Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
Pomoc! Nesto nije ok pri dizanju xp-a.
STRANA 1 OD 1
Viske Pomoc! Nesto nije ok pri dizanju xp-a. 26.10.2009. 01:34 T21287

status: user
broj poruka: 115
Masina je nova, instaliran xp sp2, radio stabilno par dana dok jednom vise nije mogao da se podine. Pri dizanju sve prodje ok dok ne krene da ucitawa win nakon par sekundi pojavi se plavi ekran to traje sekund da nisam u stanju da procitam poruku i onda restart. A zatin sve ispocetka... Verovatno me ceka reinstalacija celog sistema ali bi mi zaista koristil saveti. Nije mi jasno zasto se to desava.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gliga79 Idemo redom..... 26.10.2009. 01:48 #152236

broj poruka: 4641
Proveri SATA kabl ili ga zameni ako imas rezervni. Izvadi bateriju iz maticne ploce i islkjuci naponski kabl, iz napajanja. Posle 10-15 min. vrati bateriju, i probaj da podignes sistem. Ako se nista ne promeni, formatiraj HDD i probaj da instaliras ponovo Windows, bez aplikacija (probaj neku proverenu instalaciju).

RESISTANCE IS FUTILE

:: Masina je nova, instaliran xp sp2, radio stabilno par dana dok jednom vise nije mogao da se podine. Pri dizanju sve prodje ok dok ne krene da ucitawa win nakon par sekundi pojavi se plavi ekran to traje sekund da nisam u stanju da procitam poruku i onda restart. A zatin sve ispocetka... Verovatno me ceka reinstalacija celog sistema ali bi mi zaista koristil saveti. Nije mi jasno zasto se to desava
::
B011 Safe mode? 26.10.2009. 09:03 #152259

broj poruka: 280
Da li hoce da ucita Win u safe modu ili i tada izbacuje error?

Slavuj ... 26.10.2009. 09:09 #152261

broj poruka: 2236
Ako ikako uspeš da vidiš ikonicu My Computer, klikni desnim dugmetom na nju, pa Properties > Advanced > Startup and recovery SETTINGS > ODštikliraj Automaticly restart, dakle ostavi prazno polje. Klikni na OK i kada se opet pojavi idi na:

http://www.aumha.org/a/stop.htm

i saznaćeš šta sve može da bude problem.

Otvarač je u konzervi.

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Viske ... 26.10.2009. 09:23 #152263

Nece da se podigne ni u safe modu, niti bilo kojoj drugoj opciji. Bios hoce da ucita, i to bi bilo sve. Pokusat cu da krenem ispocetka. Pregledao sam kablove, sve spojeno ok, menjao ram i to je ok... E sad win...

MaliAbner A kako da ti odgovorimo kad nisi nista naveo sem da se resetuje nakon BSOD... 26.10.2009. 09:24 #152264

broj poruka: 7769
Prvo i osnovno da li je racunar OC?
Ako jeste idi u bios i sve vrati na fabricko.
Da li se sad resetuje?

Ako ne onda ti je jasno sta je.

Ako se i dalje resetuje izvadi sve sem jedne memorijske kartice pa prrobaj sta se desava
Ako radi onda znas sta je...

A moze biti i ko zna sta jos posto nisi naveo nista sem simptoma i tu ti stvarno sem Ljubise Trgovcevica niko ne moze pomoci.

Tomato Republic Of Serbia !!!

ramzesIII tebi se to prvi put desilo 26.10.2009. 11:42 #152272

broj poruka: 1017

nemoj da panicis, to je normalno ako nestane struja ili na neki nacin naglo stane windows i ne upise na HDD sve sto mu treba za ponovni start, ili zabrlja mbr,registre i sl.
Pravi problem je ako ponovo instaliras windows i on to ponovi.
ps.
ako ti je bitan bas taj windows da podignes, udjes u recovery console pa, naredjas komande diskpart,fixboot,chkdsk itd...
Viske Reinstaliran 26.10.2009. 12:55 #152286

Sta god da je bilo, win je reistaliran i sada masina radi stabilno. Jedino sto sam primetio je da je hd na c particiji izgubio fajl strukturu. Nije klokovana masina mada sam i te sve parametre pregledao i mislim da je struja ipak krivac. Sve u svemu HVALA svima!

Xenitron citaj 26.10.2009. 13:38 #152298

broj poruka: 202

Xenitron

izvadi memoriju i probaj drugo napajanje probaj sa jednom memorijom probaj kablic sata ili ata iskljuci optiku i sve nepotrebno inace mislim da je ram
:: www :: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs