i hteo bih njega da postavim ali ne znam kako da skinem stari...zapravo nije mi jasno kako se skida onaj hladnjak sa ventilatorom koji jedino i vidim...ima neka cetiri stubica sa strane kojim je izgleda vezan za plocu ali nit mogu da ih pomerim nit bilo sta..
:: Au covece sta ti bi? Pa ne zna svako da zameni procesor.. :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: :: Ako to nisi sam mogao da prokljuvis,onda ti je ajqju dvajes.Bez ljutnj :: :: :: :: (c) 1982 Sinclair research Ltd :: :: :: :: :: :: :: :: Imam na ploci gigabyte ga p965 dq6 ugradjen procesor e 6400...dobio sam neki q6700 i hteo bih njega da postavim ali ne znam kako da skinem stari...zapravo nije mi jasno kako se skida onaj hladnjak sa ventilatorom koji jedino i vidim...ima neka cetiri stubica sa strane kojim je izgleda vezan za plocu ali nit mogu da ih pomerim nit bilo sta..
ovaj box od 6400 mu nije vise dovoljan ili?mislim,desilo mi se da se ugasio sistem a posle kad sam opet probao da ga upalim non stop je pokusavao da digne sistem ali se gasio pa opet sam(?! ) pokusavao opet da se podigne(bez da ga ja palim na dugme)....i tako non stop....od cega se to desavalo?...vratio sam mu na kraju stari procesor ali opet nije hteo da digne siste....na kraju je proradio pa sam opet vratio novi priocesor ali ne palim vise igre...u cemu je bio problem?ovo je sistem: core 2 Q6700 ga p965 dq6 2gb geil ultra ati 1950 xt 250mb napajanje TRUST 570w dual fan,kuciste neko noname atx (mislim) (tv tuner,dvd-rw,flopi)
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.