Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
Jel normanlo????
STRANA 1 OD 2  
vuk125 Jel normanlo???? 07.12.2009. 10:53 T22590

status: user
broj poruka: 2929
Neverovatno odem sa posla u Petak prodje vikend dodjem u Pon, i opet nesto crkne.
Ovo nije prvi put, sve lepo radi od Pon. do Petka, kada prodje vikend opet nesto rikne.
Mislim ovo je vec ne znam koji put da se ovako nesto desava.
Kuciste ne smem da otvaram i ma neke stickere, niti mogu da instaliram bilo sta to rade ADMINISTRATORI koji tri cuke nemaju. Nece racunar da se ukljuci, totalno mrtav. Dva puta su mi kao menjali plocu jednom procesor koji nemam pojma kako je izdahnuo misterija, par puta memoriju pa napajanje, menjali su i kartice kupili smo nove tj ja kupio i doneo 2x260GTX u sli a bile su 2x8800 ultra u sli koje takodje crkle. Mislim mene nije bilo u pocetku briga ne dajem ja pare i to me se ne tice ali ovo je bezobrazluk mislim da ADMONISTRATORI kradu delove, tj siguran sam da to rade, ili mi ovo neko namerno radi. Da li je moguce da neko drpise komponente i uvaljuje neispravne??
Ja ne znam kako ovo drugcije da objasnim.
Inace ovako izgleda konfa
ploca: XFX 790i ultra
CPU:Intel q9650@4.0Ghz
Mem:4x1gb OCZ Flex DDR3 1600Mhz
VGA:2x260GTX Evga Super Clocked
PSU:LC Power 1200W
Ja sam trazio da i se napakuje ovakav komp, bas sam isao na kvalitetene komponente .
Kako je moguce da crkne ovako nesto????
Mislim da ce da leti perije danas
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Modena Zemlja Srbija 07.12.2009. 11:15 #167148

broj poruka: 497
prijatelju.

vuk125 RE:Zemlja Srbija 07.12.2009. 11:19 #167150

Ma znaj ja to. Nego ne mogu da verujem da smo toliki Cigani.
Mislim da cu sve da uradim da doticna grupa experata lleti sa posla, sto je mnogo nogo je, ova zemlja je beznadezni slucaj.

imarkovic @vuk 07.12.2009. 11:20 #167151

broj poruka: 19022
kofiguracija je azdaja, meni je najlogicnije upravo to sto si i sam posumnjao, pa naravno da ne moze nista od toga da crkne, bilo bi suludo, a nesto mi nije jasno, ti dodjes, vidis da je nesto crklo, ne smes da otvaras kuciste, ne smes nista da diras, sem ADMINA, i sta ADMINI rade, jel nose celo kuciste na reklamaciju, ili kako? Ako bi menjali komponente, onda garancija ne bi trebalo da se uvazi, nemoguce da stavljaju neispravne potpuno iste komponente, sve ima svoj serijski broj, jedino ako nesto ne muljaju sa osobom koja zavodi to sve u registar firme??? Znam jednog kretenskog administratora, isto nema blage veze, ali voli da krade komponente iz odredjene firme, ali to su uglavnom polovne stvari, koje su izasle iz garancije, i radi po principu, kako mi on prica, tipa kaze crko hard disk, i preko racuna poruci i kupi nov, stari zapleni, tako isto i za ram i graficku, i sta god...tako jedino moze da se izvlaci....Zatim znam drugog administratora, koji je radio u jednoj jako uglednoj madjarskoj firmi, dok ga nisu uhvatili, covek je radio to godinama, porucivao je IBM, rutere, kucne aparate, televizore, isao je na skupa putovanja, ma sve sta god mu padne na pamet, to sve preko firme, i nekako na mufte, ne znam kako, kao za potrebe preduzeca, kao Sojic, isto, u pitanu su bile astronomske cifre, to je trejalo jedno 7 god., i neki direktor se promenio, uveo neke stvari i to je bilo to, najurili su ga govnjivom motkom, a da ne pricam koliko je zaradjivao i sto nije imao potrebe za tim...

