Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
e ovako
STRANA 1 OD 1
DejaN89 e ovako 01.12.2009. 00:33 T22410

status: user
broj poruka: 575
Imam phenom II 550 i otkljucao sam ostala 2 jezgra,radio je tako za box coolerom 3 nedelje na 3.1 nisam dirao nista,danas sam kupio TX3 i zadovoljan sam za sad.
OC sam proc na 3.5 napon je 1.344V nisam ga dirao,full load temp je 55 i neide dalje.Smarao sam pric linx-om i sa prime95.Sad zanima me de je granica ovom procu tj max preporuka za napon posto nameravam da ga probam koliko moze,naravno prvo cu da ga cepam sa normalnim naponom a kada bude trazio da dignem malo.
Ploca je MA790XT-UD4P
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
DejaN89 a pomoc pls... 01.12.2009. 00:50 #163613

ajde neko od ovih iskunih klokera pomoc,hvala unapred... :D

Juta90 RE 01.12.2009. 03:06 #163635

broj poruka: 232
E ovako. Ja ga imam na 4ghz kao x2. Mislim da je granica negde oko 3.8ghz kao x4, ali nemoj da me drzis za rec. Nisu svi primerci isti. S obzirom da se radi o 45nm, ne bi trebalo da voltaza ide preko 1.45v sa vazdusnim hladjenjem. Neka me neko ispravi ako nisam u pravu.
Pozdrav.
DejaN89 Hvala ti 01.12.2009. 10:54 #163692

Ma silovao sam ga primeom i na 3.1 i radi tako da su sva jezgra ok,gledao sam i ja po bencu malo posto ovde niko nije teo da mi pomogne al nema veze,nasao sam negde da je to ok napon tj da je to otprilike granica..

Ishmerish Pa pazi nije da nece niko da pomogne, 01.12.2009. 11:19 #163703

broj poruka: 7285
vec smo malo lenji,a i bilo je x tema sa tom tematikom.

Sve u svemu Juta90 ti je dao okvirne smernice,stim sto ti prvo moras da proveris dali imas potpuno funkcionalan B50,ili samo dva jezgra koja usled narusene L2 ili L3 komunikacije,trose i greju se vise,a daju iste preformanse.Znaci proveri link(1),odradi neki render prvo sa 2,pa onda sa 4 jezgra,pa ces znati na cemu si.Povecanje preformansi nikada neces osetiti u igrama.Kada sve zavrsis i utvrdis da imas potpuno funkcionalni phenom II x4 B50,mozes otici na link(2) cisto da vidis i uporedis svoje iskustvo sa user-om koji je izneo svoja zapazanja povodom iste stvari.Pa ako ti i posle ovoga jos nesto nije jasno slobodno pitaj,pa cemo otici i malo dublje.

1 http://www.overclock.net/amd-cpus/535501-amd-phenom-ii-core-unlocking-guide.html

2 http://forums.amd.com/forum/messageview.cfm?catid=13&threadid=118655

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

Plamen re 01.12.2009. 14:22 #163760

broj poruka: 2836
Za koliko je TX3 smanji temperaturu u odnosu na BOX kuler?

Ae odradi lepo par testova, mozes i 3Dmark06 i Vantage prvo sa 2 jezgra pa sa 4 jezgra i nabaci screen, da vidimo koliko se to dobija na performansama... posto se svi loze na to otkljucavanje, a niko da dokaze koliko je to efikasno...

DejaN89 xexe 01.12.2009. 15:35 #163770

ja proc imam mesec dana i radi od drugog dana na boxu kao X4 b50,silovan je sa primeom95 i nije bilo problema nikad(da kucnem o drvo),znam da igre nemogu tako da opterete.Zanimalo me je ono sto sam pitao oko OC,znaci max dozvoljen napon ,da znam dokle smem da se igram.
Hvala na pomoci svima.
tx3 smanji temp za 15 stepeni u loadu na primeu,oc sam ga do 3.5 ghz i isto je kao i na 3.1 ,znaci full load sa 70(box) na 55 stepeni,dalje nisam isao.

Moze neko da mi objasni kako da podesim linx ,tj najpolje za test da se proveri stabilnost?

Plamen Re: xexe 01.12.2009. 18:28 #163807

broj poruka: 2836
Ok je to. Ali posle tolikih prica o tom otkljucavanju.... Jel mozes da uradish par testova (10min) i da okacish koji screen da vidimo da li se dobija nesto tim otkljucavanjem ili je ipak to samo fora... Moze da pise da je X6 a dzabe ako je u rangu sa X2...

:: ja proc imam mesec dana i radi od drugog dana na boxu kao X4 b50,silovan je sa primeom95 i nije bilo problema nikad(da kucnem o drvo),znam da igre nemogu tako da opterete.Zanimalo me je ono sto sam pitao oko OC,znaci max dozvoljen napon ,da znam dokle smem da se igram
:: Hvala na pomoci svima
:: tx3 smanji temp za 15 stepeni u loadu na primeu,oc sam ga do 3.5 ghz i isto je kao i na 3.1 ,znaci full load sa 70(box) na 55 stepeni,dalje nisam isao
::
:: Moze neko da mi objasni kako da podesim linx ,tj najpolje za test da se proveri stabilnost
DejaN89 re:Re: xexe 01.12.2009. 19:15 #163827

ok uradicu to pa cu okaciti sutra,posto sad moram kod ribe. :D

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs