Nista ne brini, radice on i na 4 pinskom, a ti pufi razmisli malo sta pises i ne lupaj gluposti bez razloga...
Ostala 2 pin-a su za 4 jezgra ? Koja notorna budalastina!
Kao prvo, nisu dva pina nego cetiri (4), a drugo, procesor se ne napaja pola iz jednog pola iz drugog prikljucka...
Ta druga sekcija sa 4 pin sluzi da poveca stabilnost 12V napona pri maksimalnim opterecenjima, tj. da ublazi moguci pad napona, a procesor ce raditi i samo sa 4 pin-a...
Kao prvo, da se izvinem predragu sto mu pisem OFF u temi a kao drugo (2 pufnica):
Ne znam sta si mislio, ali svakako nema veze sa vezom mislio na rupe ili pinove, a ja tebe uopste ne citiram nesto posebno, jedino onda kada napises nekakvu glupost u koju bi neko mogao i povjerovati mozda, a nije tacno...
PS: Nauci kulturno da se izrazavas... PPS: Ko zna sta imas iz maternjeg jezika u skoli ?
SONY VAIO VGN-FW285J
:: mislio sam na ostale cetiri rup :: :: A ti prestani da me drkas vise i da me citiras za sve sto kazem
:: Ljudi :: :: Da li je ovom procesoru potrebno 8-pinsko napajanje da bi otključao +2 jezgra ili ne :: :: Thanks :: :: P. S. GA-MA770T-UD3P Rev. 1.0 Bios F2c :: :: xYz
Pazario sam ovaj cpu s namerom da mu otključam +2 jezgra, pokušao sam sa svim verzijama bios-a, pretpostavljao sam da nije do napajanja, ali reko, hajde, maybe the 8-pin would unlock it.. Očigledno je primerak brba..
Nije mu neophodno da ima 8-pinsko napajanje, dovoljno je i sa 4 da bi otkljucao sva 4 jezgra. I verzija biosa ti je dobra za tu namenu. Jednostavno, nisi imao srece sa primerkom procesora. Probaj da ga vratis i da ti zamene za drugi primerak. Koliko znam, 4 od 5 primeraka se uspesno otkljucavaju, vecinom sva 4 jezgra, a retko samo 3. Moras biti baksuz da naletis na primerak koji nece da se otkljuca.
________________________ Ja sam najpametniji... ...kaze moj desetogodisnji sin!
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.