vuk125 RE:@vuk 07.12.2009. 11:34 #167153

Ma znam da su komponete vrhunske ja sam licno trazio da i se to nabavi, i licno video kada je to sve stiglo i kada su i pakovali.
Pa ne smem da diram jel imaju stickere(kao neke plombe), ja ako vidim da nesto ne radi oni uzmu ceo komp i nose u RC i tamo RADE `dijagnozu`. Ako kazu scrkla ti memorija kupuje se nova ili sta god je neispravno. Mislim da su tri lika umesana u ovo. jedan koji radi te kompijurtere pakuje instalira itd. tzv SiSTem Intzenjer, drugi koji izdaje nalog da se nesto nabavi i treci koji ide u nabavku tj da to i kupi ima tu jos par njih ali mslislim da ovi muvaju.

vuk125 RE:@vuk 07.12.2009. 11:39 #167154

Ja an tom kompu imam mnogo vaznih podataka i gomilu. Mnogo je veca steta ako se ti podaci ppogube nego vrednost celog tog kompjutera.
Ali ja uvek imam sve duplo, sta god da uradim ja sninmim na Externi HDD pa posle na moj HDD kod kuce. pa cak reze i na DVD, bas zbog ovoga.

vuk125 Ovo cu da rascistim 07.12.2009. 11:43 #167155

Kap je ovoga puta prelila casu. Znao sam ja i ranije ali sam mislio smirice se jel je nedavno bila frka neka kod jednog mog kolege kada coveku nije nesto radilo po ne znam koji put a on otvorio kuciste, pa oko toga nastala frka. Jedva je covek dokazao da nije on nista muvao. Zato ja necu da diram bilo sta, i nisam hteo da do sada diram.
Ja samo prijavim kad ami nesto ne radi.

imarkovic @vuk 07.12.2009. 11:44 #167156

znas zasto im se moze da muvaju, zato sto fali `kontrola`, taj komp vredi bar 1.500eu, to nije malo brate, ja bih da sam na tvom mestu otisao pravo kod direktora i diskretno porazgovarao sa njim na tu temu, dao par konstruktivnih predloga vezano za to, ne moz` drugacije sa govnima.

vuk125 RE:@vuk 07.12.2009. 12:02 #167160

Sada sam saznao da je doticni sis Inzenjer uzeo moj kom u petak oko 16 da instlira neke dodatne programe i navodno je to uradio i vratio komp oko 17:00. Ja sam bio na gradilistu tako da ne znam sta se desavalo, preneli mi ljudi koji su tu bili prisutni.
Ja sam bio kod sefa i on mi je odobrio da otvorim kuciste pa da vidim sta fali ako nesto fali. Ja to necu da uradim bez njegovog prisustva pa cu da ga sacekam da zavrsi sa obavezama pa da obojica to uradimo.

vuk125 .... 07.12.2009. 12:05 #167162

U svakom slucaju ja cu ovo da nas da resim jednom za uvek.
Dosta mi je svega. Pa ako je neko muvao neka odgovara, dosta bbre vise ove zajebancije.

imarkovic @vuk 07.12.2009. 12:17 #167167

pametno, tako i uradi, ne daj da se provlace mutljavine, nema sta, ako ti je komp bio ispravan pre nego sto je dospeo njemu u ruke, navodno da instalira nesto, onda je to to, sad ga napadaj!

vuk125 Kazi dragicka. 07.12.2009. 12:28 #167171

Srecna nova godina :)))))
Fali jedna grafa, memorija sva cetiri stapa i CPU i naravno hladnjak :).
Ploca je diskonektovan sa napajanja. Fale i nekoliko ventova Noctue od 120mm, ventovi na onim mestima na kojima mogu da se od spolja vide oni su tu.
Ja uzeo kuciste u ruke i vidim nesto olaksalo :)
Otvorili smo i imali smo sta da vidimo.
Vrhunska pljacka.
Ovi brate ne da kradu nego otimaju bez blama. Ja sada idem kuci a dalje ce zaduzeni za ovakvu klijentelu da preuzmu.

Ishmerish Re: Kazi dragicka. 07.12.2009. 12:31 #167172

broj poruka: 7285
Kazi mi koja to firma ima ovakve masine?Da odmah manem brod i zaposlim se tamo

http://www.youtube.com/watch?v=c1EbLreYo1M

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

vuk125 RE:Kazi mi koja to firma ima ovakve masine? 07.12.2009. 12:34 #167174

Mozda te ubacim preko veze

vuk125 ..... 07.12.2009. 12:36 #167177

Odo ja kuci dosta je za danas, popela mi se temperatura na 200c. Imaam utisak da cu nekoga da nokautiram zato bolje da idem da sse izduvm negde........

Ishmerish Re: ..... 07.12.2009. 12:38 #167178

broj poruka: 7285
Naprotiv,najbolje je da nekog zavaris(i to onako od srca!)

E da sam ja tamo,videli bi cija je mama nevina

http://www.youtube.com/watch?v=c1EbLreYo1M

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

:: Odo ja kuci dosta je za danas, popela mi se temperatura na 200c. Imaam utisak da cu nekoga da nokautiram zato bolje da idem da sse izduvm negde.......
::
NMY Re: Kazi dragicka. 07.12.2009. 12:41 #167181

broj poruka: 1509
MALO LI JE!

Stvarno, sto je mnogo, mnogo je...

SONY VAIO VGN-FW285J

:: Srecna nova godina :))))
:: Fali jedna grafa, memorija sva cetiri stapa i CPU i naravno hladnjak :)
:: Ploca je diskonektovan sa napajanja. Fale i nekoliko ventova Noctue od 120mm, ventovi na onim mestima na kojima mogu da se od spolja vide oni su tu.

:: Ja uzeo kuciste u ruke i vidim nesto olaksalo :
:: Otvorili smo i imali smo sta da vidimo
:: Vrhunska pljacka
:: Ovi brate ne da kradu nego otimaju bez blama. Ja sada idem kuci a dalje ce zaduzeni za ovakvu klijentelu da preuzmu.
imarkovic @vuk 07.12.2009. 12:44 #167184

auuuuu, coece, administrator firme, pa jos povadio sve delove iz kucista, pa on ocigledno misli da si ti retardiran, ili sta vec, pa kao neces da primetis..ali utero si mu, ako..

H-nitro yo 07.12.2009. 12:45 #167185

broj poruka: 1976
iii covece nije to nista cudno tako su i kod mene na posle kasetice od kamere delove iz racunara i tako je islo ali i ako sam ja to rekao jer nisam imao sacim da radim vrhunac je bio kad su ljudi odneli 5.1 sistem e to je bilo ende, onda sam i ja uzeo hdd i jos sam to rekao i niko nije smeo da pisne kad smo stoka daj onda da budemo da nemamo ni sa cim da radimo, i da svi kupe sto neko da radi i trudi se a drugi da krade ma murs.
nego proveri struju tu gde radis posto je kod mene 260v

Dont drink and drive take joint and fly

CrowBgd Da se ja pitam 07.12.2009. 12:49 #167189

broj poruka: 1376
ja bi to proterao ....
https://www.berzapasa.com
https://www.digitalcowboy.proit.org/

vladarko Ovde su 2 situacije u pitanju 07.12.2009. 13:22 #167202

broj poruka: 4228
1. Situacija: crkne mu nešto u toku rada. zbog čega se to dešava diskutabilno je, može da bude i zbog neispravnog napajanja ili strujnog udata ili zbog ko zna čega.

2. Situacija: čovek ako dođe u ponedeljak i ne radi mu računar koji je u petak radio, a pri tom je lakši nego što bi trebao da bude i nema delove koje bi trebalo da ima, stvar je zrela za objašnjavanje.

Pozdrav!

Vlada

vuk125 Re:Ovde su 2 situacije u pitanju 07.12.2009. 13:47 #167208

Izgleda da nisi citao sve.
Prvo ja nisam pocetnik i laik. sumnajo sam i ranuje da doticna gospoda nesto muva ali od slinih obaveza koje imam nisam mnogo obracao paznu, tj nisam hteo da se pezljam u to.
Ako mislis na strujni udar i neipsravnost instalacija ta mogucnost je iskljucena jer je ceo sistem ukljucen an UPS koji ima gomilu zastita itd samo UPS vredi oko 300e.
Drugo kuciste otvaraju samo ADMInistratori i plombiraju tako da ja kao korisnik nemam mogucnost da to otvaram. Ovde je stvar jasna, Administatori muvaju sa komponentama da ne kazem drpisu i tu dileme nema.
To sto sebe nazivaju serviserima i nekakvim Sistem inzenjerima ne pomaze im mnogo kada se u obzir uzme cinjenica da mi korisnici nismo Sabani i da dobro znamo sta znace kompjuterske komponente i kada postoji mogucnost da nesto crkne. Ja mogu glavu na poanj da stavim da j kroz moje ruke prosle vise tih kompjuterskih kompenti proslo nego sto su oni imali prilike i da vide u svojoj Experstskoj karijeri koja ce se ubrzo disci plinskim postupkom zavrsiti a doticni ce trpeti zestoke sankcije za ovo sto su radili.
ADMINSTRATRI po firmama treba da znaju da su korisnici koji koriste te racunare i vise nego informisani i edukovani, tako da ce se kad pokazati da li pšostoje kriminalne radnje ili ne.

