Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
TRight Ultra-120 Extreme copper (bakar) - bolesno dobar hladnjak!!!
STRANA 1 OD 1
imarkovic TRight Ultra-120 Extreme copper (bakar) - bolesno dobar hladnjak!!! 01.11.2009. 01:52 T21452

status: user
broj poruka: 19022
a tezak je samo 1.900g

http://www.ocforums.com/showthread.php?t=591890

slika:
http://www.legionhardware.com/Pics/Thermalright_TRUE_Copper/Image_00.jpg
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed Strahobalno! Naravno, ne ide to u bilo koje kuciste (visina... 01.11.2009. 02:04 #153998

broj poruka: 11001
hladnjaka vs širina kucišta). Neki ucesnici u diskusiji upozoravaju da zbog tezine treba razmotriti upotrebu horizontalnog kucišta, ne tower-a, ili `oboriti` tower da zver ne bi visila i savijala maticnu plocu.
Equinoxe Re: 01.11.2009. 02:25 #154001

broj poruka: 12057

Izvanredno! Konačno baza regulisana. Staviš ga u kućište, savije se temelj od zgrade / kuće, ali tek kad je u kućištu .

Ja uzeh IFX-14, i oduševljen sa sa njim, osim njegovom bazom koja mora da se lapuje pod obavezno kako bi se maximalno iskoristio njegov potencijal.

philaemos Re: Strahobalno! Naravno, ne ide to u bilo koje kuciste (visina... 01.11.2009. 02:27 #154002

broj poruka: 2743
Nije problem visina hladnjaka (meni je Xigmatek slicnih dimenzija stao bez problema u Chieftec Dragon kuciste, a neko ko kupi taj kuler sigurno nema Blueberry ili Frontier kuciste... ), nego tezina... skoro 2 kg... lele... ali izgleda boles`...

Demon to some. Angel to others.

:: hladnjaka vs širina kucišta). Neki ucesnici u diskusiji upozoravaju da zbog tezine treba razmotriti upotrebu horizontalnog kucišta, ne tower-a, ili `oboriti` tower da zver ne bi visila i savijala maticnu plocu.
GAMER4LIFE Mozes da bildujes sa coolerom jbt... 01.11.2009. 02:34 #154003

broj poruka: 839
Meni je na OCZ Vendetta 2 + Noctua NFP-12 Cooler na njoj, Idle temp 29c non stop! a max load ode do 48c na E8400 Oc na 3.6Ghz

A ovo sranje nebi kupio nikada

-Skupo
-Pretesko
-Treba ti bas veliko kuciste da bi stao

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

http://benchmarkreviews.com/index.php?
option=com_content&task=view&id=153&Itemid=1&limit=1&limitstart=5

Thermalright je dosta skup u odnosu na OCZ koji je bolji cooler od njega!

http://img32.imageshack.us/img32/8076/img2358sl.jpg zauzme pola kucista..
Equinoxe Re: Mozes da bildujes sa coolerom jbt... 01.11.2009. 02:46 #154005

Gricko bi ti nokte do lakta da je Nehalem umesto tog E8400. Za OC-ovanje Nehalema samo best air kuleri / voda.

:: Meni je na OCZ Vendetta 2 + Noctua NFP-12 Cooler na njoj, Idle temp 29c non stop! a max load ode do 48c na E8400 Oc na 3.6Gh
::
:: A ovo sranje nebi kupio nikada
:: -Skup
:: -Pretesk
:: -Treba ti bas veliko kuciste da bi sta
:: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
:: http://benchmarkreviews.com/index.php
:: option=com_content&task=view&id=153&Itemid=1&limit=1&limitstart=
:: Thermalright je dosta skup u odnosu na OCZ koji je bolji cooler od njega!
:: http://img32.imageshack.us/img32/8076/img2358sl.jpg zauzme pola kucista..
GAMER4LIFE ... 01.11.2009. 02:49 #154006

OCZ Vendetti 2 ne moze da prismrdi ni jedan air cooler a ni water cooleri sem nekih preskupih koji su 100x skuplji od njega a daje za 4c nizu temperaturu pogledaj malo testove pa onda pisi ovde, jedino od tih water coolera priznajem Thermaltake Xpressar koji ima klimu i pravo hladjenje

http://benchmarkreviews.com/images/stories/Thermaltake/RCS100/Thermaltake_XPRESSAR_RCS100.jpg
Equinoxe Re: ... 01.11.2009. 02:57 #154009

OCZ Vendetti-u 2 izuvaju iz čarapa:

