Ponovo sam odradio testove samo sto mi je ona jedna 8800GT ASUS TOP oticna u vecna lovista i umesto nje sam stavio 8800GT PALIT 512MB i test je odradjen na
ASUS 8800GT i Palit 8800GT uz i7 920 na 4.1GHz na vazduhu
ali da je maltene 100% iskoriscenost,e to vec nisam verovao. Pufi odlican skor u krizi !!! I ubedljivo najaca kombinacija za 100e(koliko kostaju dve plovne 8800GT)!
Ps:sada nadji jos jednu i turi je da radi fiziku :))
Nisam na W7 ili VISTI tako da ne moze pored dobre volje
Imam ja tri karte kod sebe,nije to problem kupiti i trecu ako bi mi zatrebala, ali ovaj CHIEFTEC jedva podnosi i dve,sinoc mi se zadimila cela soba,doslo do nekog kratkog spoja ali sada sve radi
Bravo Pufi,poceo si da slusas.Tako se to radi.Svaka cast.Vrhunski rezultati nema sta.Odradi samo Vantage druze.Znaci na default i onda na OC.Memorija nece ici na 8800 karticama ali GPU mozes da gurnes na 700 Mhz pa na dalje zavisno od primerka.Memoriju mozes oko 50 Mhz da OC-ujes..
@Ishmerish Pa odavno se znalo da je iskoristivost SLI kartica na Nehalem paltformi mnogo dobra ,NB magistrala je oslobodjena i prakticno samo zaduzena za kontrolu PCI-E! Ja i par ljudi non stop govorimo da je u toj kombinaciji Nehalem platforma neprikosnovena i da je Ultimate Gaming Machine!Zamisli kako bi bilo da upari dve GTX280?Bruka..
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: Nisam na W7 ili VISTI tako da ne moze pored dobre volj :: :: Imam ja tri karte kod sebe,nije to problem kupiti i trecu ako bi mi zatrebala, ali ovaj CHIEFTEC jedva podnosi i dve,sinoc mi se zadimila cela soba,doslo do nekog kratkog spoja ali sada sve rad :: :: :: http://img690.imageshack.us/img690/6158/i741ghz8800gt.pn :: Intel i7 920 OC 4.0GHz-TITAN FENRI :: GIGABYTE EX58-UD4 :: 3x1GB DDR3 Patriot 1600MH :: 1TB :: SLI 2xASUS 8800GT TOP :: CHIEFTEC 650 :: GIGABYTE Clear Cas :: 226B :: ::
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: @Ishmeris :: Pa odavno se znalo da je iskoristivost SLI kartica na Nehalem paltformi mnogo dobra ,NB magistrala je oslobodjena i prakticno samo zaduzena za kontrolu PCI-E :: Ja i par ljudi non stop govorimo da je u toj kombinaciji Nehalem platforma neprikosnovena i da je Ultimate Gaming Machine!Zamisli kako bi bilo da upari dve GTX280?Bruka. :: :: Green Green Grass Of Home :: ::
Pufi ti znas da sam ja jedan od najvecih pobornika LC metatron serije,medjutim mislim da bi u tom segmentu trebao da razmislis o stvarno vrhunskim napajanjima.Posto se cenovno ne razlikuju mnogo od tog LC-a.
Ipak se ovde radi o zmaju od masine,a i tebi non-stop nesto duva sa kartama,a znajuci tebe i taj Metatron bi mogao da propusi
Pa nije bas iznenadjujuce.Upravo ti to i govorim da sam ja to znao..Zato sam tvrdio uvek da je Nehalem platforma u te svrhe vrh za gaming dok su drugi mastiljali sa nekom jeftinom pricom kako se to ne isplati i kako Nehalem nije za igre.Pazi ti sad sta je Pufna dobio ...Sve karte od po 50 Eur. :) Dere sve ove sa single karta koji su ih platili po 180-200 eur kapiras radnju?
@Pufi
Ajde sad dokazi koliki si entuzijast i nadji jos jednu 8800GT karticu i upari da dobijes triple SLI.Tvoja ploca podrzava 3 way SLI! Ne zaboravi Vantage,digni taj Windows 7 vec jednom!
