Klokno sam e8400 pomocu asus ai booster-a,povecao sam cpu frequency sa 333,na 400.Temp je 37 u everestu i u ai suite,ventilator je stock,obrtaji 2220. CPU Z pokazuje core speed 2400-3600mhz,naizmenicno se menja ,jel to ok? Koliko je max temp za taj procesor?
Naizmenicno se menja jer ti je ukljucen C1E suport,to ti je kao ono kad ne radis nista onda on spusti klok i smanji struju i kad pocnes nesto da radis onda se klok digne,usteda energije,ne znam koju reviziju procesora imas,koji kuler imas
Kad sam ja imao E8400 pod TITAN Fenrir-om i jos mi je bio na 4.4GHz meni nije presao 55 stepeni u max load-u a u idle je bio oko 28-30,ti pretpostavljam da imas BOX kuler,ne preteruj sa voltazom ,ako je revizija E0 slobodno idi sa BOX-om na 3.9-4.0GHz a ako je C0 ne prelazi 3.6-3.7
TEMPERATURA NE SME DA PREDJE 75 stepeni posle vise casovnog testiranja,testiraj oko 45minuta do 1sata i ako ne pukne onda je OK
Stabilnost testiraj ORTOSOM,linX-om ili PRIME-om 95
Skini sa neta LinX, i pusti da radi jedno sat-dva. (2h LinX-a je dovoljno da vidis radi li stabilno ili ne) Ako ti ne prijavi gresku, i temperatura ne predje 75c, onda je ok.
Demon to some. Angel to others. _______________________________
Gledam memoriju sada pokazuje DRAM frequency 480,(cpu-z) inace je geil ultra 800mhz,koliki je njen otprilike max? Voltaza proc je 1.304. Inace ovaj suite prog. je sve podesio kad sam povecao frek procesora.
Taj program je dosao uz plocu na pratecem cd,procitao sam u uputstvu da se koristi za klok,sam podesi bios posle restarta.pa reko da probam. Hvala na pomoci,uradicu test pa cu videti koliko je stabilno ovako.
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.