1. Thermalright IFX-14
2. Thermalright True Black
3. Prolimatech Megahalems
4. Cooler Master V8
5. Cooler Master V10
6. Scythe Mugen 2
7. Thermalright Ultra-120
8. Noctua NH-U12P (SE)

:: OCZ Vendetti 2 ne moze da prismrdi ni jedan air cooler a ni water cooleri sem nekih preskupih koji su 100x skuplji od njega a daje za 4c nizu temperaturu pogledaj malo testove pa onda pisi ovde, jedino od tih water coolera priznajem Thermaltake Xpressar koji ima klimu i pravo hladjenj
:: http://benchmarkreviews.com/images/stories/Thermaltake/RCS100/Thermaltake_XPRESSAR_RCS100.jpg
MilosNBG ... 01.11.2009. 02:57 #154010

broj poruka: 1586
Thermaltake XPRESSAR RCS100 uopste nije water cooler

Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada!
Intel PIII 933MHz/FS Intel 815i/512MB SDRAM/GF2MX400 32MB DDR

Equinoxe Re: ... 01.11.2009. 02:58 #154011

Sad si našao da me prestigneš, znači editujem poruku da to ispravim.

:: Thermaltake XPRESSAR RCS100 uopste nije water cooler
:: Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada!
:: Intel PIII 933MHz/FS Intel 815i/512MB SDRAM/GF2MX400 32MB DDR
MilosNBG ... 01.11.2009. 03:03 #154012

broj poruka: 1586
Pa sad... Moze da bude ali i ne mora da znaci... Samo znam da ces da se useres dok ispravis bazu na IFX ako je suditi po onim slikama

Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada!
Intel PIII 933MHz/FS Intel 815i/512MB SDRAM/GF2MX400 32MB DDR

Equinoxe Re: ... 01.11.2009. 03:04 #154013

Ima da se šmirgla.....pre bi ošmiglao Beograđanku.

:: Pa sad... Moze da bude ali i ne mora da znaci... Samo znam da ces da se useres dok ispravis bazu na IFX ako je suditi po onim slikama
:: Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada!
:: Intel PIII 933MHz/FS Intel 815i/512MB SDRAM/GF2MX400 32MB DDR
GAMER4LIFE Bolje se ti izuj jel ti smrde noge ili ne znas da citas ili pokusavas da pravis nekog budalom? 01.11.2009. 03:11 #154014

http://www.pro-clockers.com/cooling/67-thermalright-ifx-14-cpu-cooler.html

po ovom tvom svi cooleri koje si nabrojao su bolji od OCZ Vendetta 2 plus ja sam stavio Noctua NFP-12 na njega i Idle temp mi je 29c na 3.6Ghz OC CPU E8400, Samo sam u jednom testu video da bolje hladi taj tvoj IFX14 i to za 1c u idlu a 2c u load razlika!, al izuva ............. a garantujem da ovaj moj sto sad imam sa Noctua kombinacijom dere kozu tom IFXu 14! plus u Xaser VI kucistu Big Tower sa 14cm coolerima kojih ima 6 komada, ne moze nista da mu prsmrdi! sem Xpressar koji ima klimu!
Equinoxe Re: Bolje se ti izuj jel ti smrde noge ili ne znas da citas ili pokusavas da pravis nekog budalom? 01.11.2009. 03:23 #154016

Ajde ne nerviraj se što nisi uzeo najbolji, i ne pametuj mnogo, očima nisi video Prolimatech Megahalems OC Edition sa dva Xigmateka XFL-1253, i ostatak egzotike koju sam probao.

A tvoj komentar na moju šalu sa izuvanjem nije vredan komentara. Literatura dečko, knjige, čitaj nešto osim što se samo igraš i gledaš razlog za svađu. Sam od sebe praviš to što si rekao.

Inače još malo da te iznerviram, u mom Cooler Master ATCS-u 840 imam 5 x 120mm + 3 x 230mm i 3 x 50mm za RAM, eto izuo sam te još jednom. Idi izmeri puls i pritisak sad.

:: http://www.pro-clockers.com/cooling/67-thermalright-ifx-14-cpu-cooler.htm
:: po ovom tvom svi cooleri koje si nabrojao su bolji od OCZ Vendetta 2 plus ja sam stavio Noctua NFP-12 na njega i Idle temp mi je 29c na 3.6Ghz OC CPU E8400, Samo sam u jednom testu video da bolje hladi taj tvoj IFX14 i to za 1c u idlu a 2c u load razlika!, al izuva ............. a garantujem da ovaj moj sto sad imam sa Noctua kombinacijom dere kozu tom IFXu 14! plus u Xaser VI kucistu Big Tower sa 14cm coolerima kojih ima 6 komada, ne moze nista da mu prsmrdi! sem Xpressar koji ima klimu!
GAMER4LIFE LOOOOOOOL! Samo sam se nasmejao! 01.11.2009. 03:32 #154018

Ja kad uradim Vantage test max cpu mi je 37c , gpu 58, hdd 27c, mainboard 31c

A ti sa tim tvojim coolerima i kucistem mozes samo da sanjas!

