Od pre neki dan se cuje ventilator na procesoru- sock A. Buke je u pojedinim trenucima nepodnosljiva. Ima li mu spasa- ili da nadjem drugi. Problem je sto novi verovatno necu naci, jer se radi o arhaicnom procesoru.
kao i drugima sto su pitali isto pitanje pre tebe, skini ga ako ima otvor odozdo skini nalepnicu ili ako je odozgo jos bolje, ili ako nema onda ces morati gde su spojevi podmazi ga sa WD-om ili liqui moly masinskim uljem i vidi da li ce da se o5 dere, ako se dere onda mu je otkucao broj radnih sati i ako ti ne smeta ostavi ga (pod uslovom da radi) a ako ne onda.....
Proveri da ti neki od kablova u kucistu ne dodiruje fan. Kao neko brzo resenje mozes da mu stavis bilo sta dok radi cisto da se zatrese malo, mozda je samo prasina... __________________ Scourge of PCBerza
Moram da priznam da sam skinuo kuler sa procesora, stavio novu termalnu pastu, podmazao kuler, ali je rezultat bila ista, mozda čak i veća buka. Problem je, naime bio u malom kuleru za čip Nforce 2, koji je puštao nepodnošljiv zvuk. Naravno i njega sam očistio i podmazao i sada je buka minimalna. Žao mi je što nisam stavio grafitnu pastu već mašinsko ulje, tako da ću verovatno za koji mesec morati sve da ponovim.
Nema veze to sto je arhaican - tebi treba samo ventilator koji je...
15.12.2009. 21:30
status: user broj poruka: 11001
verovatno, precnika 8cm (mozda 7cm), kojih ima na trzistu. Raspored i dimenzije otvora za srafove uglavnom su standardizovanih vrednosti, a u najgorem slucaju i to se da doterati turpijom i busilicom (ili nekim jakim lepkom). - - - Ako se ne snadjes, javi mi se putem e-mail-a - jedan moj drug je nedavno spalio plocu na kojoj se nalazio XP Athlon2200. Kuler je u odlicnom stanju.
Za socket A ti je Spire whisper rock IV jedan od najboljih kulera,a nema gde ga nema i neznas gde je jeftiniji.
Za chipset(nf2) je malo teze naci aktivni kuler,medjutim na neke pasu one VGA 4-ke,koje mozes naci u svakoj radnji. Ja sam recimo na MSI K7N2 DELTA ostavio orginal pasivni i na njega stavio tu cetvorku.Spustila se temperatura za 10 stepeni.
Lala 4ever!
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.