onda moze biti sve ostalo, jel ima bas isti problem?? ako ima onda mozda nije do napajanja, mozda do napona nesto nije uredu, ploca..... neznam pojasni malo vise!?
Onda je bilo pitanje da li je napajanje dovoljno...
10.12.2009. 14:17
status: user broj poruka: 7769
Ustanovio si da je dovoljno, ali problem i dalje postoji.
Da li se pomenuti problem ispoljava samo kad i bez otkljucanog jezgra ili uvek.
Probaj da utrnes to otkljucano jezgro pa vidi da li se problem i dalje pojavljuje ako ga nema u par dana onda je to.
Dalje ne bi bilo zgoreg da povadis sve kartice sa ploce i da sve slotove (memorija takodje) ocistis recimo cetkicom za zube (onda je dovoljno jaka) ili cetkom za farbanje kose, sve kontakte na karticama i memoriji prebrisi nekom flanelskom krpicom i trudi se da ih ne diras prilikom vracanja u slotove. Meni je to vise puta pomoglo kad nisam imao sliku na ekranu a sistem podignut ono HDD, DVD, i ostalo sto OS odradi ali slike nema na ekranu. Naravoucenije cistoca je pola zdravlja.
I jos nesto da nije slucajno hladisa prilikom stavljanja na procesor lose tj. nije nalegao na celu povrsinu procesora (ovo vidis ocitavanjem temperatura CPU-a).
Moze biti trista razloga, da ne poverujes sta sam ja sve doziveo zbog loseg napojnog kabla ili zbog lose veze izmedju bandere i kuce u kojoj sam radio.
nemam mnogo sta da dodam. kad ugasi komp, nece ponovo da se digne sistem, ne stigne ni do bios strane, dok se ne resetuje napajanje. kontam da dok se ne isprazni rezidualno napajanje po kondezatorima.
`Ako hocete Gigabyte plocu u punom sjaju kupite je sa intelovim procesorom i chipsetom` i nećete imati problema, zato što će ploča da crkne. To može da potvrdi više nego govoljnio ljudi sa foruma.
Sreću se one samnom. Ako želite da vam računar radi a para nemate kupite ploču ECS ili PCCHIPS (mada čips nisam skoro video), a ako imate para kupite asus. Objasniću se. U servisu imam dve pomoćne prostorije, jedna se zove jazbina a druga freak room i obe su za kompjuterski otpad i 90% delova nosi naziv gigabajt. Od 10 ploča koje stignu na servis polovina je gigabajt a u drugu polovinu ulaze svi proizvođači zajedno. Najnebulozniji kvarovi se sreću kod gigabajta. Najmanji % popravljenih ploča mi je kod gigabajta. Najviše hladnih lemova srećem kod gigabajta. Ne volim gigabajt. Ali svi đaju mi se njihove kutije, nalepnice i kablovi...
Ako nemate šta da radite nemojte to raditi ovde
:: :: jednostavno gigabyte hate il` si se sreto sa tim?
al ija imam gigabyte sa intel cpu i p35 chipsetom i odlicno radi ploca bez ikakvih problema, a to je tebi mozda zapala neka serija sa tim plocama koja je fush. tako da kazem ali ja sa gigabytom nemam nikakvih problema i plus imam gigabyte graficku i sve radi odlicno.
Nego za pajsera moze biti do memorije ili graficke ili cpu-a :)) tak oda sve jedno po jedno isproveravaj i proveri slotove na ploci, ako nije do toga onda eto do gigabyta je, pa neka u servisu vide kako da poprave. pozdrav
Stvarno vam malo treba da se `zapalite`, nemate srece i to je to, ja sam imao sve te PCCHIPS i ostale sto vi pominjete i radile su bez problema, jedino sto mi je u zivotu crkavalo su HDD-ovi, a MSI plocu mi je ubio grom. To se malo procesljaju forumi, ploce, revizije, BIOS-i, pa se onda baci na kupovinu, nisam vam ja kriv sto nemozete da sacekate da komponenta zazivi kako treba vec samo da bi ste napisali ja imam cudoviste od racunara a i neznam sta ce mi, i ja bih danas mogao da pljujem ASUS-a jer obicno kad radim neki komp on ima asusovu plocu, ali nije kriv asus vec onaj sto je kupio najjeftiniju plocu pa posle drndanja ocekuje da radi. A ako se radi o losim serijama ploca, ni to nije kriv Gigabyte vec onaj koji prodaje njihove ploce, nemojte se ljutiti na gigabyte sto vam je nas prodavac uvalio neko govno, ili da vas zavrne ili i on nema pojma.
upravu si za ovo sto si rekao zadnje skroz je tacno!! Inace cena ja za ovog gigabyta bila tad kad sam uzeo 100 evra, tako da za 100 evra neverujem da moz da bude toliko govedo od plocu, a imao sam i msi(i to 915pl), svaka ti cast kad je uspeo grom da ubije msi, to se ne desava cesto, ali za sve postoji prvi put :))
:: Stvarno vam malo treba da se `zapalite`, nemate srece i to je to, ja sam imao sve te PCCHIPS i ostale sto vi pominjete i radile su bez problema, jedino sto mi je u zivotu crkavalo su HDD-ovi, a MSI plocu mi je ubio grom. To se malo procesljaju forumi, ploce, revizije, BIOS-i, pa se onda baci na kupovinu, nisam vam ja kriv sto nemozete da sacekate da komponenta zazivi kako treba vec samo da bi ste napisali ja imam cudoviste od racunara a i neznam sta ce mi, i ja bih danas mogao da pljujem ASUS-a jer obicno kad radim neki komp on ima asusovu plocu, ali nije kriv asus vec onaj sto je kupio najjeftiniju plocu pa posle drndanja ocekuje da radi. A ako se radi o losim serijama ploca, ni to nije kriv Gigabyte vec onaj koji prodaje njihove ploce, nemojte se ljutiti na gigabyte sto vam je nas prodavac uvalio neko govno, ili da vas zavrne ili i on nema pojma :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.