Mom prijarelju crkla Abit nf7. Sve ostale komponente su istestirane, ploca je 100%. Koliko je sigurno kupovati tako stare maticne ploce preko oglasa? opet, dati 50e za novu je suludo. Trazio sam istu takvu, da se ne bih petljao sa drajverima, ali nema na oglasima nista. Procesor je ja mislim 2000+ ili tako nesto. Imate li neki predlog? Da li je ok uzeti tako nesto preko oglasa,, da ne bude posle jurcanje.....
Pa s`obzirom koliko su matore,super rade.Ja sam ih dosta uzimao i nisam ni sa jednom imao problema.Taj Abit je uz Epox najbolji,medjutim imas i Asus A7N8X-X,A7N8X Deluxe,Msi K7N2 Delta,koje su isto jako dobre ploce.Samo gledaj da neuzmes neku sa V slovom u oznaci.Jer je VIA zlo.
Aloha
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: :: Mom prijarelju crkla Abit nf7. Sve ostale komponente su istestirane, ploca je 100%. Koliko je sigurno kupovati tako stare maticne ploce preko oglasa? opet, dati 50e za novu je suludo. Trazio sam istu takvu, da se ne bih petljao sa drajverima, ali nema na oglasima nista. Procesor je ja mislim 2000+ ili tako nesto. Imate li neki predlog? Da li je ok uzeti tako nesto preko oglasa,, da ne bude posle jurcanje.....
vise ti se isplati da tu plocu das na popravku,svaka popravke te vrste je oko 1000din,bez obzira kakav je kvar...Jedino ako je nesto sto ne moze da se popravi,onda kupi drugu...mada 90% tih polovnih ploca po oglasima su popravljane ploce...
KO NORA NIRA,IL` JE KARPE,IL` JENI LANNORMA!!!
:: :: Mom prijarelju crkla Abit nf7. Sve ostale komponente su istestirane, ploca je 100%. Koliko je sigurno kupovati tako stare maticne ploce preko oglasa? opet, dati 50e za novu je suludo. Trazio sam istu takvu, da se ne bih petljao sa drajverima, ali nema na oglasima nista. Procesor je ja mislim 2000+ ili tako nesto. Imate li neki predlog? Da li je ok uzeti tako nesto preko oglasa,, da ne bude posle jurcanje.....
Re: Re: I da dodamo da ne uzmisa od Asus-a ako ima na kraju oznake `-X`
20.10.2009. 23:43
status: user broj poruka: 7769
Pa na oko se vidi da je ona druga sa `-X` znaci nju ne uzimati. To je svojevremeno bila budget varijanta onih bez tog sufiksa vise se kvarila i mnogo ljudi je imalo problema i sa VIA i nForce chipsetom za socket A.
Komsija je uzeo neku ASUS sa VIA 400A chipsetom i oznakom sa pomenutim sufiksom, sta je kod njega bio problem nije mogao ni USB portove da natera da rade kako valja, svako malo mi je kukao da mu pozajmim PCI to USB karticu ne bi li brze prebacio podatke sa onda velikog 2.5` 40GB usb diska. Onda je zamenio za A7N8X-X (opet ozloglaseni sufiks) pa je svako malo popasao BSOD, nekako se taj chipset nije najbolje slagao sa Bartonom bar ne na plocama sa tim sufiksom.
Dva od dva meni dosta da izvucem zakljucke, tebi kako hoces.
Ako te interesuju sustinski detalji i to moze da se nadje dovoljno je da se vratis na PC Berzu datum oko kraja 2003 i pocetak 2004-te kad su korisnici masovno poceli da se zale na te modele.
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: A da li bi znao da objasniš razliku između A7N8X i A7N8X-X :: :: Shit happens :: :: :: :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: :: :: ::
Naravno,kontaktiraj usera servispc na mail ili na fon
KO NORA NIRA,IL` JE KARPE,IL` JENI LANNORMA!!!
:: hvala ljudi na savetima.. pogledacu po oglasima mozda nadjem nesto :: :: @doca80 ,doco, znas li gde bih mogao da odnesem ovu da vide dal je popravljive prirode :: :: hvala svima : :: :: ::
Re: Re: Re: I da dodamo da ne uzmisa od Asus-a ako ima na kraju oznake `-X`
21.10.2009. 01:59
status: user broj poruka: 4163
Evo da ti odgovorim. Razlika je u mrežnoj karti. -X ima 10/100 a ona bez -X ima 1Gb i to je cela razlika jer su ploče potpuno iste. Jedino deluxe verzije imaju još i fire wire, dodatne kontrolere itd...Inače najbolja soket A ploča ikada napravljena, po meni, je Abit NF7 i to verzija V2.0.
