Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
Prolimatech megahalems
STRANA 1 OD 1
kizzam Prolimatech megahalems 18.11.2009. 22:03 T22027

status: user
broj poruka: 136

Kuler je pravi zmaj skida temperaturu maltene bolje nego voda na socketu 775.Imali neko iskustva sa ovim kulerom ali na I7 platformi.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Ultramegasuperextra 18.11.2009. 22:11 #159852

broj poruka: 6654
Meni se ne sviđa tvoj post (javiće se i kome se sviđa...) jer je bzvze da nešto hvališ, uzdižeš u nebesa, a onda se ispostavi da nemaš pojma (u stvarnosti) šta je to, a šta reklama ili hepo članak.

.... kao ono: gow*o je slatko, ukus skoro kao šlag! Jel` probao neko?

Npr. da si dao link gde si gledao (a nisi dao...), čitao.... pa da je pitanje šta drugi misle o tome i ima li neko to u posedu - iskustvu, ok, to je pravi forumski način. Ono, i ovako se može doći do mišljenja drugih, ali i do ovakvih zakeranja kao što je moje.
Ništa lično...
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

SkyFire Test sa ostalim COOLER-ima na i7 ! 18.11.2009. 22:16 #159856

broj poruka: 18472
http://www.xbitlabs.com/articles/coolers/display/core-i7-coolers-roundup.html

http://benchmarkreviews.com/index.php?option=com_content&task=view&id=316&Itemid=62

http://www.bjorn3d.com/read.php?cID=1614&pageID=7182

Green Green Grass Of Home

Pisko Nije to sky 18.11.2009. 22:27 #159865

Ma nije u tome poenta, gledaj, sad možemo da počnemo raspravu o ta tvoja tri linka ili nekom četvrtom na koji sam ja nabasao, mlatimo praznu slamu svako o svojoj storiji da se na kraju javi lik (u međuvremenu se popitchkaramo) da je mislio na nešto deveto ali i da ga više nije briga... neka da link na koji misli... šta ja znam, možda je i ista priča na svim mestima, svi hvale, ali možda nije. I nije ovo za ovaj post, nije to neka velika greška, nego onako, za ubuduće, kad drugi ili on drugi put nešto postuje, da nam olakša stvar.
P.S. Koliko sam zakerao, sad me mrzi i da pogledam o čemu se radi.

SkyFire Ako generalno mislis.. 18.11.2009. 22:40 #159875

Na reklamiranje tipa Top Shop i sl toga uvek ima i nikad realno neces znati kakav je neki proizvod dok neko prvi ne kupi i da svoje licno iskutsvo.
Hebi ga,sta reci,to je trziste,to je marketing,to prodaje taj neki proizvod.E sad ne znaci da ce ta reklama u svakom slucaju da bude nerealna vec i bude i jako korisna i da na pravi nacin tj opise osobine i specifikacije tog nekog proizvoda.
Uvek sam pobornik probaj pa reci ili ti skoci pa reci hop nego da mi neko drugi u glavu uliva nesto za sta ni sam nije siguran vec je od nekud tamo nesto cuo,nacuo,mislio ...copy-paste varijanta i sl..Kad je sigurnost onda je sigurnost u mojim rukama i znam sta sam kupio kao sto znam kako cu to da prenesem i drugima.

Pisko Ne to... 18.11.2009. 23:04 #159883

Uopšte ne polemišem o proizvodu, nisam ga ni pogledao, polemišem o postu. Čovek u prvoj rečenici jasno daje izjave da je kuler zmaj i da je skoro kao voda u hlađenju... i sad ja pomislih, super, eto nečega da uzmem u razmatranje.... kad ono, hladan tuš, on nema pojma šta je to u stvari, video neku reklamu, bench šta li i tek pita ovde zna li neko.... Commercial što kažu englezi... na to sam mislio. Nema veze sa kulerom već sa načinom prezentovanja. Isto važi kad se ljudi popale `na neviđeno` a onda kasnije, sve to siđe u normalne vode.
Da... i mene je asociralo na TOP MORON SHOP... samo još da je rekao u nekoj rečenici (obično na kraju) .. `i to nije sve` pa da udarim shizelu...

kizzam Re:Ultramegasuperextra 18.11.2009. 23:35 #159900

Nisam imao nameru nikoga da isprovociram glupostima samo sam hteo da cujem da li neko koristi ovaj kuler za i7 platformu posto moj E8400 hladi isto kao sa vodom.Ovaj kuler ne reklamiram ali ga preporucujem jer iz svog iskustva sa E8400 vidim da je vise nego dobar a pritom kosta manje nego Thermalright

SkyFire Eto Pisko je kriv u losem formulisanju posta! 19.11.2009. 00:02 #159903

Piska na lomacu!

@kizzam

Jel mozes da okacis neke testove da vidimo kakav je cooler.Nebi bilo lose i uporedo sa vodenim sistemom.

Equinoxe Re: Re:Ultramegasuperextra 19.11.2009. 00:07 #159905

broj poruka: 12057

Malko je lošiji od Thermalright-a IFX-14 za i7, a to je daleko od lošeg. Sa dva 120mm ventilatora, kao u OC edition verziji, mgogo je dobar:

http://www.dinokomp.si/images/Cooler%202.jpg
Pisko YO! Po! 19.11.2009. 01:53 #159929

Pa tako reci, imaš ga i radi na E8400 a zanima te na i7 platformi, to već ima smisla... još kad bi malo potkrepio lično iskustvo. Izgledalo je i meni a i sky-u koji se isto upecao, da si na nešto naleteo na net-u i oduševio se na neviđeno. Sasvim je druga priča lično iskustvo. Inače, nisi me isprovocirao, a nisam tako ni shvatio tvoj post... odnosno, ja sam hteo tebe da provociram da kažeš nešto više, što se i desilo. I tako nesporazumi nestadoše. Kao, neka pouka drugima, da odmah lepo sve formulišu i koliko-toliko spreče lutanja u odgovorima.
Sky, cannibal. NIsam ti ja ćevap. Rollowani. Ja sam žilavi forumaš.

kizzam test TT 745 vs Prolimatech megahalems 19.11.2009. 02:30 #159935

Stariji datumi testova su sa vodom a noviji sa Prolimatech megahalems kulerom u push-pull sa dva venta od 1500 obrtaja.Evo nekih fotki.

http://kizzam.dodaj.rs/?Razno

SkyFire @kizzam 19.11.2009. 02:33 #159936

Slicno sam ja imao iskustvo sa TT 745 vodenim sistemom i sa Thermalright IFX14 sa dve Long Life Cooler Master 12-tice.Znaci klali su se u performansama.

kizzam Prekretnica 19.11.2009. 02:48 #159937

Ne moze covek tu da bude pametan sa vodom sam probao razne kombinacije vise radijatora jace pumpe cak sam probao i sa dve pumpe i odjednom pojavi se kuler na vazduh koji ima slicne perfomanse jedino sta mi preostaje da se ponovo vratim na vazdusni kuler a TT 745 sa raznim kombinacijama da prodam.Skuplja vodena hladjenja ne dolaze u obzir jer to su velika ulaganja a mala dobit u perfomansama.Ziveo Prolimatech megahalems i True vracam se vazduhu.

tortojed @SkyFire>>>Odlican clanak! Uz ostalo, donosi jednu zanimljivu... 19.11.2009. 07:18 #159952

broj poruka: 11001
raspravu na temu koja je uvek aktuelna medju naprednim `hardverasima`: kontaktna (termalna) pasta i njena pravilna upotreba.

http://benchmarkreviews.com/index.php?option=com_content&task=view&id=316&Itemid=62&limit=1&limitstart=2
FSamir *-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-* 19.11.2009. 09:35 #159971

broj poruka: 777

Prolimatech Megahalems bi trebalo da bude u samom vrhu vazdušnog hlađenja CPU-a.
Snažan a nečujan računar je nešto što jedino prihvatam, pročitao sam mnogo testova i on je uvek bio u vrhu ako ne i najbolji.
Thermalright sa svojih par modela takođe.

Prolimatech Megahalems se nadam da još uvek možeš da nađeš u Gigatronu, Kozjačka 17. Kupio sam jedan pre par dana, a bilo ih je u radnji jedno petnaestak. Spremam polako i5 (i7) mašinu tako da ga još uvek nisam probao. Izrada je vrhunska, izgleda baš sposobno da odradi posao.
U istoj radnji je bilo i par komada Corsair H5O.

imarkovic Re: *_* 19.11.2009. 09:45 #159973

broj poruka: 19022
da ne bi otisao u pogresnu prodavnicu, Bench House je na senjaku, ulica Kozjacka, a Gigatron u Kirovljevoj na Banovom brdu.

FSamir ++++++++++++++++++++++++++++++++++++ 19.11.2009. 12:12 #159997

broj poruka: 777

Ops moja greška

DA
Gigatron u Kirovljevoj na Banovom brdu
kizzam voda vs vazduh 19.11.2009. 13:04 #160007

Kakav je Corsair H5O ima li ga neko kakvi su utisci

kizzam voda vs vazduh 19.11.2009. 15:07 #160061

Ljudi ima li neko Corsair H5O da cujem utiske jer po forumima je sve cudno neko kaze da valja neko suprotno

kizzam Corsair H5O vs Prolimatech megahalems 19.11.2009. 21:30 #160186

Evo nekih testova za vodeno hladjenje Corsair H5O.Odlican za umeren overclock laka instalacija,nema puno creva u kucistu jednom recju nije lose.Prolimatech megahalems je mnogo bolje pokazao pri extremnijim temperaturama.Za i7 platformu i veci overclock verovatno ce biti bolji Prolimatech megahalems ali to cu da isprobam tek kad kompletiram i7 platformu.

Evo fotki za Corsair H5O :

http://www.dodaj.rs/f/2y/jj/37FC0Xwu/corsair-idle.jpg
http://www.dodaj.rs/f/R/wb/38f8y59G/corsair-load.jpg
http://www.dodaj.rs/f/1q/CF/1oqUaA1Q/corsair-prime.jpg

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs