Ima konfiguraciju otprilike: E4600, 2GB RAM, ATI 4850,..., napajanje neko 450w
Desava mu se da se prilkikom rada (sto je kod njega u 90% slucajeva igranje igrica) racunar samo ugasi. Nekad posle 1-2 minuta, nekad posle pola sata. Cim ga upali ponovo, moze da radi nekad i sat-dva, dok se ponovo ne ugasi sam od sebe. Sta bi mogao biti problem?
Unapred hvala.
Pozdrav.
PS. Ja sam pomislio na napajanje, ali je prethodnih godinu dana radilo ok sa istim komponentama.
Za pocetak proveri da li su temperature OK.Vrlo je moguce da proc dostigne limit temperaturu koja je podesena u biosu. Pokusaj da zamenis pastu na procesoru,izduvas hladnjak od prasine,iskljucis qfan u biosu.
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: Ima konfiguraciju otprilike :: E4600, 2GB RAM, ATI 4850,..., napajanje neko 450 :: :: Desava mu se da se prilkikom rada (sto je kod njega u 90% slucajeva igranje igrica) racunar samo ugasi. Nekad posle 1-2 minuta, nekad posle pola sata. Cim ga upali ponovo, moze da radi nekad i sat-dva, dok se ponovo ne ugasi sam od sebe. Sta bi mogao biti problem :: :: Unapred hvala :: :: Pozdrav :: :: PS. Ja sam pomislio na napajanje, ali je prethodnih godinu dana radilo ok sa istim komponentama.
Hoce to ako je vrucina u kompu. Dobro ti kaze ovaj predhodni.Pitaj ga da nije nesto overklokovao pa se pregreva, radi li mu uopste kuler za procesor? Ili mu ploca crkava ili je nesto cackao u BIOS-u ( neka ga stavi na difolt ). Ocito je problem u PLOCI! A mozda i nije :)) A moze biti i da je sofverski problem......pitaj ga da li je skoro stavljao neki drajver za grafichku......ako jeste nek ga vrati na stari. S obzirom da mu se to desava dok igra igre :)) Ja tipujem na grafichku.
Jao ti si onaj sto je jurio monitor! Omagad pa sto ne kupi LS221H u comtrad-u imas ga tamo ukljucenog!! I to na wiind7. Ides li ti ikad u T.C. Usce??? Usce i delta zakon za maltretiranje prodavaca.....ja ih tamo redovno teram da mi demonstrijaju monitore i zvuchnike!!!!! I taj viewsonic nije los ali izgleda kao kanta. :) sorry
@gilopile Sto se tice klokovanja, tip je antitalenat za takve stvari (kao i ja izmedju ostalog). Znaci kakav je komp kupio, tako ga koristi.
@xendza ne cacka covek nista van Instal->Next->Next->Next->OK->Finish i posle toga klikce na ikonice od igrica i igra. Graicka mu je 8800GT, ne znam koliko se ona inace greje. Za procesor cemo pogledati.
Ja sam taj koji je jurio monitor. Posle onakvih ispada prodavaca, resio sam da kupim samo ono sto vidim kako radi, a u radnjama nisam video puno toga. U Delta City-u sam bio jednom, a u TC Uscu niti jednom. Koje su radnje tamo? Racunam ako sam bio u Comtrade-u u jednoj radnji, da im je politika ista za sve radnje - sto ce reci ne moram da obilazim sve njihove radnje. U razgovoru o monitoru, pitao sam u kojim radnjama se mogu videti, ali tada nisam dobio nijedan konkretan odgovor na to pitanje. Sa Viewsonicom sam za pocetak zadovoljan. Videcemo sta ce vreme reci.
Pazi vamo....kad odes u TC Usce tamo em ces lepse da se osecas dok se setas centrom em su svi lepi em sve lepo mirise i osecaces se kao da je ceo centar TVOJ! E tako se ja osecam tamo i ZNAM da imam pravo na isprobavanje komponenata pre kupovine, poenta je samo u tome da NE dopustish da te zezaju iliti da namerno izbegavaju da ti pomognu. Ja sam ISTO kao ti imala probleme za zaposlenima , narocito u PAKOMU!!! Tamo su uzasni svi!! Uuh cek cek imas tamo u despota stefana malo ljubaznije likove. Elem u TC usce Comtrade je veliki i ima puno toga da se vidi.......ako te odbiju da nesto ukljuce samo spomeni da ces zvati sefa ali onako smekerski hladnokrvno, da ne izbije jos veca svadja i spomeni na sta sve imas pravo kao kupac!!!! E da primetlila sam tamo jos jednu stvar a to je da oni SPUSTE cenu za 1000 din poslednjim komponentama koje imaju u radnji! Evo recimo ja kupila predposlednju memoriju Geil dragon 4x2 GB i pojavim se tamo posle nekoliko dana i vidim da sad kosta 7990 din a ja platila 8990 din :)) COMTRADE zakon )) SLEDECI PUT MENE SLUSAJ!!!
Sad napajanje nisu tako skupa, ja verujem da mu napajanje riknjava. Ne znam da li pokvarena napajanja iskljucuju racunar ali sam sigurna da nekad nece da ukljuce PC pa tako po toj logici MISLIM da tvom drugaru treba NOVO napajanje i sam si rekao da je staro godinu dana!!! Napajanje je POTROSNI materijal tako da on svakome crkne posle 2 ili 3 godine. e sad savet koje napajanje LC power se pokazao dobro ali JA ga ne BI ponovo kupila jer mi se nekoliko puta desilo da KOMP ne upali iz prvog puta. Imam Thermatake jache od 2 godine i radi mi dobro tako da bolje nek tvoj drugar da malko vise novca nego da se opet smara oko kvara i gubi vreme novac i zivce opet :))) 064 00984 76 ako ti treba pomoc
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.