Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
Ventilator kao boing
STRANA 1 OD 1
nikolajev Ventilator kao boing 14.12.2009. 01:13 T22802

status: user
broj poruka: 284

Od pre neki dan se cuje ventilator na procesoru- sock A. Buke je u pojedinim trenucima nepodnosljiva. Ima li mu spasa- ili da nadjem drugi. Problem je sto novi verovatno necu naci, jer se radi o arhaicnom procesoru.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MyDoom Probaj svaki put... 14.12.2009. 01:17 #170191

broj poruka: 553
da prodrmas kuciste kad ga upalis dok ga ne odneses u servis da mu stave grafitnu pastu!

Men are but flesh and blood.They know their doom, but not the hour

H-nitro re 14.12.2009. 01:20 #170192

broj poruka: 1976
kao i drugima sto su pitali isto pitanje pre tebe, skini ga ako ima otvor odozdo skini nalepnicu ili ako je odozgo jos bolje, ili ako nema onda ces morati gde su spojevi podmazi ga sa WD-om ili liqui moly masinskim uljem i vidi da li ce da se o5 dere, ako se dere onda mu je otkucao broj radnih sati i ako ti ne smeta ostavi ga (pod uslovom da radi) a ako ne onda.....

Don`t drink and drive take joint and fly

Daum ... 14.12.2009. 01:34 #170195

broj poruka: 12798
Proveri da ti neki od kablova u kucistu ne dodiruje fan. Kao neko brzo resenje mozes da mu stavis bilo sta dok radi cisto da se zatrese malo, mozda je samo prasina...

Jebivetar sto posto 14.12.2009. 01:37 #170196

broj poruka: 2386
se nahvatala zavesa prashine na hladnjaku i ako ne ochistish i ne podmazesh pozdravi se od njega.

ko nema u vuglu, ima u guglu

skycould ima ih 14.12.2009. 08:47 #170230

broj poruka: 248
jos da se nadju po gradu. Nekih 400 - 500 din. Znam da ih je bilo u D_sk-u.
TheGame Re: 14.12.2009. 09:06 #170232

broj poruka: 719

Cisto sumnjam da se dere toliko zbog prasine...Vjerovatno je dotrajao vise...Nazovi neke radnje i vidi da li imaju kuler za tvoj procesor...

This is usually part when people start screaming

introitus Re: re 14.12.2009. 10:01 #170241

broj poruka: 6

Nikako WD sprej za podmazivanje venitlatora. Ulje da.

::podmazi ga sa WD-om::
nikolajev Ventilator na ploči 15.12.2009. 00:57 #170590

broj poruka: 284

Moram da priznam da sam skinuo kuler sa procesora, stavio novu termalnu pastu, podmazao kuler, ali je rezultat bila ista, mozda čak i veća buka. Problem je, naime bio u malom kuleru za čip Nforce 2, koji je puštao nepodnošljiv zvuk. Naravno i njega sam očistio i podmazao i sada je buka minimalna.
Žao mi je što nisam stavio grafitnu pastu već mašinsko ulje, tako da ću verovatno za koji mesec morati sve da ponovim.
tortojed Nema veze to sto je arhaican - tebi treba samo ventilator koji je... 15.12.2009. 21:30 #170862

broj poruka: 11001
verovatno, precnika 8cm (mozda 7cm), kojih ima na trzistu. Raspored i dimenzije otvora za srafove uglavnom su standardizovanih vrednosti, a u najgorem slucaju i to se da doterati turpijom i busilicom (ili nekim jakim lepkom).
- - -
Ako se ne snadjes, javi mi se putem e-mail-a - jedan moj drug je nedavno spalio plocu na kojoj se nalazio XP Athlon2200. Kuler je u odlicnom stanju.

Ishmerish RE 15.12.2009. 21:46 #170867

broj poruka: 7285

Za socket A ti je Spire whisper rock IV jedan od najboljih kulera,a nema gde ga nema i neznas gde je jeftiniji.

Za chipset(nf2) je malo teze naci aktivni kuler,medjutim na neke pasu one VGA 4-ke,koje mozes naci u svakoj radnji.
Ja sam recimo na MSI K7N2 DELTA ostavio orginal pasivni i na njega stavio tu cetvorku.Spustila se temperatura za 10 stepeni.

Lala 4ever!

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

tortojed Ako je do chipset-a, ja sam vidjao i velike, pasivne kulere koji... 15.12.2009. 22:25 #170880

broj poruka: 11001

bi se verovatno uklopili i u ovu plocu. Procunjaj po Balkanskoj ul. (BG). Pominju se i u oglasima.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs