Re:Jel sam ja mozda nesto lose reko ? Malo samse nasalio :D Ma nije mislio na tebe, postavio sam nekim rezultat danas pa je ispalo ot toga svasta, opusteno
I ja sam se prijatno iznenadio :)))))))) Dobar primerak odlicna ploca, malo truda i dosao sam do ove magicne brojke. Vidjao sam ja PII na 4 na amdgeeks ali ne i sinhrono NB/HT na 2.78Ghz, tako da sam zadovoljan rezultatom.
:: Mislio sam da sam ja nesto reko.A za vodeno sam se nasalio posto znam da PII tesko moze preko 4ghz na vazduhu.Svaka cast za score jos jedno :: :: ::
Imace dotican procesor :D Plocu necu da otkrivam jos uvek :D imace vodeno hladjenje pa ce pasti malo i OC-a ako nesto zaskripi javljamo se. Jos jednom svaka cast za OC .D
Pa idle oko 36-37c. A ful-ul oko 53-54 sa normalnom temp u prostoriji. Imas na SS everest pokrenut pa vidi. Tu su nize jer je bio otvoren prozor. Ali i kada je temperetura u sobi normalna oko 23c-26c, 36-37 neopterecen
E izvini nisam gledao dole.svaka cast dobro si ga izmucio
:: Pa idle oko 36-37c :: A ful-ul oko 53-54 sa normalnom temp u prostoriji :: Imas na SS everest pokrenut pa vidi :: Tu su nize jer je bio otvoren prozor. Ali i kada je temperetura u sobi normalna oko 23c-26c, 36-37 neopterece ::
Thermalright TRUE Lapovan sa dva Fan-a od 120mm koji se obrcu na 2000rpm malo se cuju ali lepo rade posao. Ima tu jos ventlaora, jedan ogoman na stranici od kucista 250 mm, coooler za memoriju bventiilatori za NB i naponsku i tako Kuciste je Full Tower Thermaltake ARMOR, uvek drzim zatvoreno bolji su rezultati
Ma ja nikada ne bi kupio SKELETONa samo sa test da vidim kako utice na hladjenje. U pravu si radije praviti. Ja bih ovaj ARMOR malo mozda doradio ali nemam neku posebnu ideju, mozda i nesto sine. :). I fazno izmenjivo hladjenje bih jednom voleo da napravim, , skupi su delovi dosta i tesko se dolazi do njih pa videcemo o tom potom sada koristim fabricka resenja. Sa ozbiljnijim hladjenjem verovatno bih uspeo da poteram PII 955 na 4Ghz za svaki dan. Ta hladjenja su malo skuplja. Oko pravljenja tih hladjenja ima dosta zazanja jedan od najvecih nus efekata je kondenzacija pri velikim razlikama u temperaturi okoline i samog sistema.
Ako bas ganjas maximalan score na 3D Marku trebao si da poguras jos memoriju.To sto si OC-vao memoriju je nista za hynix chipove.Ona moze bar na 1250 Mhz.Kod mene na GTX295 ide na 1300 Mhz a isti su nam defaultni klokovi.Memorija dosta doprinosi takodje finalnom rezultatu zbog textura. Jos jedan Hint.Probaj da izvuces paralelno shadere sa GPU-om.Tad puca od score-a.Ima jos jedna fora ali to cu ti reci kad se cujemo.Kad sve to budes odradio ne gine ti 21k sa PhenomII !
Hvala bas cu da probam sutra :) Sto se tice ostalog sistema bez grafike mislim da ssam izvukao max na ovim naponima od ovoga vise ne moze a da je u stanju da prodje test. Da ubodem u nehalemma na 4Ghz dobio bi i preko 21000. barem mislim Nisam uspeo da odradim shadere paralelno sa GPU-om to je oko 1600 ne m0zee morao sam da smanjim za 20, ali imam utisak da kada bi digao clock gpu-a za 20 mogali bi i shaderi da rade na 1600 nemam pojma mozda lupam ali imam neki trip. Probacu sa memorijom, mada u ovom toolsu pomocu koga dizem taktove grafike nema vise podeoka samo do 750 za GPU i do 1200 za memoriju, ali nije frka ima i Riva TUner :(
Dosta skida temeperaturu. Diduse chip inaponaska na ovoj ploci ima odlicno odradjeno hladjenje parakticno se ni ne greje. Ova dva pomenuta ventilatora su dobar posao odradila na DFI-u koji sam imao pre ovoga skidala je tem chipa za cak 15c. A nemoj mnogo mariti to sto pise u everestu dole jer sam radio test u prostoriji cija je temperatura blia 19-20c zbog otvorenog prozora. 23-26 su neke uobicajne temperature za tu prostoriju. PA kada sam uradio test pa popalio GPU-z pa CPU-z sisitem je imao vremena da se ohladi, a i u trenutku slikanja je bio razume se neopterecen
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.