majke mu ga, logovao sam se i da postavim novu temu i kad sam kliknuo na prosledi on mi izbaci prozor za login ja se vratim nazad na ovo sto pisem sad kad ono ga neme nigde u q nek ide!!! Aje opet, imam problem sa OC-om: gigabyte ep35 ds3l e5200 2.5ghz box 2x1gb kingston hyper x na 800mhz+jednu elixir 1gb na 800mhz 8800gt 256mb I cuveno codegen 500w napajanje
Znaci OC-ovo sam cpu na 3.2ghz i memoriju na 1ghz i sve radilo super na xp i na win7. Mada mi se prvo desavalo ovo sto se i sad desava, pa sam flesovao bios i onda sve prorade!! Dakle dao mi drug pqi da probam da vim da li ce radi kod mene posto kod njega nece, i ja ubodem i ono se nece ni ukljuci komp, pa ja reset cmos i dalje se nece ukljuci, pa onda izvadim memoriju posto ocigledno nesto ona zebava. E posto sam to uradio vratio sam sva OC podesavanja koja su bila i gle cuda ne radi vise nikad OC koji sam podesio??? I sada neznam sta se desilo i zasto se to prejebalo. Znaci ako uspem nekako da butujem win 7(sve ovo se sad desava na win 7) on radi ali kad pustim testove odmah ima neka greska(testirao sam sa prime 95 i memtest, testirao sam ranije sa njim sa OC i sve je radilo extra). I preflesovao sam bios sa najnovijim updateom ali djavola nema efekta, i da sve funkcije u biosu za cuvanje energije sam ugasio zbog OC!? Podesio sam i voltaze kako treba, ali te voltaze nemaju efakat nikakav na stabilnost, cim se poveca brzina cpu i uspe da se butuje win 7 sigurno ima error u testovima posle 1 minuta. Pa ako znate sta bih jos mogao da uradim aje da resimo vise ovaj problem jednom za svagda. I ponavljam znaci sve sa ovim OC podesavanjima je radilo i na xp i na win 7, i to sa dokupljenom memorijom, ali kad sam ubacio pqi od druga onda se sve prejebalo!! hvala
a da nisi ti malo preterivao sa overklokom pa da se sad javlja nasumicna nestabilnost zbog blago ostecenih komponenti overklokom? A mogla je ta memorija biti i neispravna,pa da ti je malo sprzila ili ostetila plocu ili sl...Meni se to jednom desilo da je neispravna memorija zeznula plocu cim sam je ubacio...
KLIN(KA) SE KLIN(K)OM IZBIJA
:: majke mu ga, logovao sam se i da postavim novu temu i kad sam kliknuo na prosledi on mi izbaci prozor za login ja se vratim nazad na ovo sto pisem sad kad ono ga neme nigde u q nek ide!! :: Aje opet, imam problem sa OC-om :: gigabyte ep35 ds3 :: e5200 2.5ghz bo :: 2x1gb kingston hyper x na 800mhz+jednu elixir 1gb na 800mh :: 8800gt 256m :: I cuveno codegen 500w napajanj :: :: Znaci OC-ovo sam cpu na 3.2ghz i memoriju na 1ghz i sve radilo super na xp i na win7. Mada mi se prvo desavalo ovo sto se i sad desava, pa sam flesovao bios i onda sve prorade! :: Dakle dao mi drug pqi da probam da vim da li ce radi kod mene posto kod njega nece, i ja ubodem i ono se nece ni ukljuci komp, pa ja reset cmos i dalje se nece ukljuci, pa onda izvadim memoriju posto ocigledno nesto ona zebava. E posto sam to uradio vratio sam sva OC podesavanja koja su bila i gle cuda ne radi vise nikad OC koji sam podesio??? I sada neznam sta se desilo i zasto se to prejebalo. Znaci ako uspem nekako da butujem win 7(sve ovo se sad desava na win 7) on radi ali kad pustim testove odmah ima neka greska(testirao sam sa prime 95 i memtest, testirao sam ranije sa njim sa OC i sve je radilo extra). I preflesovao sam bios sa najnovijim updateom ali djavola nema efekta, i da sve funkcije u biosu za cuvanje energije sam ugasio zbog OC!? Podesio sam i voltaze kako treba, ali te voltaze nemaju efakat nikakav na stabilnost, cim se poveca brzina cpu i uspe da se butuje win 7 sigurno ima error u testovima posle 1 minuta. Pa ako znate sta bih jos mogao da uradim aje da resimo vise ovaj problem jednom za svagda. I ponavljam znaci sve sa ovim OC podesavanjima je radilo i na xp i na win 7, i to sa dokupljenom memorijom, ali kad sam ubacio pqi od druga onda se sve prejebalo!! hvala :: :: :: :: ::
nisam terao nista vise od dozvoljenog, evo sad na ovim podesavanjima po default radi sve stabilno, ali sa povecanjem brzine cpu se javljaju te greske kod testiram, i neznam sto mi ona memorija pojebala podesavanja!? prvo nije radilo kako treba na potpuno isti nacin se javljale greske ko i sad pa sam flesovao bios i onda je proradilo, i radilo na win 7. a kad sam ubacio onu memoriju od druga pa posle je izvadio onda opet iste greske ko i ranije, pa ako znate sta bi moglo biti jos aje da vidimo??
