Odmah da skratim muke, probali smo razne cd-ove, dvd-ove razne verzije winxp sp3, vista ultimate i na kraju windows7... Toshiba satellite a300 je u pitanju. krene instalacija i samo pocrni posle prvih minut bootovanja, ja sam nekako najvise za softverske probleme jer je lap top nov ocuvan, znaci sumnjam da je neka memorija kontroler, dvdrom i sl... a usput da dodam da je hirens boot pri svakom programu koji sam startovao blokirao na startovanju cd rom drivera? znaci nisam uspeo da startujem ni diagnosticke programe ??? Slucaj je po meni kuriozitet (doduse odneli su ga u neki kao servis) ja sam ostao radoznao da cujem da li se nekom desilo i sta bi moglo da bude.
kad kazes, citiram: ja sam nekako najvise za softverske probleme jer je lap top nov ocuvan, znaci sumnjam da je neka memorija kontroler, dvdrom i sl...
brate spika ti je kontradiktorna
kao uopste mze biti problem sa software-om ako uopste nema sistema!?
problem je verovatno sa optikom, koja, inace brzo riknjava ili sa hdd-om
skontaj se sta hoces da pitas, pa pitaj lepo, ili pusti servisere da odrade posao za koji su placeni
Neka im ga onda kao servis popravi. Na osnovu tvog detaljnog opisa mogu samo da zaključim da sa lap topom ili nešto nije u redu ili je tu nešto neispravno...
Ako nemas sistem, nema softverskih problema. Jedino ako ti je neko `strucan` flashovao novi BIOS pa ga usput s*ebao, u suprotnom ti CD-rom ne valja najverovatnije...
Najlakse ces to da sredis ako uzmes i pokusas da instaliras OS sa flasha. Izgluglaj kako da napravis boot instalaciju XP-a sa flasha, ili W7 svejedno. Ako ti tad zabode, onda definitivno nije CD-rom vec nesto drugo...
mozda sam zvucao kontradiktorno, jbg.. sam sebi izgledam jasan , he he he znaci ne verujem da je hardwer neispravan. nemam nameru da pljujem bilo koji servis no mesto u kome zivim nema takvu instituciju! da se saberem sa izjavom, tj da pojasnim moje izlaganje, sumnjam da dvd rom ne moze da procita disk , jer je disk nov narezan ispravan, pobogu to je hirens boot programcic od 100 kb ne moze da procita a bootuje se iz cuga ???? ali je problem pri startanju istog program npr, powermax krene loading cd driver i error ???. ne uspe da isntalira ni aspi, ni ostale drv.. i da HDD sam probao u dva rezima od kojih je jedan bio compatibilty mode. Ne verujem da je neko dirao bios, ali nije iskljuceno da je poludeo, oce to :)
to sam uzeo kao primer inace sam probao sve ostale programe sa hirensa da startujem, imam brata koji je zavrsio elektrotehnicki u BG on tvrdi da te probleme moze da izazove los HDD, koji je on u par slucaja sa linuxom ili sa gpart programom sredio, i plus postoji problem sata kontrolera koji ne poznaje hirens ! U svakom slucaju thx svima koji su se javili Javicu sta su napravili serviseri
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.