Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
zamena venta na napajanju + ventovi za case
STRANA 1 OD 1
Ognjeni zamena venta na napajanju + ventovi za case 02.11.2009. 13:16 T21486

status: user
broj poruka: 4526

Aloha ,

hocu da zamenim 12-ku na CM napajanju jer se cuje kao avion (cudo kako mi nije smetala dosad..verovatno stizu godinu .)......kao i da uzmem jos 2-3 venta za kuciste, malo sredim kablove itd....

Elem....nisam raspolozen da dajem 40e za 3-4 Noctua ventilatora...za te pare + ovo kuciste uzmem armor i uzivam. Budzet je 1000-1500 din max za ta 3-4 komada...

gledao sam da uzmem Xilence ili xigmatek...vidim da ih svi hvale da su jeftini a dobri.....

znaci , treba mi jedna 12-ka za zamenu na napajanju...jos jedna 12-ka koja ce uduvavati na prednjoj strani kucista, jedna 9-ka koja ce izduvavati ispod napajanja i ne znam da li da uzimam jos 8-cu jednu koja se kaci sa strane....uglavnom vidim da se svi zale da nema vajde od 8-ca da ce mi samo buku povecati....

to je sve sto mogu da ubacim u kuciste (mimo napajanja) .....1 x 12 spreda, 1x 9 nazad, 1x 8 sa strane.

Dajte neke predloge..

hvala
Ajd uzdravlje
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 02.11.2009. 13:23 #154368

broj poruka: 12057

Chieftec uopšte nije loš niti skup izbor.

9x x 9x mm je nekih 300 din. 120mm su oko 400-500. Mene je Xigmatek XLF-1253 oduševio, on je oko 600 Din.

stevan07 ))))) 02.11.2009. 13:23 #154369

broj poruka: 185
vodi racuna da ti se ne prehladi komp od promaje.......
Terminator

Ognjeni Re: Re: 02.11.2009. 13:26 #154370

ok..da maznem onda 2 xigmateka....koliko se realno cuju bax ?

ne gotivim nista od CF ne znam zasto...jbg....kakvi su ovi Xilence za preostalu 8 cu i 9 vetku..i da li uopste da uzimam 8 cu.

@stevan07 ma nece on da se buni ako mu je ladno .)

Ajd uzdravlje

::
:: Chieftec uopšte nije loš niti skup izbor
:: 9x x 9x mm je nekih 300 din. 120mm su oko 400-500. Mene je Xigmatek XLF-1253 oduševio, on je oko 600 Din
Jebivetar re 02.11.2009. 13:30 #154372

broj poruka: 2386
buka u napajanju ne zavisi samo od ventilatora, vec i od polozaja komponenti u kucishtu napajanja. Koje napajanje imash da znamo da izbegavamo?
Imao je crni CM 12cm silent u Controlpointu za 450 din. na 19db. Ja imam onaj sa LED diodama, na stranici, pishe 22db, i nije tako tih, sad verovatno shto je na stranici pa sve vibrira od protoka. On koshta oko 700din. Imam i CM 8cm Led koji nishta nije bucniji od 12ice, on je oko 300-400din. Pozadi imam 9cm CM koji se chuje kao usisivach pa sam mu smanjio broj obrtaja sa 2500 na 1500rpm.
cash rules everything around me

Equinoxe Re: Re: Re: 02.11.2009. 13:37 #154373

Čuju se, tj. ne čuju se kao Chieftec-i.

:: ok..da maznem onda 2 xigmateka....koliko se realno cuju bax ?
:: ne gotivim nista od CF ne znam zasto...jbg....kakvi su ovi Xilence za preostalu 8 cu i 9 vetku..i da li uopste da uzimam 8 cu
:: @stevan07 ma nece on da se buni ako mu je ladno .)
:: Ajd uzdravlje
:: ::
:: :: Chieftec uopšte nije loš niti skup izbor
:: :: 9x x 9x mm je nekih 300 din. 120mm su oko 400-500. Mene je Xigmatek XLF-1253 oduševio, on je oko 600 Din
Ognjeni Re: re 02.11.2009. 13:38 #154374

Trenutno je CM extreme 550w. Nije do prasine, redovno cistim , podmazujem ventove, tako se cuje od prvog dana..ali eto, nije mi smetalo do sada.

