Sto je memorija spustena na 800 MHz?Mala greska kod tebe,verovatno si mislio na 1066 MHz.Ajde nam prvo reci koja je memorija u pitanju,da je nastelujemo kako treba?Posle cemo procesor.
Pa na 3.0 GHz (240MHz FSB ) bi trebalo da ide bez dizanja napona, a na 3.33GHz (266MHz FSB) sa nekim minimalnim podizanjem...
Imam takvu plocu, i s obzirom da je najjeftinija u toj klasi super radi... Ja na njoj koristim Q6600 OCovan na 9*400MHz po potrebi, a ovako za normalan rad 8*400MHz...
Hvala na brizi imam drugi bolji cooler,nije ugradjen iz nekih razloga,ako bude bilo potrebe ali zelim da uradim umeren OC,neverujem da ce temperatura divljati..
Stavi u BIOSu FSB na recimo 240MHz, memorija ti je svakako na 1066 tako da sa njom ne bi trebao biti problem, jedino napon podesi na nivo potreban za taj RAM (vjerovatno nesto od 2.1 do 2.3V), i probaj boot-ovati sistem, trebalo bi da hoce! Ako sve uspjesno zavrsi, skines recimo LinX sa neta, i istestiraj stabilnost sistema, a uz to prati temperature procesora i kompletnog sistema...
Dalje, mozes OCovati i sa Stock Cooler-om (Intel HSF), samo ne smijes bas mnogo dirati voltaze, recimo ja sam svoj Q6600 sa Stock Intel HSF-om tjerao na 3.0GHz, a radio je i na 3.2GHz tako neko vrijeme, i sto je zanimljiva stvar, ne grije se uopste mnogo nesto, a daleko od previse...
Naravno, bolje je kupiti nekakav aftermarket cooler i biti siguran da ce hladiti bolje nego originalni...
Ako bude kakvih problema, javi se, ima nas tu mnogo koji smo spremni da pomognemo, samo nisu svi tu u isto vrijeme...
PS: Kada se vec prica od nekom OC-u, samo da kazem da cu sutra sa prijateljima raditi LN2 sesiju, malo cemo se zafrkavati i testirati, imamo citav dan, nekoliko procesora (nista ekstra ali jbga, npr Intel 631 CedarMill, C2D E8400 lapovan), memorije sa GMH i GKX chipovima, nekoliko maticnih i naravno CPU POT za koji smo pripremili cak 30 litara LN2!(nek se ima, nece se baciti)
Q9550 4.2GHz E0-TITAN FENRIR ASUS MAXIMUS II FORMULA 4GB OCZ SLI Edition 1TB ASUS ATI 4870 512MB DDR5 CHIEFTEC 650W GIGABYTE Clear Case Samsung 226BW DVI
Pre su pominjali da Intel ima cold bug, zato vatajte neki AMD, ocekuju se screenovi sa E8400 na 5GHZ minimum.
Pozdrav!
:: U cemu je problem ? :: :: Stavi u BIOSu FSB na recimo 240MHz, memorija ti je svakako na 1066 tako da sa njom ne bi trebao biti problem, jedino napon podesi na nivo potreban za taj RAM (vjerovatno nesto od 2.1 do 2.3V), i probaj boot-ovati sistem, trebalo bi da hoce :: Ako sve uspjesno zavrsi, skines recimo LinX sa neta, i istestiraj stabilnost sistema, a uz to prati temperature procesora i kompletnog sistema.. :: :: Dalje, mozes OCovati i sa Stock Cooler-om (Intel HSF), samo ne smijes bas mnogo dirati voltaze, recimo ja sam svoj Q6600 sa Stock Intel HSF-om tjerao na 3.0GHz, a radio je i na 3.2GHz tako neko vrijeme, i sto je zanimljiva stvar, ne grije se uopste mnogo nesto, a daleko od previse.. :: :: Naravno, bolje je kupiti nekakav aftermarket cooler i biti siguran da ce hladiti bolje nego originalni.. :: :: Ako bude kakvih problema, javi se, ima nas tu mnogo koji smo spremni da pomognemo, samo nisu svi tu u isto vrijeme.. :: :: PS: Kada se vec prica od nekom OC-u, samo da kazem da cu sutra sa prijateljima raditi LN2 sesiju, malo cemo se zafrkavati i testirati, imamo citav dan, nekoliko procesora (nista ekstra ali jbga, npr Intel 631 CedarMill, C2D E8400 lapovan), memorije sa GMH i GKX chipovima, nekoliko maticnih i naravn :: CPU POT za koji smo pripremili cak 30 litara LN2!(nek se ima, nece se baciti) :: :: :: SONY VAIO VGN-FW285 :: ::
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.