vuk125 Uglavnom 07.12.2009. 13:52 #167211

Ovde ce se svirati klavir i sadice se luk u Padinskoj Skeli :), ako im ruke predhodno ne budu bile u gipsu i ako budu mogli da hodaju, ali dobro ozdravice pa ce onda.
I mogu ti reci jako mi je drago zbog toga

Ognjeni .... 07.12.2009. 13:54 #167213

broj poruka: 4526
javi sta je bilo na kraju

Ajd uzdravlje

vladarko Re: Re:Ovde su 2 situacije u pitanju 07.12.2009. 13:58 #167220

broj poruka: 4228
Ma, čitao sam, nego kažem da ako crkavaju komponente u toku rada, možda je zbog lošeg napajanja.

Ali, kada dođe `baja` i odnese računar u petak i vrati ga u ponedeljak razmontiranog, očerupanog, čovek ne može da ne pomisli da je to rađeno i ranije.

Pozdrav!

Vlada

:: Izgleda da nisi citao sve
:: Prvo ja nisam pocetnik i laik. sumnajo sam i ranuje da doticna gospoda nesto muva ali od slinih obaveza koje imam nisam mnogo obracao paznu, tj nisam hteo da se pezljam u to
:: Ako mislis na strujni udar i neipsravnost instalacija ta mogucnost je iskljucena jer je ceo sistem ukljucen an UPS koji ima gomilu zastita itd samo UPS vredi oko 300e
:: Drugo kuciste otvaraju samo ADMInistratori i plombiraju tako da ja kao korisnik nemam mogucnost da to otvaram. Ovde je stvar jasna, Administatori muvaju sa komponentama da ne kazem drpisu i tu dileme nema
:: To sto sebe nazivaju serviserima i nekakvim Sistem inzenjerima ne pomaze im mnogo kada se u obzir uzme cinjenica da mi korisnici nismo Sabani i da dobro znamo sta znace kompjuterske komponente i kada postoji mogucnost da nesto crkne. Ja mogu glavu na poanj da stavim da j kroz moje ruke prosle vise tih kompjuterskih kompenti proslo nego sto su oni imali prilike i da vide u svojoj Experstskoj karijeri koja ce se ubrzo disci plinskim postupkom zavrsiti a doticni ce trpeti zestoke sankcije za ovo sto su radili
:: ADMINSTRATRI po firmama treba da znaju da su korisnici koji koriste te racunare i vise nego informisani i edukovani, tako da ce se kad pokazati da li pšostoje kriminalne radnje ili ne
mkozlica Re: Kazi dragicka. 07.12.2009. 14:36 #167248

broj poruka: 236

Ne mogu da verujem, auuuuu j***m ti... Znam da su ljudi beozbrazni, ali ovoliko... Hajde javi sta se dogodilo doticnima ili su se provukli??

Pozzz

https://www.limundo.com/ref/zx6r

:: Srecna nova godina :))))
:: Fali jedna grafa, memorija sva cetiri stapa i CPU i naravno hladnjak :)
:: Ploca je diskonektovan sa napajanja. Fale i nekoliko ventova Noctue od 120mm, ventovi na onim mestima na kojima mogu da se od spolja vide oni su tu
:: Ja uzeo kuciste u ruke i vidim nesto olaksalo :
:: Otvorili smo i imali smo sta da vidimo
:: Vrhunska pljacka
:: Ovi brate ne da kradu nego otimaju bez blama. Ja sada idem kuci a dalje ce zaduzeni za ovakvu klijentelu da preuzmu.
STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs