Kod jednog drugara sistem nece da se podigne. Naime desava se da pocne da ucitava i kad se pojavi onaj logo prozor na W7, blokira. probao sam repair, probao sa baterijom da oporavim BIOS, Probao da ponovo uradim sistem i nece. Kad butujem sa Rezaca, pokrene se instalacija i pojavi se ono za jezik, region itd, nakon toga kad kliknem Next krene onaj plavi ekran sa onim cvecem i tu zablokira. Temperatura je ok. Kaze da mu je u zadnje vreme kocio dosta i odjednom se desilo da nece sistem da podigne. Tada mu se sjebala i kablovska SBB i internet (SBB), isti dan. Da li je neko imao slican problem. Konfiguracija je Msi nforce 3, Grafika, gigabyt 8600gt(silent), neki AMD neznam tacno 2.8Ghz valjda, dva hdd-a, 250 i 80gb, napajanje neki krs od 350w.
- L ........ RETURN........ PRESS PLAY ON TAPE......LOADING....
Mirise na neispravnu plocu, ali bi bilo dobro da testiras prvo memoriju, pa ako nije, onda najverovatnije ploca. Ploce svih proizvodjaca sa Nforce 3 chipset-om su generalno imale dosta problema.
Prvo isključi mrežu u biosu pa probaj (crknuta mrežna karta na ploči oće da pravi ovaj problem). Ako nije to proveri da ti disk nije pun bed sektora (pretpotstavljam da ti je taj od 80gb buđavi Maxtor sistemski disk a 250 samo naknadno dodat)
Probacu sutra, i ja sam posumnjao na HDD,( Maxtor 80Gb).
- L ........ RETURN........ PRESS PLAY ON TAPE......LOADING....
:: Prvo isključi mrežu u biosu pa probaj (crknuta mrežna karta na ploči oće da pravi ovaj problem). Ako nije to proveri da ti disk nije pun bed sektora (pretpotstavljam da ti je taj od 80gb buđavi Maxtor sistemski disk a 250 samo naknadno dodat :: :: Ako nemate šta da radite nemojte to raditi ovde :: ::
mamorija ne moze da bude,jer onda ne bi to odradio sto krene.Poslusaj savet i istestiraj HDD,tu sigurno lezi problem.Da je ploca u pitanju to bi se primetilo odmah,recimo iam struje fles ali ga ne prepoznaje.Obavezno sve vrati na defolt,ako je CPU klokovan i to hoce da zeza,izmedju ostalog i napajanje moze da pravi probleme.Probaj da nabavis video sam da prodaju uredjaj za ispitivanje napona na napajanju,a postoji i pc analizer uredjaj koji ti otkriva kvar na maticnoj,ubode se na usb i tacno pokaze.Ovako ces morati da lutas a da lices naci kvar je veoma tesko.
Hm, na silu nekako. Nakon sto sam proverio sve komponente i uverio se da su ispravne, probao sam ponovo da odradim sistem. Probam W7 i opet nece, probam XP kad nekako uspem. Instaliram XP sp3, i pokusam poniovo W7, kad gle cuda Instalira sasvim normalno. Nesto je zabagovalo ali ne znam sta i u cemu je bio problem???
Intel Q6600. CM Hyper TX3 Asus P5QL-E Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz Power Color HD 3850, 512, DDR3 HDD WD Caviar 640 Gb. AAKS
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.