p.s. jbg...xigmatek nema nigde u ns sad sam zvao i proverio

Ajd uzdravlje

:: buka u napajanju ne zavisi samo od ventilatora, vec i od polozaja komponenti u kucishtu napajanja. Koje napajanje imash da znamo da izbegavamo
:: Imao je crni CM 12cm silent u Controlpointu za 450 din. na 19db. Ja imam onaj sa LED diodama, na stranici, pishe 22db, i nije tako tih, sad verovatno shto je na stranici pa sve vibrira od protoka. On koshta oko 700din. Imam i CM 8cm Led koji nishta nije bucniji od 12ice, on je oko 300-400din. Pozadi imam 9cm CM koji se chuje kao usisivach pa sam mu smanjio broj obrtaja sa 2500 na 1500rpm
:: cash rules everything around me
Equinoxe Re: Re: re 02.11.2009. 13:41 #154376

Nema ni u W*n W*n u Novom Sadu ?

:: Trenutno je CM extreme 550w. Nije do prasine, redovno cistim , podmazujem ventove, tako se cuje od prvog dana..ali eto, nije mi smetalo do sada
:: p.s. jbg...xigmatek nema nigde u ns sad sam zvao i proveri
:: :: buka u napajanju ne zavisi samo od ventilatora, vec i od polozaja komponenti u kucishtu napajanja. Koje napajanje imash da znamo da izbegavamo
:: :: Imao je crni CM 12cm silent u Controlpointu za 450 din. na 19db. Ja imam onaj sa LED diodama, na stranici, pishe 22db, i nije tako tih, sad verovatno shto je na stranici pa sve vibrira od protoka. On koshta oko 700din. Imam i CM 8cm Led koji nishta nije bucniji od 12ice, on je oko 300-400din. Pozadi imam 9cm CM koji se chuje kao usisivach pa sam mu smanjio broj obrtaja sa 2500 na 1500rpm
:: :: cash rules everything around me
Ognjeni Re: Re: Re: re 02.11.2009. 13:45 #154378

jok..nestalo im...videce da poruce ako mogu..

btw jako dobra firma, ljubaznost na prvom mestu.....dosad sam uvek morao ici u Bg da kupujem.

Ajd uzdravlje

:: Nema ni u W*n W*n u Novom Sadu
:: :: Trenutno je CM extreme 550w. Nije do prasine, redovno cistim , podmazujem ventove, tako se cuje od prvog dana..ali eto, nije mi smetalo do sada
:: :: p.s. jbg...xigmatek nema nigde u ns sad sam zvao i proveri
:: :: Ajd uzdravlje
:: :: :: buka u napajanju ne zavisi samo od ventilatora, vec i od polozaja komponenti u kucishtu napajanja. Koje napajanje imash da znamo da izbegavamo
:: :: :: Imao je crni CM 12cm silent u Controlpointu za 450 din. na 19db. Ja imam onaj sa LED diodama, na stranici, pishe 22db, i nije tako tih, sad verovatno shto je na stranici pa sve vibrira od protoka. On koshta oko 700din. Imam i CM 8cm Led koji nishta nije bucniji od 12ice, on je oko 300-400din. Pozadi imam 9cm CM koji se chuje kao usisivach pa sam mu smanjio broj obrtaja sa 2500 na 1500rpm
:: :: :: cash rules everything around me
:: :: ::
Equinoxe Re: Re: Re: Re: re 02.11.2009. 13:49 #154380

Oni su prijatno iznenađenje, malo su im operateri spori, ali opet čovek se zabode kad ima mnogo posla. Bez problema za sada sa njima. A i dobavljač im je korektan. To svi znamo ko je.

:: jok..nestalo im...videce da poruce ako mogu.
:: btw jako dobra firma, ljubaznost na prvom mestu.....dosad sam uvek morao ici u Bg da kupujem
:: :: Nema ni u W*n W*n u Novom Sadu
:: :: :: Trenutno je CM extreme 550w. Nije do prasine, redovno cistim , podmazujem ventove, tako se cuje od prvog dana..ali eto, nije mi smetalo do sada
:: :: :: p.s. jbg...xigmatek nema nigde u ns sad sam zvao i proveri
:: :: :: Ajd uzdravlje
:: :: :: :: buka u napajanju ne zavisi samo od ventilatora, vec i od polozaja komponenti u kucishtu napajanja. Koje napajanje imash da znamo da izbegavamo
:: :: :: :: Imao je crni CM 12cm silent u Controlpointu za 450 din. na 19db. Ja imam onaj sa LED diodama, na stranici, pishe 22db, i nije tako tih, sad verovatno shto je na stranici pa sve vibrira od protoka. On koshta oko 700din. Imam i CM 8cm Led koji nishta nije bucniji od 12ice, on je oko 300-400din. Pozadi imam 9cm CM koji se chuje kao usisivach pa sam mu smanjio broj obrtaja sa 2500 na 1500rpm
:: :: :: :: cash rules everything around me
:: :: :: ::
Ognjeni ... 02.11.2009. 13:59 #154382

ok....ako ne budem mogao da ih nabavim, sta kazete na Xilence? Njih ima na lageru u Te**xu..oni su izgleda distributeri Xilence-a....da li su puno losiji od xigmatexa.....12-ki ima vec od 350-450 din.kao i 9-ki

http://www.telix.rs/Distribucija/Xilence/tabid/200/CategoryID/270/List/0/catpageindex/1/Level/a/ProductID/17730/Default.aspx?SortField=ProductName%2cUnitCost

Ajd uzdravlje

SkyFire Re: Re: re 02.11.2009. 15:10 #154396

broj poruka: 18472
Zar ti nisi imao ranije lc power prophecy ili si hteo da kupis?
Xilence sam imao,jako su tihi ventilatori a jeftini.

Green Green Grass Of Home

:: Trenutno je CM extreme 550w. Nije do prasine, redovno cistim , podmazujem ventove, tako se cuje od prvog dana..ali eto, nije mi smetalo do sada
:: p.s. jbg...xigmatek nema nigde u ns sad sam zvao i proveri
:: :: buka u napajanju ne zavisi samo od ventilatora, vec i od polozaja komponenti u kucishtu napajanja. Koje napajanje imash da znamo da izbegavamo
:: :: Imao je crni CM 12cm silent u Controlpointu za 450 din. na 19db. Ja imam onaj sa LED diodama, na stranici, pishe 22db, i nije tako tih, sad verovatno shto je na stranici pa sve vibrira od protoka. On koshta oko 700din. Imam i CM 8cm Led koji nishta nije bucniji od 12ice, on je oko 300-400din. Pozadi imam 9cm CM koji se chuje kao usisivach pa sam mu smanjio broj obrtaja sa 2500 na 1500rpm
:: :: cash rules everything around me
ness1602 Xilence 02.11.2009. 15:16 #154398

broj poruka: 46

Ja imam Xilence 80mm i 90mm i mogu da ti kazem da su tihi. Malo me nerviraju oni njihovi srafovi al je sve ostalo ok. Za te parice super stvar.
Ognjeni Re: Re: Re: re 02.11.2009. 15:19 #154399

Nisam, imao sam igreen 600 dok mi nije vrisnuo. a prophecy 750w sam hteo da uzmem , svidja mi se jako, ok cena/perfomanse..svi ga hvale na zapadu...ali je to odlozeno sad jbg.

Ajd uzdravlje

:: Zar ti nisi imao ranije lc power prophecy ili si hteo da kupis
:: Xilence sam imao,jako su tihi ventilatori a jeftini
:: Green Green Grass Of Home
:: :: Trenutno je CM extreme 550w. Nije do prasine, redovno cistim , podmazujem ventove, tako se cuje od prvog dana..ali eto, nije mi smetalo do sada
:: :: p.s. jbg...xigmatek nema nigde u ns sad sam zvao i proveri
:: :: :: buka u napajanju ne zavisi samo od ventilatora, vec i od polozaja komponenti u kucishtu napajanja. Koje napajanje imash da znamo da izbegavamo
:: :: :: Imao je crni CM 12cm silent u Controlpointu za 450 din. na 19db. Ja imam onaj sa LED diodama, na stranici, pishe 22db, i nije tako tih, sad verovatno shto je na stranici pa sve vibrira od protoka. On koshta oko 700din. Imam i CM 8cm Led koji nishta nije bucniji od 12ice, on je oko 300-400din. Pozadi imam 9cm CM koji se chuje kao usisivach pa sam mu smanjio broj obrtaja sa 2500 na 1500rpm
:: :: :: cash rules everything around me
SkyFire Re: Re: Re: Re: re 02.11.2009. 15:30 #154401

Jeste napajanje dobro.Bio je test tog napajanja i ovde kod nas.
He,pa moras da odlazes kad si sve bacio na devojcice manijace jedan perverzni :) :) Ugusices se od tih silnih zena :) Spasce ti i ta misicna masa.Moras malo da smanjis tempo

:: Nisam, imao sam igreen 600 dok mi nije vrisnuo. a prophecy 750w sam hteo da uzmem , svidja mi se jako, ok cena/perfomanse..svi ga hvale na zapadu...ali je to odlozeno sad jbg
:: :: Zar ti nisi imao ranije lc power prophecy ili si hteo da kupis
:: :: Xilence sam imao,jako su tihi ventilatori a jeftini
:: :: Green Green Grass Of Home
:: :: :: Trenutno je CM extreme 550w. Nije do prasine, redovno cistim , podmazujem ventove, tako se cuje od prvog dana..ali eto, nije mi smetalo do sada
:: :: :: p.s. jbg...xigmatek nema nigde u ns sad sam zvao i proveri
:: :: :: Ajd uzdravlje
:: :: :: :: buka u napajanju ne zavisi samo od ventilatora, vec i od polozaja komponenti u kucishtu napajanja. Koje napajanje imash da znamo da izbegavamo
:: :: :: :: Imao je crni CM 12cm silent u Controlpointu za 450 din. na 19db. Ja imam onaj sa LED diodama, na stranici, pishe 22db, i nije tako tih, sad verovatno shto je na stranici pa sve vibrira od protoka. On koshta oko 700din. Imam i CM 8cm Led koji nishta nije bucniji od 12ice, on je oko 300-400din. Pozadi imam 9cm CM koji se chuje kao usisivach pa sam mu smanjio broj obrtaja sa 2500 na 1500rpm
:: :: :: :: cash rules everything around me
skycould i ja imam to napajanje 02.11.2009. 15:34 #154402

broj poruka: 248
i ubi koliko je glasno. Mislim nije bas toliko glasno, ali kada sam sve vent. poiskljucivao i smanjio broj obrtaja na cpu cooler-u opet se cuje i to dosta. Svo vreme sam mislio da je TX3 ali iako je bucan mislim da ga ipak dobija vent. na napajanju. Mislis da ce to resiti stvar? Igrom slucaja imam 1 12cm Xilence i stvarno je tih.
Ognjeni Re: i ja imam to napajanje 02.11.2009. 15:51 #154406

Za 450-600 din...tesko da ce da bude ultra tiho u to sam siguran ali...ovaj trenutni vent se cuje kao mlazni avion mamicu mu....imam hyper tx2 koji je poptuno necujan, dual slot na grafi se ne cuje, na 15-20% radi....a u sobu kad mi udjes pomislis ,brate koji usisivac je ovaj zabio ispod....a to sve od napajanja....tako da, mislim da ce da pomogne bas....

xigmatek su da potrazim i nadam se nadjem,uliva mi poverenje... ako ne uspem , uzimam xilence...pa cu da prenesem utiske....

trenutna glasnost kucista od 0-10 - 256...videcemo posle ove operacije .)...

@sky...Nece spasti ni u kom slucaju :)....a i dobro je za plocice..

Ajd uzdravlje

:: i ubi koliko je glasno. Mislim nije bas toliko glasno, ali kada sam sve vent. poiskljucivao i smanjio broj obrtaja na cpu cooler-u opet se cuje i to dosta. Svo vreme sam mislio da je TX3 ali iako je bucan mislim da ga ipak dobija vent. na napajanju. Mislis da ce to resiti stvar? Igrom slucaja imam 1 12cm Xilence i stvarno je tih.
SkyFire Re: Re: i ja imam to napajanje 02.11.2009. 15:55 #154407

Onda imas dobar rad :) Sta da ti kazem,samo nastavi

:: @sky...Nece spasti ni u kom slucaju :)....a i dobro je za plocice.
Ognjeni Re: Re: Re: i ja imam to napajanje 02.11.2009. 16:15 #154427

Bas dosadno kad je ruzno vreme.. vidi naslovnu :)

http://i34.tinypic.com/2itsab5.jpg

Ajd uzdravlje

:: Onda imas dobar rad :) Sta da ti kazem,samo nastavi
:: Green Green Grass Of Home
:: :: @sky...Nece spasti ni u kom slucaju :)....a i dobro je za plocice.
Ognjeni ... 06.11.2009. 13:09 #155804

Odradjena zamena....
ubaceni xsilence ventovi na napajanje i 2 u kuciste + filteri za vazduh (nije bilo xigmatec nikako a nije problem jer ..) ....i mogu da kazem da su xilence NAJBOLJI ventovi !!!!

120 mm kostta 350 din !!! NE CUJE SE a hladi kao luda...........sredio sam i kablove, povezao, temperatura mi oko 14 c manja....za ceo poduhvat 900 din !!

nisam mogao ni 1 noctua vent uzeti za te pare...tisi tesko da moze biti puno jer ove bukvalno ne cujem..moze samo da bolje hladi..ali za ove pare fenomenalno.

Ajd uzdravlje

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs