danas sam flash-ovao bios sa v1.3 na v1.5, skinutog sa MSI sajta i pratio sam striktno uputstvo!!!U pitanju je MSI 790GX-G65 maticna, flesovao sam pomocu M FLASH u AMI biosu i sve lepo pisalo da je proslo cak se i cuje 4 zvucna signala ali ekran na monitoru CRN!!! Znaci nece da se probudi??? PA ljudi aj dajte neko resenje HITNO je , napomena da sve radi, grafa , procesor....
Ali ne pričaj šta si radio već im reci da je crkla u radu. I dalje mi nije jasno zašto toliki broj ljudi voli da (f)lešuje bios više nego leba da jedu. Kad sve radi kako treba pustite bios na miru.
Ma ne pomaze `clear CMOS` ako je flesovao pogresnim fajlom...
05.11.2009. 04:07
status: user broj poruka: 11001
ili je nesto drugo poslo naopako (nije upisan kako treba iako je utility prijavio da je sve u redu, nestanak struje tokom procesa...). Cuo sam da je jedan od problema sa MSI plocama neverovatna slicnost u oznakama i da su neki ljudi download-ovali pogresne fajlove zbog toga (primera radi, dve ploce, jedna sa VIA chipset-om a druga sa Intel-ovim 820, a razlika u oznaci samo u sufiksu...!). U pomenutim slucajevima, flash utility nije `shvatio` da se radi o neodgovarajucem ROM fajlu i ...next...next, e, j*bi ga! Shit happened! - - - - - - - - - - - U servisu je moguce izvrsiti re-flesovanje BIOS-chip-a, ali ce to kostati par desetina europskih dinara.
Povadi sve sa maticne ploce ostavi samo cpu, graf i probaj boot ako pocne da pisti , stavi memoriju ako nece da pisti idi u servis, puko je bios oko 1000 din ce da te kosta to iskustvo.
RE:>Hajde da vidimo i to cudo - 1000 din za `externo` flesovanje -
05.11.2009. 06:41
status: user broj poruka: 11001
Poslednji put kada sam cuo za ovakav slucaj (pre dve-tri godine), vlasnik je platio izvesnom Mikiju sa Novog Beograda 30E. Nova takva ploca je kostala oko 80E. Inace, vlasnik je imao nesrecu da mu tokom flesovanja nestane struja u stanu (a nije imao UPS, niti je ploca `dual bios` konstrukcije).
:: :: :: :: Povadi sve sa maticne ploce ostavi samo cpu, graf i probaj boot ako pocne da pisti , stavi memoriju ako nece da pisti idi u servis, puko je bios oko 1000 din ce da te kosta to iskustvo.
Re: RE:>Hajde da vidimo i to cudo - 1000 din za `externo` flesovanje -
05.11.2009. 09:02
status: user broj poruka: 2158
Ja imao slican slucaj kao taj `vlasnik` pre 2 meseca i u moje selo platio 10e tj. 1000din dali cast coveku sto se iscimo za staru plocu, sto predpostavljam kako te osamari serviser tako prodjes, ja sam imao srecu da je serviser moj dobar drugar.
:: Poslednji put kada sam cuo za ovakav slucaj (pre dve-tri godine), vlasnik je platio izvesnom Mikiju sa Novog Beograda 30E. Nova takva ploca je kostala oko 80E. Inace, vlasnik je imao nesrecu da mu tokom flesovanja nestane struja u stanu (a nije imao UPS, niti je ploca `dual bios` konstrukcije) :: :: :: :: :: :: :: :: :: Povadi sve sa maticne ploce ostavi samo cpu, graf i probaj boot ako pocne da pisti , stavi memoriju ako nece da pisti idi u servis, puko je bios oko 1000 din ce da te kosta to iskustvo.
obozavam moj flasher za bios chipove .. zovem ga `easy money` .. ..imas M-flash na tom brutalnom MSI-u .. on bi trebalo da radi i kao dual bios na gigabyte plocama ... kod drugara (tatatatira) ubaci bios file na flash .. i ubodi kod tebe i upali mashinu .. ukoliko nisi zajeba bootloader u biosu sa pogresnim fleshom .. trebalo bi da ti se podigne ploca sa flashom sa usb-a ..(M-flash recovery) probaj ... ako neradi nosi u servis .
pa u M-flashu je i problem, tako sam i uradio, pisalo je sucsses proces medjutim kad ja ono tamo MRAK!!!A znao sam i iz DOS-a i sada vidim da je to jedino pametno resenje flesovanja biosa a sve ostale pomocne alatke ljudi zaboravite!!!
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.