Green Green Grass Of Home
:: Ma jasno tebra,ali ovde skor skalira veoma blizu 100%,sto je opet moras priznati iznenadjujuce cak i za Nehalem platformu :: :: http://www.youtube.com/watch?v=cYSjkaLpym :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: @Ishmeris :: :: Pa odavno se znalo da je iskoristivost SLI kartica na Nehalem paltformi mnogo dobra ,NB magistrala je oslobodjena i prakticno samo zaduzena za kontrolu PCI-E :: :: Ja i par ljudi non stop govorimo da je u toj kombinaciji Nehalem platforma neprikosnovena i da je Ultimate Gaming Machine!Zamisli kako bi bilo da upari dve GTX280?Bruka. :: :: :: :: Green Green Grass Of Home :: :: :: ::
:: Pa nije bas iznenadjujuce.Upravo ti to i govorim da sam ja to znao..Zato sam tvrdio uvek da je Nehalem platforma u te svrhe vrh za gaming dok su drugi mastiljali sa nekom jeftinom pricom kako se to ne isplati i kako Nehalem nije za igre.Pazi ti sad sta je Pufna dobio ...Sve karte od po 50 Eur. :) Dere sve ove sa single karta koji su ih platili po 180-200 eur kapiras radnju :: :: @Puf :: :: Ajde sad dokazi koliki si entuzijast i nadji jos jednu 8800GT karticu i upari da dobijes triple SLI.Tvoja ploca podrzava 3 way SLI :: Ne zaboravi Vantage,digni taj Windows 7 vec jednom :: :: Green Green Grass Of Home :: :: :: Ma jasno tebra,ali ovde skor skalira veoma blizu 100%,sto je opet moras priznati iznenadjujuce cak i za Nehalem platformu :: :: :: :: http://www.youtube.com/watch?v=cYSjkaLpym :: :: :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: :: :: @Ishmeris :: :: :: Pa odavno se znalo da je iskoristivost SLI kartica na Nehalem paltformi mnogo dobra ,NB magistrala je oslobodjena i prakticno samo zaduzena za kontrolu PCI-E :: :: :: Ja i par ljudi non stop govorimo da je u toj kombinaciji Nehalem platforma neprikosnovena i da je Ultimate Gaming Machine!Zamisli kako bi bilo da upari dve GTX280?Bruka. :: :: :: :: :: :: Green Green Grass Of Home :: :: :: :: :: ::
Jel to ovo napajanje?LC-POWER Metatron ATX 1000W PSU-LC1050 V2.2 Legion X ?Ako je to,nije lose,OEM je Chanell Well Technology..Za koliko ga dobijas?P.S.Sa CrossFire ne mozes da izvuces potencijal koliko mozes sa SLI!
:: :: Nemam napajanje,ovo ce da vrisne i sa dve a kamoli sa tri,polako uradicu ja sa tri neke druge karte kad ta :: :: Bice to ili 4850 i 4830 ili mozda 8800GT :: :: http://img690.imageshack.us/img690/6158/i741ghz8800gt.pn :: Intel i7 920 OC 4.0GHz-TITAN FENRI :: GIGABYTE EX58-UD4 :: 3x1GB DDR3 Patriot 1600MH :: 1TB :: SLI 2xASUS 8800GT TOP :: CHIEFTEC 650 :: GIGABYTE Clear Cas :: 226B :: :: :: Pa nije bas iznenadjujuce.Upravo ti to i govorim da sam ja to znao..Zato sam tvrdio uvek da je Nehalem platforma u te svrhe vrh za gaming dok su drugi mastiljali sa nekom jeftinom pricom kako se to ne isplati i kako Nehalem nije za igre.Pazi ti sad sta je Pufna dobio ...Sve karte od po 50 Eur. :) Dere sve ove sa single karta koji su ih platili po 180-200 eur kapiras radnju :: :: :: :: @Puf :: :: :: :: Ajde sad dokazi koliki si entuzijast i nadji jos jednu 8800GT karticu i upari da dobijes triple SLI.Tvoja ploca podrzava 3 way SLI :: :: Ne zaboravi Vantage,digni taj Windows 7 vec jednom :: :: :: :: Green Green Grass Of Home :: :: :: :: :: Ma jasno tebra,ali ovde skor skalira veoma blizu 100%,sto je opet moras priznati iznenadjujuce cak i za Nehalem platformu :: :: :: :: :: :: http://www.youtube.com/watch?v=cYSjkaLpym :: :: :: :: :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: :: :: :: :: @Ishmeris :: :: :: :: Pa odavno se znalo da je iskoristivost SLI kartica na Nehalem paltformi mnogo dobra ,NB magistrala je oslobodjena i prakticno samo zaduzena za kontrolu PCI-E :: :: :: :: Ja i par ljudi non stop govorimo da je u toj kombinaciji Nehalem platforma neprikosnovena i da je Ultimate Gaming Machine!Zamisli kako bi bilo da upari dve GTX280?Bruka. :: :: :: :: :: :: :: :: Green Green Grass Of Home :: :: :: :: :: :: :: ::
Daleko od toga da je lose,kao sto rekoh vec sam apsolvirao metatron seriju,napajanje kosta oko 15K,a ono sto se meni ne svidja je overvolt na V12 granama pod opterecenjem,koji ide i preko 12,2v. Sto uopste nije bezazleno,kao recimo 0.01v koji se javlja kod CPU-a.
Sad cu malo da proguglam i da vidim kako se pokazao pod full load-om.
:: Jel to ovo napajanje?LC-POWER Metatron ATX 1000W PSU-LC1050 V2.2 Legion X ?Ako je to,nije lose,OEM je Chanell Well Technology..Za koliko ga dobijas?P.S.Sa CrossFire ne mozes da izvuces potencijal koliko mozes sa SLI
Da ali tvoja je karta dosta jaca.Zamisli da upari dva 9800GTX tj dva GTS250.Imao bi za sigurno jos 10 FPS odozgo!To je vec ogromna razlika od 20 FPS-a.E sad to dodje oko 200-tinak eur,bas me zanima koliko je to u poredjenju sa performansama jedne ATI 5850!
Dobro ovo je klokovana, al jaka je 5850 bas dosta, jaca je od GTX285 klokovane. A dve GTS250 mislim da bi imale malo manji rezultat od jedne 285 ili isti.
Ja sam toliko zadovoljan ovom 9800GTX+ da mi je zao da je menjam, mozda i necu jos uvek a razmisljao sam. Skoro sam joj promenio pastu, stavio OCZ Freeze i ne verujem koliko su bolje temperature u IDLE oko 7-8c. A OC potencijal pre sa starom pastom je podbacivala na nekom kloku i bilo je artefakta, sada glatko radi na tom kloku i ne greje se. Ne znam kad bih mogao da joj malo dignem voltazu mozda bi ona jos isla, ali ne moze da se digne.
:: Da ali tvoja je karta dosta jaca.Zamisli da upari dva 9800GTX tj dva GTS250.Imao bi za sigurno jos 10 FPS odozgo!To je vec ogromna razlika od 20 FPS-a.E sad to dodje oko 200-tinak eur,bas me zanima koliko je to u poredjenju sa performansama jedne ATI 5850 :: :: Green Green Grass Of Home :: :: :: :: :: :: :: Hteo sam da vidim kolko je bolje od jedne 9800GTX+, meni je ovaj rezultat na tim podesavanjima i karta na default :: :: :: :: http://www.imagesforme.com/show.php/830317_CrysisPII9559800GTXdefault1680x1050DX9High.jp :: :: :: :: Oko 10 FPS znaci :: :: :: :: :: :: :: :: CRYSIS Test je odradjen dok su karte bile na Default,mrzelo me da trazim stabilna maximalan zajednicki klok na kojem obe rade stabilno!! :: :: :: :: :: :: http://img252.imageshack.us/img252/8074/crysiskartedefault.pn :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: http://img690.imageshack.us/img690/6158/i741ghz8800gt.pn :: :: :: Intel i7 920 OC 4.0GHz-TITAN FENRI :: :: :: GIGABYTE EX58-UD4 :: :: :: 3x1GB DDR3 Patriot 1600MH :: :: :: 1TB :: :: :: SLI 2xASUS 8800GT TOP :: :: :: CHIEFTEC 650 :: :: :: GIGABYTE Clear Cas :: :: :: 226BW
E sad,morao bi da budem precizniji i da odradim test da ti kazem kolike su razlike.Ali generalno gledaj ovako.Ako sam u 3D Mark-u imao za 1000 Poena sa 8800 GTS 512 od 8800GT sto dodje u igrama oko 5-6 FPS-a,negde i vise kapiram da ce sa GTS250 imati taman okruglo tih 10 FPS iznad nego sto ima sad sa dve 8800GT u SLI.Onda po toj logici na ovoj platformi sa SLI imace bolji framerate od single ATI 5850 bar po tom Crysis-u koji si postavio.Ali velika verovatnoca je da gresim ali bi voleo da to istestiram,ovo je samo moje misljenje jer znam kako SLI skalira na i7 i koja je iskoristivost karti.Skoro dodje kao duplo ubrzanje i za to je malo diskutabilno za poredjenje.Sta znam,5850 je zaista jaka karta,uh kako me sve sad ovo pecka,moracu da iskopam da odradim koji test i uporedim..Mislim da bi dve GTS250 na defaultu imale jaci rezultat od GTX285 jer GT200 je upravo dva puta jaci od G92 ili ti G80.Nek bude defaultni clock chipa i 650 Mhz kao kod GTS 512,GTS250 ima 770 Mhz cini mi se plus veci radni takt memorije..Kapiras poentu?Cista matematika plus iskoriscenje SLI-a na i7 platformi..Mozda ima na benchu neki SLI 9800GTX+ ajde iskopaj ako ti nije tesko bas da vidimo,ovo je jako zanimljivo za zdravu polemiku :)
Ako si nekad pratio moje postove znas sta sam govorio o OCZ Frezze pasti.Eto i tvoje iskustvo dokazuje samo isto i potvrdjuje moje duze iskustvo sa tim pastama.Za sad samo i koristim OCZ Freeze jer mi je najbolja.Vala nek si se otarasio one zvake,trebao si to da skines jos kad si uzeo kartu da ne przis GPU dzaba.
:: I ja sam razmisljao, al mislim da to dodje opet slabije, gledaj :: :: http://www.benchmark.rs/forum/showpost.php?p=2005470&postcount=73 :: :: Dobro ovo je klokovana, al jaka je 5850 bas dosta, jaca je od GTX285 klokovane. A dve GTS250 mislim da bi imale malo manji rezultat od jedne 285 ili isti :: :: Ja sam toliko zadovoljan ovom 9800GTX+ da mi je zao da je menjam, mozda i necu jos uvek a razmisljao sam :: Skoro sam joj promenio pastu, stavio OCZ Freeze i ne verujem koliko su bolje temperature u IDLE oko 7-8c. A OC potencijal pre sa starom pastom je podbacivala na nekom kloku i bilo je artefakta, sada glatko radi na tom kloku i ne greje se :: Ne znam kad bih mogao da joj malo dignem voltazu mozda bi ona jos isla, ali ne moze da se digne :: :: :: :: Da ali tvoja je karta dosta jaca.Zamisli da upari dva 9800GTX tj