Koliko kosta OCZ Vendetta 2 a koliko taj tvoj sto si rekao? pogledaj malo testove koliko mesta zauzima u kucistu, odnos cene i performansa u full loadu samo 2c razlika u temp, plus sto sam ja stavio Noctua fan tako i da u tom testu kenjam po tom tvom cooleru!

P.s. Bas si karakteran vratio si se na PC Berzu prosto nisi mogao da izdrzis da se ne pravis pametan, Ti se u sve zivo razumes nebi me cudilo da si leteo na mesec... ja vise necu nikad da ti pisem bas zato sto mi lupas kontru i ubedjujes me u suprotno a ja da je bolji taj tvoj cooler sad bi ga kupio ko da je on milion eura pa da ne mogu da ga kupim!

pozdrav!

:: Ajde ne nerviraj se što nisi uzeo najbolji, i ne pametuj mnogo, očima nisi video Prolimatech Megahalems OC Edition sa dva Xigmateka XFL-1253, i ostatak egzotike koju sam probao
:: A tvoj komentar na moju šalu sa izuvanjem nije vredan komentara. Literatura dečko, knjige, čitaj nešto osim što se samo igraš i gledaš razlog za svađu.
:: Inače još malo da te iznerviram, u mom Cooler Master ATCS-u 840 imam 5 x 120mm + 3 x 230mm i 3 x 50mm za RAM, eto izuo sam te još jednom. Idi izmeri puls i pritisak sad
:: ::
:: :: http://www.pro-clockers.com/cooling/67-thermalright-ifx-14-cpu-cooler.htm
:: :: po ovom tvom svi cooleri koje si nabrojao su bolji od OCZ Vendetta 2 plus ja sam stavio Noctua NFP-12 na njega i Idle temp mi je 29c na 3.6Ghz OC CPU E8400, Samo sam u jednom testu video da bolje hladi taj tvoj IFX14 i to za 1c u idlu a 2c u load razlika!, al izuva ............. a garantujem da ovaj moj sto sad imam sa Noctua kombinacijom dere kozu tom IFXu 14! plus u Xaser VI kucistu Big Tower sa 14cm coolerima kojih ima 6 komada, ne moze nista da mu prsmrdi! sem Xpressar koji ima klimu!
Equinoxe Re: LOOOOOOOL! Samo sam se nasmejao! 01.11.2009. 03:55 #154023

Nemaš blage veze šta imam u kućištu a porediš. Dalje, kakav Vantege test dečko, stabilnost CPU-a, maximalni load i temperatura se ne mere time.

P.S.
Otišao sam da se odmorim od takvih kao što si ti. Moja igračka je bolja tipova....kakvi su to komplexi, pa ne možeš najbolje da imaš ni ti ni ja, koliko će vremena da prođe dok to ne shvatiš. Ajde odrasti malo. Boli me uvo i dal imaš bolje i koliko si platio. Meni komp radi ono što meni treba, ne pada mi na pamet da se takmičim sa bilo kime.