a ti sad lepo vrati sve na default, i kreni sa polovinom clocka koji si imao onda test sat dva, e onda idi na optimalan i nadaj se da se nece crushovati, jer bi ti onda bili nesto fizicki osteceno na memoriji recimo, ona je najsumljivija
juce sam pustio dva testa samo da proverim dal je sve ok na default oba testa su bila po par sati. Stavio sam test za maximum heat i test za maximum ram i nema nikakvih errora, i tako bile i pre, na default sve ok a cim se malo poveca brzina cpu-a onda odmah krecu errori(i to sam testirao uvek da 800mhz ram bude), tako da sta bi moglo jos da se uradi??
buraz tebi je izgleda riknula memorija tj ne 100% ali je ostecena mislim tako meni deluje ne veruj mi ali na hyperx-u su koliko se meni cini NPC cipovi a oni trpe a kad riknu to nije da otkaze nego pokazuje nestabilnost testiraj ti to na defaultu sa gold mem teston oj je zagreje boze sacuvaj
nisam te bas skapiro program je gold memtest?? posto pod tim nazivom ne mogu da nadjem nigde takav program, imam onaj memtest jel je to to, tj dal moze on da posluzi??
moze i memtest ali gold memory ga zagreva do granice smrti znas li da full gold memory test testiranje traje 8 sati a zagreje memoriju do 110c ali to je ako hoces sve do detalja ima na hirensu gold memory test pa ga pusti
videcu dal mogu negde da nadjem taj gold memory, ali evo do sad sam testirao sa memtestom vise od pola sata, i znas sta nema errora kao sto sam i pretpostavljao. ipak mislim da se nesto tu bios zajebao ili se ploca `zbunila` kad sam stavio sporiju memoriju uz ove OC-ovane. tako da je problem i dalje ne resen :(
ne znam bratski sta da ti kazem a da ne lupim ako imas save u biosu tj profil ucitaj optimalan save ako ne, dzaba flash biosa ako ti je memtest pokazao da nema errora tesko da ced ovaj da pokaze i ako vise zagreva jedino, da ti nije `zavarilo` neki pin ako znas na sta mislim, ne znam ja mislim da je memorija popustila
jebes li me ako znam sta je :)) mogu da proverim da nije nesto popustilo, ali jebiga nekakav error bi bio sigurno! Nemam priliku da metnem sve ovo sto imam ne neku drugu malo noviju plocu pa da proverim dal se sve moze OCuje ko sto bi trebalo. Ali nemam sacuvan backup od predhodni bios posto je ovo sad win 7 tako i da je napravio negde na hdd sad nema. ALi neverovatno da samo pod striktno default radi bez problema a sa makar povecanjem od 100mhz cpua odma ima tu neki error. Ako neko ima jos neku ideju neka kaze!! testiracu veceras sa ovim gold memtestom ali mislim da ovaj sto sam skinuo je neki lazan, tj kad burnujem iso nema nista na disku, pa videcu.......