dva GTS250.Imao bi za sigurno jos 10 FPS odozgo!To je vec ogromna razlika od 20 FPS-a.E sad to dodje oko 200-tinak eur,bas me zanima koliko je to u poredjenju sa performansama jedne ATI 5850 :: :: :: :: Green Green Grass Of Home :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Hteo sam da vidim kolko je bolje od jedne 9800GTX+, meni je ovaj rezultat na tim podesavanjima i karta na default :: :: :: :: :: :: http://www.imagesforme.com/show.php/830317_CrysisPII9559800GTXdefault1680x1050DX9High.jp :: :: :: :: :: :: Oko 10 FPS znaci :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: CRYSIS Test je odradjen dok su karte bile na Default,mrzelo me da trazim stabilna maximalan zajednicki klok na kojem obe rade stabilno!! :: :: :: :: :: :: :: :: http://img252.imageshack.us/img252/8074/crysiskartedefault.pn :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: http://img690.imageshack.us/img690/6158/i741ghz8800gt.pn :: :: :: :: Intel i7 920 OC 4.0GHz-TITAN FENRI :: :: :: :: GIGABYTE EX58-UD4 :: :: :: :: 3x1GB DDR3 Patriot 1600MH :: :: :: :: 1TB :: :: :: :: SLI 2xASUS 8800GT TOP :: :: :: :: CHIEFTEC 650 :: :: :: :: GIGABYTE Clear Cas :: :: :: :: 226BW
Good Point!I ja sam smetnuo sa uma nerazamisljajuci.Samra upravu si i hvala za ukazanu gresku i ako znam da si jedva docekao da podhebavas! Da ti imas ovoliko informacija u glavi kao neki nebi ni pola zapamtio a kamo li da baratas sa tolikim iskustvom!
Pazi zaboravio sam stariju arhitekturu..Kako novije generacije dolaze sve vise informacija se nagomilava i opterecuje mi mozak pa pocinjem polako da zaboravljam.Vise ni sam ne znam sta sam testirao probao,video broj se ne zna..Zamisli sad kad se akam sa 7600GT ,sta da ti kazem..Ponelo me 3 Way SLI na ploci i nisam uopste razmisljao o staroj arhitekturi..Banalna greska..Ali imas poentu.Moze za Fiziku ali jedino kvalitetno da igra Batman..
:: Ali moze treca za fiziku,sto je s`obzirom na protok treceg PCI-e jos bolja solucija :: :: Busted :: :: http://www.youtube.com/watch?v=cYSjkaLpym :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: :: :: :: :: Oladite malo, 8800GT ne može u 3-way SLI :: :: :: :: http://www.slizone.com/object/slizone_3waysli.htm :: :: :: :: StRuČnjAcI
Nema to vEze sa konektorom vec sa implementacijom podrske u samom chipu,fizicki je neivodljivo.Zato 3 Way radi sa GT200 chipovima..Cekaj fermi ili ako ti se to ne isplati mazni dva GTX275 u SLI pa da vidis sta je brzina!To bi trebalo da bude brze a jeftinije od GTX295!
:: :: Probao bi ja to radilo bi sigurno samo kad bi imao jedno redni 3 way sli konekto :: :: http://img690.imageshack.us/img690/6158/i741ghz8800gt.pn :: Intel i7 920 OC 4.0GHz-TITAN FENRI :: GIGABYTE EX58-UD4 :: 3x1GB DDR3 Patriot 1600MH :: 1TB :: SLI 2xASUS 8800GT TOP :: CHIEFTEC 650 :: GIGABYTE Clear Cas :: 226B :: ::
:: Nema to vze sa konektorom vec sa implementacijom podrske u samom chipu.Zato 3 Way radi sa GT200 chipovima..Cekaj fermi ili ako ti se to ne isplati mazni dva GTX275 u SLI pa da vidis sta je brzina!To bi trebalo da bude brze a jeftinije od GTX295 :: :: Green Green Grass Of Home :: :: :: :: :: Probao bi ja to radilo bi sigurno samo kad bi imao jedno redni 3 way sli konekto :: :: :: :: http://img690.imageshack.us/img690/6158/i741ghz8800gt.pn :: :: Intel i7 920 OC 4.0GHz-TITAN FENRI :: :: GIGABYTE EX58-UD4 :: :: 3x1GB DDR3 Patriot 1600MH :: :: 1TB :: :: SLI 2xASUS 8800GT TOP :: :: CHIEFTEC 650 :: :: GIGABYTE Clear Cas :: :: 226B :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.