:: Ja kad uradim Vantage test max cpu mi je 37c , gpu 58, hdd 27c, mainboard 31
:: A ti sa tim tvojim coolerima i kucistem mozes samo da sanjas
:: Koliko kosta OCZ Vendetta 2 a koliko taj tvoj sto si rekao? pogledaj malo testove koliko mesta zauzima u kucistu, odnos cene i performansa u full loadu samo 2c razlika u temp, plus sto sam ja stavio Noctua fan tako i da u tom testu kenjam po tom tvom cooleru
:: P.s. Bas si karakteran vratio si se na PC Berzu prosto nisi mogao da izdrzis da se ne pravis pametan, Ti se u sve zivo razumes nebi me cudilo da si leteo na mesec... ja vise necu nikad da ti pisem bas zato sto mi lupas kontru i ubedjujes me u suprotno a ja da je bolji taj tvoj cooler sad bi ga kupio ko da je on milion eura pa da ne mogu da ga kupim!
:: pozdrav
:: :: Ajde ne nerviraj se što nisi uzeo najbolji, i ne pametuj mnogo, očima nisi video Prolimatech Megahalems OC Edition sa dva Xigmateka XFL-1253, i ostatak egzotike koju sam probao
:: :: A tvoj komentar na moju šalu sa izuvanjem nije vredan komentara. Literatura dečko, knjige, čitaj nešto osim što se samo igraš i gledaš razlog za svađu.
:: :: Inače još malo da te iznerviram, u mom Cooler Master ATCS-u 840 imam 5 x 120mm + 3 x 230mm i 3 x 50mm za RAM, eto izuo sam te još jednom. Idi izmeri puls i pritisak sad
:: :: ::
:: :: :: http://www.pro-clockers.com/cooling/67-thermalright-ifx-14-cpu-cooler.htm
:: :: :: po ovom tvom svi cooleri koje si nabrojao su bolji od OCZ Vendetta 2 plus ja sam stavio Noctua NFP-12 na njega i Idle temp mi je 29c na 3.6Ghz OC CPU E8400, Samo sam u jednom testu video da bolje hladi taj tvoj IFX14 i to za 1c u idlu a 2c u load razlika!, al izuva ............. a garantujem da ovaj moj sto sad imam sa Noctua kombinacijom dere kozu tom IFXu 14! plus u Xaser VI kucistu Big Tower sa 14cm coolerima kojih ima 6 komada, ne moze nista da mu prsmrdi! sem Xpressar koji ima klimu!
philaemos Re: LOOOOOOOL! Samo sam se nasmejao! 01.11.2009. 04:04 #154024

broj poruka: 2743
hahahahahahahaha... Vantage....

Skini sa neta LinX, ostavi da ti vrti test 4 sata, pa nam javi za temperature, mada verujem da ce tebi LinX da pukne u trecem prolazu...
A temp meris po core-u, a ne temperaturu kucista procesora

Demon to some. Angel to others.

:: Ja kad uradim Vantage test max cpu mi je 37c , gpu 58, hdd 27c, mainboard 31
:: A ti sa tim tvojim coolerima i kucistem mozes samo da sanjas
SkyFire Lep cooler.. 01.11.2009. 05:18 #154028

broj poruka: 18472
A jos lepse ce da kosta kad stigne kod nas!
Mada bi trebao da `ladi najbolje od do sad ponudjenih TR-a!

Green Green Grass Of Home

Scyter Re: 01.11.2009. 08:38 #154044

broj poruka: 8138
Odlican kuler,nema sta.

@GAMER4LIFE:

Tvoja OCz Vendetta 2 ne moze ni da prismrdi IFX-14 sto se tice hladjenja Nehalema.I meni CM Hyper 212 extra hladi E7200@3,6 GHz,ali ne mogu sad da tvrdim da je bolji kuler za Nehalem procesore od IFX-14,jer nije.Jednostavno,ne spadaju u taj rang sa IFX-14.

The Way It`s Meant To Be Played

imarkovic .. 01.11.2009. 10:16 #154061

@bax2003, cuo sam za IFX, to je jedan od razloga sto ga nisam kupio, uzeo sam Ultra-120 extreme, koji uopste ne mora da se lapuje, drzi mi Q9550 koji je klokovan na 3.6 na 25c, u load-u ide do 55~60cmax., pri sobnoj temp. 20c, smesno..

dimenzije su mu: L63.44 x W132 x H160.5 mm, tako da nije bas toliko ogroman

@Gameru, odlican je Vendetta 2, ali nije najbolji cooler na svetu, nemoj da zezas...

@Sky
trebao bi da ladi, samo ne znam da li ce toliko bolje ohladiti koliko je skuplji, a i tezak (obican je 790g, ovaj 1900 covece), nisam pronasao neki ozbiljniji test review, FYI ima ga u Gigatronu vec, na B.Brdu i kosta 8.800din

DaSickSyst TR Ultra-120 01.11.2009. 14:07 #154104

broj poruka: 2909
Kad se instalira ovo cudo od dva kila racunar treba da se fiksira za nesto...Ako ti i promaja protrese kucite prsnu ploca...

@G4L
Nema sta Vendeta da trazi pored IFX14...Ni mnogo bolji kuleri ne mogu da mu pridju...

DaSickSystem

Equinoxe Re: .. 01.11.2009. 15:19 #154116

Odlično si čuo. Ja sam i čuo i video, ali mi to nije smetalo, upravo ga lapujem, možda napravim jednu temu o tome sa fotkama.