evo pustio sam nocas celu noc da testira prime95 blend test 1 giga rama i istovremeno memtest da testira 2 giga rama. memtest je prosao 500% celokupnih 2 giga bez errora a prime je prosao neznam ni sam koliko krugova bez errora. Tako ajde ljudi dajte neke predloge, ima 300 pregleda strane a niko da se javi sa nekim predlogom jos!!???
to je neka debilstina ljuta, kazes cpu pass mem pass, i ne trpi klok, ja imam jos 2 ideju posle ne znam probaj da ocujes tako sto povecqavas fab i nek sam povecava frekvenciju memorije dodji ako ti je mem na 800 na 771 ili tako nesto pa vidi onda jer da ne trpi previse, ne bi rekao da ti se bios slogirao no way
vec to pre probao i nema sanse izmenjao od najmanjeg do najvecag mnozioca za memoriju ali prc, cim predje ovih striktno default odma se ili nece podigne win ili ima errori uvek, probacu o5 da izmenjam raznorazne mnozioce pa da vim dal ce proradi neki put, ali odlicno poznajem dusu ovog mog racunara :)) tako da ne verujem da ce proradi, dok mu tako ne dodje i `odglavi se`. Nego dal ima neki nacin da se obrise bios pa da onda instaliram samo ovaj najnoviji????
nema potrebe za tim jer kad ga flashujes onda ti radi dve faze perva brisanje druga upisivanje novog biosa, tako da to nema veze, jebem li ga ne znam thats really messed up! ali da ti nije riknuo slot na ploci mislim koji pin ali o5 to je mala sansa ne znam, ti rece da si izmenjao sve slotove e sad ja bi gledao i koji ti error prijavljuje ti skini nirsoft blue scrfeen view i procitaj kakvu ti gresku prijavljuje ne znam sta je uzrok padanja sa minimalnom clockom a da nije ostecena memorija..
mnoge random errore, page fault in non paged area, ntsc.sys, error on 0x0000blablabla i 0x000blablabla(znam na sta se odnosi.) irql not less or equal, i jos po neke..... sad moram za grad pa cu skinuti posle ovaj program, i videcu dal ce mi on nesto objasniti
p.s. ajde ljudi gde ste sad BAX ESSESS OGNJENI ZAJEBANI SKYFIRE da vidim sta vi mislilte sta da proverim jos??
:: nema potrebe za tim jer kad ga flashujes onda ti radi dve faze perva brisanje druga upisivanje novog biosa, tako da to nema veze, jebem li ga ne znam thats really messed up! ali da ti nije riknuo slot na ploci mislim koji pin ali o5 to je mala sansa ne znam, ti rece da si izmenjao sve slotove e sad ja bi gledao i koji ti error prijavljuje ti skini nirsoft blue scrfeen view i procitaj kakvu ti gresku prijavljuje ne znam sta je uzrok padanja sa minimalnom clockom a da nije ostecena memorija. :: :: Dont drink and drive take joint and fl :: ::
evo me opet, znaci lagao sam sa onim da se javlja error cim povecam za 100mhz cpu :). Nije se javio sad kad sam povecao za 100, evo testirao sam malo sa prime, sad sam stavio linx da testira 5 kruga, podesavanje je sad negde kao 2.62 ghz cpu i mnozilac za mem nisam menjao tako da je mem na 840mhz, i deluje stabilno, ali pazi sad posto sam malo samo povecao voltazu ali bas malo iznad defaulta ovo ovako radi ali je temp cini mi se prevelik, temp je sad evo dok testira na 58 stepeni, mislim da je previsoko za ovu frkvenciju, a dok mi je radio OC bila mu maksimalna temperatura 66-68 stepeni(full load dok je testirao), tako dal je ovo sad ovako normalno(misli mda nije) i sto bi sad ovako ova temp bila visoka????
evo od onog dana pomalo testiram vecu i vecu frekvenciju, sad sam dogurao do 3ghz a mem na 800mhz, i za divno cudo pocelo da radi sve kako treba, vec testiram vise od pola sata u prime maximum heat, i temp ne prelazi 55-56c......
tako da ocekujem ako ima nekog nesto da kaze jos, da vim da li ima nekog razloga zasto bi se ono onako desavalo bez razloga????
