je baš lepo što hoćeš, ali knjige za to ne postoje. Postoje samo textovi i klipovi onih koji su nešto uspeli da urade na određeni način ali sve to je daleko od priručnika ili uputstva. Ja servisiram ploče preko 10 godina i još uvek ima masa stvari koje ne znam. Nemam pojma koje znanje poseduješ, ali ako poznaješ dovoljno elektroniku i umeš dobro da barataš lemilicom možeš da svratiš do mog servisa pa da ti dam smernice šta i kako. Ne kažem da ću ti pokazati kako ćeš popravljati ploče već kako da pristupiš problemu.
Da ,da sve se svodi na godine iskustva, i nikad neces moci sve znati. Prati postove i uci na problemima drugih, tj. gledaj kako su njima pruzali pomoc ljudi sa ovog foruma. Meni se iskreno dosta puta isplatilo da `cesljam ` ovde po forumu, btw cim dodjem na posao uvek prelistam ovaj forum sta se zbivalo u toku noci. Iznesi svoj problem ovde i imas ljude koji ce ti uvek pomoci koliko su u mogucnosti. Sam post iznad ti govori da ima ljudi koji zele da pomognu... Srecno...
Evo i ja se bavim elektronikom dosta dugo,a od malena sam uvek nesto petljao,rastavljao...jednostavno me to interesovalo.Vrlo je tesko poceti od nicega(to mislim,ako ne zanas neke osnove),kao sto kaze @servispc,moras biti spretan sa alatom koji se koristi u elektronici,jer nije ni malo tesko dovesti komponentu u jos gore stanje,nego sto je bila pre intervencije,a to je najcesci problem kod pocetnika.`Brdo` problema se ne moze resiti nekim prirucnicima...vec je tu jako bitno iskustvo i naravno logika,strpljenje...Kad zaskripi,nekada danima samo razmisljam o toj el.komponenti i mislim da nema `izlaza` i tek posle skontam u cemu je problem(banalan uglavnom).Dakle moras znati kako to sve funkcionise,pa da imas u glavi,jer problem se nekada resava strpljenjem.
Nisam naisao na neku literaturu sto bih ti mogao preporuciti,ali pocni sa nekim osnovnim(tipa spojevi sa IC-evima,tranzistorima...),jer ce ti dati `postolje`za dalje unapredjenje.
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: :: Zanima me gde mogu naci knjige ,video i td. o sevisiranju maticnih ,vga,hdd ... ako se nesto tako uopse moze naci :: :: hvala
Kratko objasnjenje za pocetak: prvo moras steci osnovna znanja
01.12.2009. 10:20
status: user broj poruka: 11001
iz oblasti `opste elektronike` i/ili `prakticne elektronike`, a za to POSTOJE knjige (i na srpskom jeziku) i mogu se nabaviti kod nas (prosetaj po knjizarama i obrati paznju na izdanja Tehnicke knjige). Pojedini casopisi (pa i nasi, kao `Sam` i `Elektronika`) svojevremeno su u nastavcima objavljivali kurseve za obuku. Kad se tu budes rutinirao, podji dalje...
Ma sve dobro dodje,samo citaj i uci,jer u elektronici vecina problema su unikatni.Svaka literatura u toj oblasti je dobrodosla i sigurno nece odmoci. Pozz. (c) 1982 Sinclair research Ltd
:: hvala svim :: :: servispc@ hvala na pozivu ,bih da nisam daleko.. :: :: Gilo@ imam nesto o tranzistorima i intregriranim sklopovima u pda formatu ,ako je to to ? :: ::
ne nepostoje knjige za to ima da se upise a++ to je za servisera ali o5 samo teorija dok se ti godinama ne ispraksiras dzaba e ne samo godine iskustva vec u koliko si servisa radio kad upoznajes razne ljude svaki drugi dan nesto novo naucis, sve to zavisi i sve moze da se nauci u zavisnosti koliko si spreman sebe za nateras enjoy
Nisi mu rekao da ponese i konopce za granu :-))) Moras biti bas lud pa prepustiti mozak tim profesorima. Nehumano brate skroz. Rekao je da hoce samo malo nesto da nauci a ne da izvrsi samoubojstvo
:: dodji na etf i svi tvoji snovi ce biti ispunjeni,ima elektronike kolko oces.. :: :: ::
:: ne nepostoje knjige za to ima da se upise a++ to je za servisera ali o5 samo teorija dok se ti godinama ne ispraksiras dzaba e ne samo godine iskustva vec u koliko si servisa radio kad upoznajes razne ljude svaki drugi dan nesto novo naucis, sve to zavisi i sve moze da se nauci u zavisnosti koliko si spreman sebe za nateras enjo :: :: Dont drink and drive take joint and fl :
Iam druga koji super fura a++ i dobar je djak :) Zvao sam ga u pomoc da vidim sta ce da uradi i dam mu modul ddr1 koji sam kao kupio pa da mi ubaci u plocu (bila am2 ) :) jer ja to ne umem ,on se dechko shkoluje za to :) valjda ...
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.