:: @bax2003, cuo sam za IFX, to je jedan od razloga sto ga nisam kupio, uzeo sam Ultra-120 extreme, koji uopste ne mora da se lapuje, drzi mi Q9550 koji je klokovan na 3.6 na 25c, u load-u ide do 55~60cmax., pri sobnoj temp. 20c, smesno.
OCz re 01.11.2009. 16:12 #154128

broj poruka: 2900
Ne mora TRUE da se lappuje ali kada bi to traje 4h i razlika je osetna

@GAMER4LIFE Vendetta 2 kasni 20c za IFX-om na Q6600 kada sam ja probao (3.73GHz) Lappovan i Q6600 i IFX (2x1000PM) Vendetta kakva jeste sa stock fanom na max.

Inace tvoj procesor ima TDP od 65W sto je smesno u poredjenju sa nekim ozbiljnijim C2Q procesorom ili i7 koji ima 130W ..

U prevodu stavi Vendettu na Nehalem i tvoje load temp. su sada idle. Ustvari...bile bi vece temp. E8400 na 3.6GHz sa verovatno i def. naponom ? nije nista.
Cena i prica svoje, Vendetta 2 spada u kategoriju best buy hladnjaka sto se tice platis/dobijes.
I za C2D je ona sasvim dovoljna ali daleko od toga da parira `velikanima` kada pricamo o visokom TDP-u.

OCz Re: Lep cooler.. 01.11.2009. 16:16 #154130

Ovo se pojavilo pre vise od godinu dana i napravljeno je samo par stotina. Limitirana serija jel ..
Znaci vise nema nigde da se uzme a oni koji su uzeli to su platili 130$, perofrmanse su koliko sam ja video po netu ~1-2c prednosti i to je to.

*edit*

Nisam video, ako ga ima u Gigatronu to je za svaku pohvalu!

:: A jos lepse ce da kosta kad stigne kod nas
:: Mada bi trebao da `ladi najbolje od do sad ponudjenih TR-a
:: Green Green Grass Of Home
imarkovic @OCz 01.11.2009. 19:26 #154173

kapiram ja to, naveo sam temperature, i svidjaju mi se, a vise mi se isplati da mi se svidjaju, nego da se cimam da nabavljam adekvatne smirgle i druga sredstva za poliranje, pritom jos da gulim 4-5sati, gde ces bolje od 25c idle (i to sa budjavim CM fanom na 1000rpm od 600din) , mislim onda bi svi koji `lapuju` svoje hladnjake, koji god oni bili dobili razliku...zar ne..a prica za lapovanje je koliko znam samo za IFX-a, samo on ima tu manu...

OCz re 01.11.2009. 19:51 #154179

Pa najvaznije je da si ti zadovoljan kupovinom i da se tebi dopada sta si dobio.
Ne govorim ja sad tebi idi smirglaj pod obavezno inace nista ne valja.
Prica nije samo za IFX. Ja mislim da bukvalno svi TR kuleri imaju dosta losu bazu, TRUE je takodje opste poznat po tome, svi imaju veoma losu/neravno bazu.
Pa sad ti vidi koliko je to dobar hladnjak kad si ti vec presrecan temperaturama i to sa slabijim fanom (a TRUE voli protok).

P.S ne znam da li si/ste videli ove nove TR hladnjake koji tek treba da dodju, zamene za IFX(Arrow), za TRUE i Ultimu ako se ne varam. Imaju mirror finish tako da izgleda nece vise biti briga sa smirglanjem i TR-om.

Inace adekvatne smirgle su ti bukvalno 3 razlicite i treba ti par komada istih, ~300-500din sve zajedno.
Dobio bi jos bolje temperature. Lappovanje TRUE-a se skoro pa podrazumeva (za sve neke da kazemo `entuzijaste`) a takodje postoji i `washer` mod.
To je fora gde se izmedju gornje baze hladnjaka i onih `nozica` sto stezu hladnjak stavi sajbna pa se tako poveca pritisak hladnjaka na CPU. To takodje pospesuje temp.

Sve u svemu TRUE je dosta raspolozen za to neko sitnije `modovanje` gde se moze dosta pride dobiti na temp. Neki su dobijali i za 10c pa cak i preko ..sto je ne fenomenalno nego mnogo vise od toga.

P.S setih se i jednog linka ako te interesuje pogledaj:

http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=186383&highlight=TRUE

Mada ne vidi se na slikama neki primer koliko je baza zapravo neravna.
Stavis lenjih po dijagonali npr. pa onda vidis kako je baza trbusastog oblika.

A evo iz iste teme i jedan shot za Gamer-a

http://www.benchmark.rs/forum/showpost.php?p=1709964&postcount=187

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs