Uzmi nju i bices zadovoljan.Chipset premazi celom povrsinom tanjim slojem.Skinuce ti temperaturu,ja sam sebi tako radio. Isto tako tankim slojem premazi i CPU.
Moja preporuka Artic Silver Ceramique.Malo je skuplja ~700 dinara ali mi je u odnosu na fabricku skinula oko 5-6 stepeni I ja sam hteo da uzmem OCZ Freeze ali skoro je nigde nije bilo
Odlicna je to pasta .Ima ona tuba sa spricem od po` kile.Hahaha.Moze da sluzi 2 godine.Inace isprobao sam je,i dobra je za velike temperature,za chipsetove i GPU-e.Nije bas idealna za CPU ali moze da prodje.Inace je jako,jako gusta i jedva se nanosi.Svakako preporuka i za tu ali Freeze je po meni najbolja.
Green Green Grass Of Home
:: Moja preporuka Artic Silver Ceramique.Malo je skuplja ~700 dinara ali mi je u odnosu na fabricku skinula oko 5-6 stepen :: I ja sam hteo da uzmem OCZ Freeze ali skoro je nigde nije bil :: :: :: :: ::
Generalno hladisu mozes da stavis na procesor i bez paste i to ce funkcionisati bez vecih problema.
Pasta se oduvek stavljala samo zato da popuni sitne neravnine na kontaktu izmedju procesora i hladnjaka kako se ne bi stvarali mikro dzepovi povisene temperature.
Da demistifikujemo pastu ona ne provodi bolje toplotu sa procesora na hladnjak nego jednostavno premoscava te mikro neravnine koje se mogu pojaviti usled nesavrsenosti tehnoloskog procesa proizvodnje CPU-a i hladnjaka i to je sve.
Ne moze ni jedna pasta da obori temperaturu ni za 1°C sem sto moze da je povisi kad se stavi u debelom sloju koji u tom slucaju deluje kao termobarijera izmedju CPU-a i hladnjaka.
Znaci bilo koja pasta ce funkcionisati savrseno dobro samo ako se stavi na adekvatan nacin a to je da kad nanosis sloj paste na CPU, GPU ili chipset on bude skoro providan ili kako to sranci kazu C-Thru i to samo zato da bi izmedju dve gore pomenute komponenete bilo sto manje paste tj da bi ona bila samo tamo gde i treba da bude u neravninama posto je vazduh izmedju mnogo gora stvar nego pasta.
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.