Odavno je vec poznato da Prime i ne mora biti dobar pokazatelj stabilnosti sistema, tj. da je sistem prolazio Prime test od nekoliko sati a zakucavao npr. na renderu i slicno!
Takodje, odavno vec se zna da je LinX vrlo koristan sto se tice testiranja stabilnosti, uz samo jednu razliku u odnosu na tvoja podesavanja, preporucljivo je staviti 75 prolaza a ne samo 5, i naravno podesiti RAM na maksimalnu vrijednost! Kolega `zajebani` je jos uz ovaj test pustao i Furmark te kopiranje sa svih optickih drajvova na sve particije HDD-a!
Bukvalno, ako prodje ovo navedeno, proci ce sve... (teorija 6 devetki ili ti 99.9999%)
i ja tako testiram, nego sad me mrzelo da cekam ovoliko, posto mi bilo koji test stabilnosti davao error odmah cim ocujem, za divno cudo sad nema!? Nego to oko nestabilnosti neznam sto se desava, kad je radilo, nego me vise zanima sto bi posle ubacivanje ove memorije koju sam probao se javila nestabilnost kad sam ocovao??? stavicu posle da se testira nocom na linx, ali veruj mi 100% sam siguran da nece biti errora sad, posto evo tek odjednom je proradio sada na 3ghz!? ali i ja testiram dok se igram u toku dana :) i cim nije danas nijednom puklo i zakovao dak sam se igrao i nece verovatno.... ali probacu jos da podignem pa cu videti, tako da prihvatam jos predloga!!
pazite sad, pustio sam test u linx na 1500 mb rama da korist i prijavio mi error ubrzo posle svega 5 ili 7 kruga od 75, a jutros sam pustio da testira isto 75 kruga ali sa 1 giga rama i nema errora. Onda stavljao sam da testira i memtest i memtest je prosao 500%(stavio sam 2 giga rama) bez errora, testirao sam i cpu zasebno maksimalnu temperaturu i cache i nije bilo nikakvih errora!?
tako da trenutno neznam u cemu je problem, pomoc........??
tu mem ne stavljam nikad vise, nije teo ni komp da se ukljuci kad sam je metnuo, a kod njega sam probao samo nju i racunar je ne prepoznaje..... sad moram da osposobim ovo da radi kao sto je radilo, pa tu sam za ostale predloge......
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: tu mem ne stavljam nikad vise, nije teo ni komp da se ukljuci kad sam je metnuo, a kod njega sam probao samo nju i racunar je ne prepoznaje.... :: sad moram da osposobim ovo da radi kao sto je radilo, pa tu sam za ostale predloge..... :: :: ::
poslao sam ti majl, stvarno li mislis ovako ili u cemu je stvar!?
:: :: Au al ga zamrsi,hajde zvrcni me na fix(pusticu ti mail) :: :: :: :: :: http://www.youtube.com/watch?v=cYSjkaLpym :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: :: :: tu mem ne stavljam nikad vise, nije teo ni komp da se ukljuci kad sam je metnuo, a kod njega sam probao samo nju i racunar je ne prepoznaje.... :: :: sad moram da osposobim ovo da radi kao sto je radilo, pa tu sam za ostale predloge..... :: :: :: :: :: ::
evo najnovijih informacija o errorima koji se javljaju direktno iz minidumpa sam prepisao ovde da vidimo sta bi moglo biti:
od 21.11 do 5.12 sad mislim da je to ono od kad sam probao ovu memoriju sto ne radi, KERNEL_MODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED, PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA, SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED, IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL, onda pise sledece u nastavku, ovo je prouzrokovano zbog ovih drajvera tj adresa: win32k.sys, hal.dll, ntoskrnl.exe, ntfs.sys, luafv.sys. a najvise sa bili hal.dll i ntoskrnl.exe
i da citao sam po sajtovima sta bi moglo da bude ali ko i svi tupani kazu obrisati novi softver, obrisati antivirus, proveriti novi hardver koji je ubacen i to je sve, a nigde ni napomenuto dal je taj i taj hardver u pitanju mozda ili taj i taj softver.....
pa ako neko zna sta bi moglo ovo da znaci i na sta da se odnosi molim neka kaze!!
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.