Opšte je poznato i čudno da IFX-14, kao izvanredan važdušni kuler nema naročito dobru bazu, iskreno, može odlična dečija klackalica da se montira na njemu.
Elem, zarad što boljih rezultata hlađenja, morao je da se lapping. Za te svrhe spremio sam IFX-14 , šmirgle: 240, 320, 500, 800, 1000 i 2000.
Hvala, biće, samo da montiram i uradim par testova.
:: Odlicno si odradio, vidi se da je utroseno dosta vremena a cak i polirao (sto je vise za slikanje nego sto je potrebno - jer nije :D :: :: Imas li neko poredjenje temperatura ili ovako po proceni koliki je dobitak kod tebe ::
Koliko si ih placao, meni treba isto 12 za pozadi da mi izvlaci vazduh iz kucista, mozes li da mi preporucis neki, samo da je malo tisi od ovog thermaltake sokocala 120x120x25mm,1300rpm, 17dBA kao ima 17dBa al malo sutra
E hvala Bogu da i kod nas stigne nesto lepo, nije da se neko pretrgo ali su stvarno fini fanovi (bar sto se izgleda tice) Hvala za info. I ja bi uzeo jedan za pozadi da izvlaci ..
Kovle, nikad ne uzimaj Tt ventilatore. Kliker da izbace u prodaju cuo bi se ..
Uzmi nesto na nekih 1000-1200RPM od CM-a. Ne znam koliko su tihi ovi Zigmatek ipak su na 1500RPM, to bi Bax morao reci.
Imam kuler Xigmatek Red Scorpion koji ima jedan takav fan, i izgleda fantasticno, bar za moj ukus. Svetli vrlo cudno, narandzaste elise i bele led diodice.
Da ne bih otvarao novu temu, da li neko zna koji od svih danas nabrojanih hladnjaka za CPU kod nas ima i elemente za postavljanje na LGA 1156 procesor?
Ni sam ne verujem, u ovim istim okolnostima, za par minuta u OCCT-u, prelazio je 80 za stepen, dva....tri. Na žalost nemam screenshot tempa pre lappovanja, ali bila je 82-83......temperatura se sada olešila. Ovo je fantastično !!!
Recimo da sam sve za 2.5 sata završio, bez da dobijem reumu, išijas i spondilozu.
Evo gledam koliku min voltažu mogu da stavim za 4 GHz, jer kako stvari stoje, pod loadom ne ide ni do 80 (pri 1.3875v....)..... :-)))))))))))))))))))))))))))))))))), što je za C1 lovely jubbly.
:: Ipak nisi mogao da izdrzis.Morao si da se bacis na muke :: Kako zglobovi? :: :: Dobar posao :: :: Green Green Grass Of Home :: ::
Znaci smesi se klok od 4Ghz?Pa fino.Jos bolje su te temperature mada mi nikako ne ide u glavu toliki raspon posle lapovanja.Pa jel baza bila toliko kriva?
Green Green Grass Of Home
:: :: Recimo da sam sve za 2.5 sata završio, bez da dobijem reumu, išijas i spondilozu :: :: Evo gledam koliku min voltažu mogu da stavim za 4 GHz, jer kako stvari stoje, pod loadom ne ide ni do 80 (pri 1.3875v....)..... :-)))))))))))))))))))))))))))))))))), što je za C1 lovely jubbly :: :: :: Ipak nisi mogao da izdrzis.Morao si da se bacis na muke :: :: Kako zglobovi? :: :: :: :: Dobar posao :: :: :: :: Green Green Grass Of Home :: :: :: ::
Ostaću na 3.9, suviše napona želi za 4,.....1.3875v+. Na 3.9 je leden i tako ću ga ostavit. A baza je .....da ne veruješ zašto je Thermalright ostavio tako nešto na top kuleru. Bukvalo klackslica.
:: Znaci smesi se klok od 4Ghz?Pa fino.Jos bolje su te temperature mada mi nikako ne ide u glavu toliki raspon posle lapovanja.Pa jel baza bila toliko kriva :: :: Green Green Grass Of Home :: :: :: :: :: Recimo da sam sve za 2.5 sata završio, bez da dobijem reumu, išijas i spondilozu :: :: :: :: Evo gledam koliku min voltažu mogu da stavim za 4 GHz, jer kako stvari stoje, pod loadom ne ide ni do 80 (pri 1.3875v....)..... :-)))))))))))))))))))))))))))))))))), što je za C1 lovely jubbly :: :: :: :: :: Ipak nisi mogao da izdrzis.Morao si da se bacis na muke :: :: :: Kako zglobovi? :: :: :: :: :: :: Dobar posao :: :: :: :: :: :: Green Green Grass Of Home :: :: :: :: :: ::
Onda extra.Bar da znam i ja za ubuduce jer bi voleo da imam taj cooler da se nadje kad se nesto testira.Voda me smori.Cupaj block,vadi creva,sipaj tecnost,vracaj CPU,stavlja pastu..Idi bre.Bolje da nista i ne diram vise. Odlicno si odradio,sad si skinuo jednu `muku` sa vrata.
Green Green Grass Of Home
:: :: Ostaću na 3.9, suviše napona želi za 4,.....1.3875v+. Na 3.9 je leden i tako ću ga ostavit. A baza je .....da ne veruješ zašto je Thermalright ostavio tako nešto na top kuleru. Bukvalo klackslica :: :: :: Znaci smesi se klok od 4Ghz?Pa fino.Jos bolje su te temperature mada mi nikako ne ide u glavu toliki raspon posle lapovanja.Pa jel baza bila toliko kriva :: :: :: :: Green Green Grass Of Home :: :: :: :: :: :: :: :: Recimo da sam sve za 2.5 sata završio, bez da dobijem reumu, išijas i spondilozu :: :: :: :: :: :: Evo gledam koliku min voltažu mogu da stavim za 4 GHz, jer kako stvari stoje, pod loadom ne ide ni do 80 (pri 1.3875v....)..... :-)))))))))))))))))))))))))))))))))), što je za C1 lovely jubbly :: :: :: :: :: :: :: Ipak nisi mogao da izdrzis.Morao si da se bacis na muke :: :: :: :: Kako zglobovi? :: :: :: :: :: :: :: :: Dobar posao :: :: :: :: :: :: :: :: Green Green Grass Of Home :: :: :: :: :: :: :: ::
:: :: http://img257.imageshack.us/img257/1975/tempw.jp :: :: Ni sam ne verujem, u ovim istim okolnostima, za par minuta u OCCT-u, prelazio je 80 za stepen, dva....tri. Na žalost nemam screenshot tempa pre lappovanja, ali bila je 82-83......temperatura se sada olešila :: Ovo je fantastično !! @Bax: Cisto informativno,koji si kuler imao pre ovog pa su ti na ovim frekvencijama/voltazama temperature bile 82-83 stepena?
U pravu je OCZ... Da je D0 temperature na ovim frekvencijama bi ti sljusnule za 10 stepeni,a savim moguce i vise...
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.