Pojavio mi se problem primetio sam da mi se i pri radu hard diska pojavilo cvrcanje u napajanju. Ploca asus g785 2 m-pro, 4 gb ddr2, int grafika, amd 620 x4 hdd hitachi 7.1000 b 640 gb iskljucen silence... oteretim intel burn programom memoriju i proc nista. Cim hard disk nesto radi pojavi se cvrcanje, promenim grani sa napajanjem na hardu isto. mozae li ne ko da mi kaze u cemu je prob ?
Ljudi nasao sam opcija u biosu ce1 u setovanju za processor. Ta opcija radi power saving,jedino sto mi pada na pamet je da obora snagu napajanja po potrebi a hard vuce li vuce, e sad mozda sam lupio a ostao ziv
Lupio jesi,ni ANS od 300w nebi uspeo sa tim da opteretis. A i Plamen nije daleko,kao sto rece eseses zavojnica(kalem)usled nedostatka smole vibrira i time oslobadja tvz,cicanje.
Koliko sam ja video LC napajanja(a bogami nije ih malo bilo)ni jedno nije manifestovalo cvrcanje,vec su svi bili ultra tihi,tako da bi bilo najbolje da ubodes neku redovnu grafiku pa da ga opteretis.Cisto da si na sigurnom.
Aloha
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
A da to cvrcanje ne izaziva kuler (CPU)? I ja sam imao slican problem, samo kod mene je kuler (CPU) prilikom opterecenja zezao, tj kad predje 1500rpm cuje se (kao HDD - oni stari - kad se opterete) .... i onda posto si sad ukljucio opciju c1e koja obara takt, samim tim se procesor manje greje u iddle i dolazi do smanjenja broja obrataja i prestanka zvuka... ae sad, lupam, ali sve je moguce... pogledaj to... iskljuci kuler (pin) na trenutak pa posmatraj...
Ishmerish: A to prvi put cujem da kalem vibrira, znam da limovi vibriraju na transformatoru, tj ako nisu lepo stegnuti...
Inace i ja imam LC POWER 550W GP2 i radi perfektno, veoma tiho i hladno napajanje...
Inace matori jel znas kome je VMarc ustupio kartu?Cisto da znamo sta da ocekujemo(temeljnost,tacnost).
Aloha
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: ..i sa velikim razocarenjem saopstava da ovde ima mnogo gluposti koje se mogu procitati :: Takodje se s vremena na vreme nasmeje istim :: :: Green Green Grass Of Home :: ::
Znam al ako ti kazem moracu da te ubijem :) Jos jednom da pozdravim VMARC-a legendu.Ovde na berzi zaista nisam ocekivao takav jedan gest.Svaka cast coveku!
Green Green Grass Of Home
:: :: i sta jos kaze big bruder :: :: Inace matori jel znas kome je VMarc ustupio kartu?Cisto da znamo sta da ocekujemo(temeljnost,tacnost) :: :: Aloha :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: :: :: ..i sa velikim razocarenjem saopstava da ovde ima mnogo gluposti koje se mogu procitati :: :: Takodje se s vremena na vreme nasmeje istim :: :: :: :: Green Green Grass Of Home :: :: :: ::
Pa brate ko ce drugi da odradi,ajde sta mislis?Ajde na mail pa cemo pricati da ne tupimo ovako javno.
Green Green Grass Of Home
:: Ajde pricaj i onako mi se ne zivi :) :: :: Pridruzujem se pozdravima za the man-a.Bar da je veci procenat ovakvih i ostalih dobrih ljudi :: :: Aloha :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.