Ovako, imam KHX8500D2/2Gb 1066Mhz, ploca mi J&W RS780UVD, ona podezava do 1066Mhz, , napakovao sam masinu, digao sistem, medjutim vido sam kada se podize windows, tj kad hocu u bios da udjem, pa kad mi izbaci ona slova, zapazio sam da mi ram radi na 800Mhz, hteo bih da dignem na 1066Mhz, to nikad nisam cackao, niti radio, jel moze neko da mi objasni kako to da uradim, ima ljudi na forumu koji imaju istu plocu i ram, pa bih zamlio za pomoc
O ovome je pisano 200 milijardi puta, samo na ovom forumu.
Kingston HyperX DDR2 1066 je setovan u SPD čipu da se identifikuje kao 800 MHz memorija, kako bi onda user otišao u BIOS i podesio memoriju prema njenim specifikacijama.
BIOS, memory settings: taj napon, te latencije, ta brzina, save and EXIT.
Memory clock: 533, napon prema specifikacijama tvog modela i kao i tajminzi. Pogledaj tačno za tvoj model, šta piše ili na samom modulu 4-4-4-112 ili 5-5-5-15, na 2.0 ili 2.2V.
:: pa nije bas tako jednostavno, evo slikao sam bios, ne znam sta gde treba da stavim, jer ima dosta ovih podesavanja :: :: http://www.mypicx.com/11152009/ddr_clock :: :: ::
e sad ne znam da li to tako treba ili sam zajebo stvar, buni me ovo Row Cycle time (TRC), i Precharge dealay (TRAS) na oba imam mogucnost da stavim na 15, ne znam na koje treba
OK, Hvala puno. E sad da se malo pozabavim procesorom, imam 7750be. Meni u Biosu dozvoljava maximum za mnozilac x13, ali moze da se digne Bus Speed, 210, 220, 230, 250, kolko je to dobro i pametno da stavim na 230, e a voltaza CPU-a je sada 1, 216, verovatno bih morao i nju da dignem ako diram ovo drugo
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.