Dodjem jutros u kancelariju i imam sta da vidim. Racunar se pali i gasi sam od sebe. Sekvenca izgleda ovako: Upali se, radi par sekundi i ugasi se. Ugasen je par sekundi, upali se i opet u krug.
Zacarani krug se prekida, ako iskljucim napajanje (ili iskljucim produzni kabl iz struje). Sa obzirom da je racunar radio u subotu, to znaci da se on palio/gasio od subote popodne, celu nedelju do ponedeljka ujutro.
Sta bi moglo biti u pitanju?
PS. Ranije mi se par puta tako nesto desavalo kad sam hteo da ga gasim.
Ja nisam mogao da verujem da takve stvari moze da pravi dugme od napajanja da bi probao da li je dugme imam predlog da otvoris kuciste i da nadjes gde idu zice od dugmeta za paljenje do ploce i tamo gde je ubodeno u plocu cim upalis komp izvuci te zice iz ploce i cekaj ako se nista ne desi onda bi MOGLO da bude to. Kao privremeno resenje mozes da ubodes reset dugme tamo gde je namenjeno za power. Drugo resenje me i dan danas zasmejava, ubodi kabal od power dugmeta u plocu i preseci, te kablove izvuci napolje i mozes da prespajanjem zica palis komp. HAHAHA malo podseca na kradju kola al sta ces.
Covek je tri dana utrosio pregledajuci plocu i testirao sve moguce probleme koje ploca moze da izazove kada se jave ovi problemi sa bolesnim restartovanjem do besvesti. I na kraju ga je veci majstor od njega posavetovao da prostudira power dugme i kao sto ti peguar rece tako je i on resio problem. Na kraju ispada smesno ali je `kvar` definitivno taj.
Meni lici na napajanje(oslabilo),ili na krivo podesen bios(frekvencija memorije).Ako je napajanje oslabilo mozes da probas da pocupas dvd/cd-je kako bi mu dao malo vise snage,a posle da kupis novo.Pre svega clear CMOS.
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: Dodjem jutros u kancelariju i imam sta da vidim. Racunar se pali i gasi sam od sebe. Sekvenca izgleda ovako: Upali se, radi par sekundi i ugasi se. Ugasen je par sekundi, upali se i opet u krug. :: :: Zacarani krug se prekida, ako iskljucim napajanje (ili iskljucim produzni kabl iz struje). Sa obzirom da je racunar radio u subotu, to znaci da se on palio/gasio od subote popodne, celu nedelju do ponedeljka ujutro :: :: Sta bi moglo biti u pitanju :: :: PS. Ranije mi se par puta tako nesto desavalo kad sam hteo da ga gasim :: :: Unapred hvala :: :: Pozdrav ::
mozde te je peguar uputio u dobrom pravcu a bilo je i onoga rastavis prenji deo kucista ,izvadis power i reset tastere pa ocistis naslage od Coca-Cole ,kafe,piva ,vina,majoneze,torte .... da bi dugmici poceli da disu
Ne moze biti do power dugmeta jer ako je non-stop u kratkom spoju,kako ga je onda upalio?Inace kada se kratkospoji power pri gasenju,comp ce ostati ugasen,a upali dok se kontakt neodspoji,pa ponovo spoji.
vidjao sam da se sistem dize iz vise navrata 5,6,7 i vise puta kada je defektna ploca ili napajanje manje vise usled naduvanih kondenzatora koji se u zimsko doba vise manifestuju
:: 1. dugme za paljenje cu pogledati :: :: 2. i ploca i graficka su Gigabyte (spomenute kao mogucnost uzroka) :: - GA EP35 DS3 :: - GA NVidia 9500GT :: :: Kako reklamirati u garanciji (ako je to), jer se ne desava stalno (sta vise retko se desava) :: :: Unapred hvala na pomoci :: :: Pozdrav.
Ukoliko se tako stalno resetuje vrlo je moguce da je jedan od krivaca ploca ili graficka. Pogledaj kondenzatore i ukoliko su naduveni, iscureli ili se neki od njih rascvetao, znaj da je to problem. Zameni ih i cao problemu. Poz
i mom ortaku se davno desilo to s prekidačima na matoroj assusovoj ploči, a zanimljivo je to što kod mene ti isti prekidači rade već 4-5 godina i kod njega moji.
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.