ako bas mislis da ga odvalis od kloka onda gledaj neki kuler ali ovako i sa box ce ici ok evo npr moje phenom sam digao sa 2.6 na 3.2..temperatura je skocila za neka 2-3 stepena,u full max 8 stepeni gore a ovaj CM je koliko sam video za intel a ne AM2+
Skar u pravu si,kuler je za intel proc.Ali zanimljivo mi je,pre skidanja athlonovog kulera temparatura proca je bila 41 stepen.Pasta je zapekla samo tako,Kada smo skinuli i zamenili pastu temparatura je pala na 21.u idle do 35 u loadu...Sto je ranije bio ovako vruc?I koliko mogu da klokujem ovu ragu,nisam nesto zahtevan i napajanje mi je kenjara...
Ne posipajte se pepelom, zašto nazivaš taj procesor ragom? Sve je samo to ne. Niti je star, niti ima zastarele instrukcije, niti je bezobrazno skup. Samo je bezobrazno jeftin zbog čega Ljubiša teško prodaje Bartone po 30€... ali to je druga priča. Ako je trebao da ima drugu namenu, profesionalnu, to je promašaj kupca a ne procesora... ovako, cool proizvod. Ranije je bio vruć jer je imao `žvaku` na sebi. A ta je zapekla. Tačka. Kao i na bilo čemu drugom: procesorima, grafuljama.... čipovima. Dok ne zapekne, nekako, kad zapekne, zlo i naopako, do toga da čovek otkine i polovicu procesora zajedno sa zapeklom `žvakom`. Kad mu se skine ta džana, on progleda.... svaka analogija za džanom, zapekao, progledao i slično, apsolutno je analogna.
Lagano je na 1.576v ??? Jos temperatura da ne ide preko 50c u loadu pri ovolikom naponu? Jos box kuler... Ili sam ja zaostao, ili tu mnogo sto sta ne stima...
Pa raga velim onako,nisam neki poznavalac...Iznenadilo me je da se ovako prilepio za samo dva meseca.Imam bedu bluebery 450 w (e ovo nije pepeo),pride i sky star 2,pa mislim da ce ako ga poteram na visi klok doci do problema s napajanjem.Da ga tuknem barem na 3,2 Ghz? Hoce li manjkati?
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.