http://www.itsvet.com/proizvod/coolink-chipchilla/comp_comp_cooler/126/596 ovaj ili neki slichan sa nizim brojem obrtaja. Proguglaj. Kazu za CM blue Ice da su buchni, uglavnom su kuleri za chipset buchni jer su ventilatori mali i vrte se na visokom broju obrtaja. Probaj taj da ochistish i podmazesh.
Bojim se da nista od ovog nece odgovarati, zbog polozaja chipset kulera. Postavljen je, koliko mi se cini, suvise blizu i grafickoj i procesoru (kuleru). Mislim da je najbolje kupiti `niskoprofilni` cipset kuler (npr. CM Blue Ice) ili improvizovati sa obicnim kulerom za graficku (npr. Titan CUV2AB ili Titan CUV1AB)
Dodatni problem je sto ces (vjerovatno) morati da skidas plocu. Ako imas kontrolu obrtaja fana u BIOS-u, probaj da ga podesis na min ili max, mozda ce se buka smanjiti.
isti problem imao sam taj,kada sam ga zamenio ca CM bio je bucan,posle sam kupio nekog kineza on je radio 10 dana i poceo da buci,ovim sam resio problem radio je preko godinu dana i prodao sam plocu sa nim necujan je u odnosu na sve prethodne. Ima da se kupi u gradu ja sam ga naso u Balkanskoj sa leve strane od Moskve nadole,dodje sam kuler bez ovog hladnjaka,oko 300 dindzi. Neces se pokalati veruj mi. Xcilenc je cooler.
1. Polozis kuciste na stranu odlepis nalepnicu sa postojeceg kulera i kapnes jednu kap masinskog ulja. 2. Kupis Coolink Chipchilla hladnjak koji bi trebalo da je 10-ta jevreja i radi apsolutno isto kao i skupi modeli poput Noctua-e.
Ja sam u pustinji juzne amerike tri puta kapao jednu kapljicu masinskog ulja i na cincilator od chipseta, graficke i procesora, posle podmazivnja su bili super tihi kao i jedna kucna gf2 mx400 davde 2003-ce godine.
...kupio sam jaslican tom Xilence samo sto ima veci hladnjak, dimenzija 40x40x46 + taj mali crveni ventilatorcic od 40mm, jedva sam uglavio na plocu jer mi je stari hladnjak bio 25x25... Jedino sto me nervira kod tog Xilence ventilatora sto zuji, tj kao pcela je...
Ovaj sto sam ja uzeo kosta oko 600din, a taj manji hosta oko 250din...
Pozz... ___________________________
...I sence you young padawan...
AMD Phenom II 955 BE DFI LP DK 790FXB-M2RS AMD 4870 512MB ToP 2x 2GB DDRII 1066MHz 2x 320GB SATA II RAID0 1x 750GB SATA II SB Live 5.1 Digital Corsair 75
:: isti problem imao sam taj,kada sam ga zamenio ca CM bio je bucan,posle sam kupio nekog kineza on je radio 10 dana i poceo da buci,ovim sam resio problem radio je preko godinu dana i prodao sam plocu sa nim necujan je u odnosu na sve prethodne. Ima da se kupi u gradu ja sam ga naso u Balkanskoj sa leve strane od Moskve nadole,dodje sam kuler bez ovog hladnjaka,oko 300 dindzi. Neces se pokalati veruj mi. Xcilenc je cooler :: :: Evo link: http://www.xilence-lab.de/News-Details.22+M50f908d1e8e.0.html?&L=1 :: :: Kosovo je Srbija! Sve ostalo je.....Delta : :: ::
Taj titan jako liči na gomilu takvih poganih stvarčica u mojoj fioci... iako ni jedan nema naziv titan a svi su do mojega, isti osim nalepnice. Još od Abit NF7S... ni jedan nije sastavio godinu dana rada... ovaj xilence izgleda pouzdanije -liči na kulere sa 486-ica i pentijuma bez broja... a ti su radili večnost. Liči. Da li je takav i tako tih, ne znam.
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.