Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
KOJA PASTA ZA HLADJENJE JE NAJBOLJA I GDE MOZE DA SE PAZARI
STRANA 1 OD 1
korica KOJA PASTA ZA HLADJENJE JE NAJBOLJA I GDE MOZE DA SE PAZARI 05.11.2009. 07:52 T21584

status: user
broj poruka: 152
Ljudi interesuje me koju pastu da kupim za procesor E8400 i north brigde za maximus 2 formulu uzeo neku najkvalitetniju mogucu!
Unapred hvala!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
SkyFire OCZ Freeze Extreme.. 05.11.2009. 07:58 #155320

broj poruka: 18472
Uzmi nju i bices zadovoljan.Chipset premazi celom povrsinom tanjim slojem.Skinuce ti temperaturu,ja sam sebi tako radio.
Isto tako tankim slojem premazi i CPU.

Green Green Grass Of Home

Equinoxe Re: 05.11.2009. 08:53 #155323

broj poruka: 12057

OCZ Freeze ili Arctic silver 5.

Scyter Re: 05.11.2009. 08:54 #155324

broj poruka: 8138
Jos jedan glas za OCz Freeze.Odlicna pasta.

The Way It`s Meant To Be Played

Equinoxe Re: 05.11.2009. 08:56 #155325

broj poruka: 12057

Prestigoše me, htedoh da napišem, malo pljucni, ovako tanko razmaži i ostatak skini sa CPU:
http://img141.imageshack.us/img141/126/sprpasta2.jpg

MaliAbner Collgate bez fluora... 05.11.2009. 08:57 #155326

broj poruka: 7769
A razlika izmedju njega i ovih fancy sto su pojedini naveli je 1-2°C.

Ako mislis da se zezam proguglaj malo, uostalom imas i ovde na forumu temu sa dovoljno informacija.

Tomato Republic Of Serbia !!!

acayo .... 05.11.2009. 10:46 #155340

broj poruka: 851
Moja preporuka Artic Silver Ceramique.Malo je skuplja ~700 dinara ali mi je u odnosu na fabricku skinula oko 5-6 stepeni
I ja sam hteo da uzmem OCZ Freeze ali skoro je nigde nije bilo

SkyFire Re: .... 05.11.2009. 14:34 #155433

broj poruka: 18472
Odlicna je to pasta .Ima ona tuba sa spricem od po` kile.Hahaha.Moze da sluzi 2 godine.Inace isprobao sam je,i dobra je za velike temperature,za chipsetove i GPU-e.Nije bas idealna za CPU ali moze da prodje.Inace je jako,jako gusta i jedva se nanosi.Svakako preporuka i za tu ali Freeze je po meni najbolja.

Green Green Grass Of Home

:: Moja preporuka Artic Silver Ceramique.Malo je skuplja ~700 dinara ali mi je u odnosu na fabricku skinula oko 5-6 stepen
:: I ja sam hteo da uzmem OCZ Freeze ali skoro je nigde nije bil
::
MaliAbner Ajde sad malo drugacije... 05.11.2009. 19:56 #155539

broj poruka: 7769
Sta je pasta i cemu ona sluzi...

Generalno hladisu mozes da stavis na procesor i bez paste i to ce funkcionisati bez vecih problema.

Pasta se oduvek stavljala samo zato da popuni sitne neravnine na kontaktu izmedju procesora i hladnjaka kako se ne bi stvarali mikro dzepovi povisene temperature.

Da demistifikujemo pastu ona ne provodi bolje toplotu sa procesora na hladnjak nego jednostavno premoscava te mikro neravnine koje se mogu pojaviti usled nesavrsenosti tehnoloskog procesa proizvodnje CPU-a i hladnjaka i to je sve.

Ne moze ni jedna pasta da obori temperaturu ni za 1°C sem sto moze da je povisi kad se stavi u debelom sloju koji u tom slucaju deluje kao termobarijera izmedju CPU-a i hladnjaka.

Znaci bilo koja pasta ce funkcionisati savrseno dobro samo ako se stavi na adekvatan nacin a to je da kad nanosis sloj paste na CPU, GPU ili chipset on bude skoro providan ili kako to sranci kazu C-Thru i to samo zato da bi izmedju dve gore pomenute komponenete bilo sto manje paste tj da bi ona bila samo tamo gde i treba da bude u neravninama posto je vazduh izmedju mnogo gora stvar nego pasta.

Tomato Republic Of Serbia !!!

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs