[IMG]http://i302.photobucket.com/albums/nn112/passadena/E5300oc433.jpg[/IMG] Imam problem sa klokovanjem E5300 pa reko ajd da pitam znalce.Dakle-podesim ja FSB na 200-333, CPU 1.25-1.35V,DDR na najviše 1066 na 2.2V,latencije ručno na 5-5-5-15,disable naki C1EIS(ili tako nešto),ali me *ebe multiplier koji sa default 13 stavim na 9.0 a on (pogledaj link) zadrži default pa CPU piči na 4.33.Bez obzira koji FSB i multiplier da podesim meni multiplier ostane na default 13???Nisam ni smeo da pokušam da odradim neki test stabilnosti jer ne verujem da bi čekao na BSOD ni ceo minut :-( Gde grešim? Asus PQL Pro,2x2GB HyperX 1066,E5300 2.6,4870Toxic
ne ide on na 4.33 i nije multiplajer 13...to što je windows glup i što čita samo defult multiplajer, to je njegov problem...procesor ti radi na tolko na koliko si ga namestio....
Ali to je fascinantno, isto je i sa i7, moj na 191 x 21 = 4 GHz, a dileja čita, 191 x 20 = 3.82, mislim koga boli uvo uopšte šta piše u System Properties.
:: to što je windows glup i što čita samo defult multiplajer, to je njegov problem...procesor ti radi na tolko na koliko si ga namestio... :: :: Overclocking is the way of life!!! :: ::
:: Ali to je fascinantno, isto je i sa i7, moj na 191 x 21 = 4 GHz, a dileja čita, 191 x 20 = 3.82, mislim koga boli uvo uopšte šta piše u System Properties Bax,i7 920 ima mnozioc 20x...To sto pise 21x znaci da ti je u BIOSu ukljucen `Intel Turbo Boost` koji dodaje +1 mnozioc za jedno jezgro,a ne za sva cetiri(tj sam po potrebi overklokuje jedno jezgro). Tako da to sto vidis u CPUZ 21x znaci da si opteretio procesor(ili si u BIOSu iskljucio CPU E.Halt,a ostavio ukljucen ITB) i da 3 jezgra rade 20x133,a jedno jezgro 21x133,samo sto CPUZ detektuje maksimalnu frekvenciju i maksimalni mnozioc,a ne frekvenciju i mnozioc svakog jezgra ponaosob. Za vreme OCa naravno iskljucujes ITB i zato sistem vidi 20x koliko ih zapravo i ima i pokazuje pravu frekvenciju procesora.
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.