Shit happens
:: Pa na oko se vidi da je ona druga sa `-X` znaci nju ne uzimati :: To je svojevremeno bila budget varijanta onih bez tog sufiksa vise se kvarila i mnogo ljudi je imalo problema i sa VIA i nForce chipsetom za socket A :: :: Komsija je uzeo neku ASUS sa VIA 400A chipsetom i oznakom sa pomenutim sufiksom, sta je kod njega bio problem nije mogao ni USB portove da natera da rade kako valja, svako malo mi je kukao da mu pozajmim PCI to USB karticu ne bi li brze prebacio podatke sa onda velikog 2.5` 40GB usb diska :: Onda je zamenio za A7N8X-X (opet ozloglaseni sufiks) pa je svako malo popasao BSOD, nekako se taj chipset nije najbolje slagao sa Bartonom bar ne na plocama sa tim sufiksom :: :: Dva od dva meni dosta da izvucem zakljucke, tebi kako hoces :: :: Ako te interesuju sustinski detalji i to moze da se nadje dovoljno je da se vratis na PC Berzu datum oko kraja 2003 i pocetak 2004-te kad su korisnici masovno poceli da se zale na te modele :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: :: :: A da li bi znao da objasniš razliku između A7N8X i A7N8X-X :: :: :: :: Shit happens :: :: :: :: :: :: :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: :: :: :: :: ::
Re: Re: Re: Re: I da dodamo da ne uzmisa od Asus-a ako ima na kraju oznake `-X`
21.10.2009. 03:53
status: user broj poruka: 9429
AMIN.
Sto se teme tice, daj tog Abita servispc-ju ili u neki dobar `lemilica` servis, da ti se sredi ako joj leka ima... To ti je najbolja i najisplatljivija varijanta (ne reklamiram coveka po svaku cenu, samo bih ja tako postupio)
Baby BM
:: Evo da ti odgovorim. Razlika je u mrežnoj karti. -X ima 10/100 a ona bez -X ima 1Gb i to je cela razlika jer su ploče potpuno iste. Jedino deluxe verzije imaju još i fire wire, dodatne kontrolere itd...Inače najbolja soket A ploča ikada napravljena, po meni, je Abit NF7 i to verzija V2.0. :: :: Shit happens :: :: :: Pa na oko se vidi da je ona druga sa `-X` znaci nju ne uzimati :: :: To je svojevremeno bila budget varijanta onih bez tog sufiksa vise se kvarila i mnogo ljudi je imalo problema i sa VIA i nForce chipsetom za socket A :: :: :: :: Komsija je uzeo neku ASUS sa VIA 400A chipsetom i oznakom sa pomenutim sufiksom, sta je kod njega bio problem nije mogao ni USB portove da natera da rade kako valja, svako malo mi je kukao da mu pozajmim PCI to USB karticu ne bi li brze prebacio podatke sa onda velikog 2.5` 40GB usb diska :: :: Onda je zamenio za A7N8X-X (opet ozloglaseni sufiks) pa je svako malo popasao BSOD, nekako se taj chipset nije najbolje slagao sa Bartonom bar ne na plocama sa tim sufiksom :: :: :: :: Dva od dva meni dosta da izvucem zakljucke, tebi kako hoces :: :: :: :: Ako te interesuju sustinski detalji i to moze da se nadje dovoljno je da se vratis na PC Berzu datum oko kraja 2003 i pocetak 2004-te kad su korisnici masovno poceli da se zale na te modele :: :: :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: :: :: :: :: A da li bi znao da objasniš razliku između A7N8X i A7N8X-X :: :: :: :: :: :: Shit happens :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: :: :: :: :: :: :: ::
Re: Re: Re: Re: I da dodamo da ne uzmisa od Asus-a ako ima na kraju oznake `-X`
21.10.2009. 09:25
status: user broj poruka: 7769
Pa nije bas samo u tome razlika.
Razlika je u samom chipsetu, na oko je sve isto ali nije. A7N8X je nf2 ultra chipset A7N8X-X je nf2 400 chipset
Tako da je razlika velika pa vrlo moguce da na onoj sa `-X` najverovatnije nema mogucnosti za `dual channel`, pa ko sto si rekao mrezna karta je slabija posto je i to jeno od ogranicenja chipseta a ima ih jos.
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Evo da ti odgovorim. Razlika je u mrežnoj karti. -X ima 10/100 a ona bez -X ima 1Gb i to je cela razlika jer su ploče potpuno iste. Jedino deluxe verzije imaju još i fire wire, dodatne kontrolere itd...Inače najbolja soket A ploča ikada napravljena, po meni, je Abit NF7 i to verzija V2.0. :: :: Shit happens :: :: :: Pa na oko se vidi da je ona druga sa `-X` znaci nju ne uzimati :: :: To je svojevremeno bila budget varijanta onih bez tog sufiksa vise se kvarila i mnogo ljudi je imalo problema i sa VIA i nForce chipsetom za socket A :: :: :: :: Komsija je uzeo neku ASUS sa VIA 400A chipsetom i oznakom sa pomenutim sufiksom, sta je kod njega bio problem nije mogao ni USB portove da natera da rade kako valja, svako malo mi je kukao da mu pozajmim PCI to USB karticu ne bi li brze prebacio podatke sa onda velikog 2.5` 40GB usb diska :: :: Onda je zamenio za A7N8X-X (opet ozloglaseni sufiks) pa je svako malo popasao BSOD, nekako se taj chipset nije najbolje slagao sa Bartonom bar ne na plocama sa tim sufiksom :: :: :: :: Dva od dva meni dosta da izvucem zakljucke, tebi kako hoces :: :: :: :: Ako te interesuju sustinski detalji i to moze da se nadje dovoljno je da se vratis na PC Berzu datum oko kraja 2003 i pocetak 2004-te kad su korisnici masovno poceli da se zale na te modele :: :: :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: :: :: :: :: A da li bi znao da objasniš razliku između A7N8X i A7N8X-X :: :: :: :: :: :: Shit happens :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: :: :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.