Pozdrav svim forumasima dobre volje da mi pomognu sa ovim gore navedenim. Jel znate mozda gde ima da se nabavi, u kom pc shopu, nesto na ovu foru: - AKASA AK-PAX1 PAX MATE - Spire SoundPad ili nesto slicno. Hvala Vam unapred
U principu, radi se o lepljenju podloski od raznih materijala koji...
13.10.2009. 20:46
status: user broj poruka: 11001
se odlikuju sposobnoscu apsorbovanja zvukova niske frekvencije - sundjeri, penasta guma, stiropor... Ovo i sam mozes aplikovati u kuciste svog kompjutera (u vezi Spire-a imas na Internet-u i fotografije koje prikazuju skoro sve potrebne detalje). Odaberi TANKE listove stiropora ili gustog sundjera (tanke - da ne bi ometali protok vazduha) i uzmi makaze i lenjir u ruke.
Re: re: U principu, radi se o lepljenju podloski od raznih materijala koji...
13.10.2009. 21:41
status: user broj poruka: 7285
Evo mali savet za tebe i ostale.Ako u google ukucas naziv proizvoda i u nastavku CENA RS,i ne izbaci ti nijedan nas site/firmu,99% da ga nema kod nas. Ako ga pak trazis preko oglasa ide:PRODAJEM xxxx RS
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: Hvala na odgovoru. Znam to sve, ali bih radije kupio voc gotov proizvod koji bi zalepio. Mene interesuje gde ima da se kupi. Pakom, Gigatron...ili.. :: :: ::
Ako je losije kuciste u pitanju nece ti nesto mnogo pomoci sundjeri i ostale stvari,a ako oces totalnu tisinu moraces da uzmes silent kulere sa velikim airflowom kao na primer Noctua NF-P12 (radi pod pritiskom ulja). Veruj mi radim sa tim i pravi rezultat ces dobiti samo kulerima , a ako si bas navalio da stavis to uzmi obican sundjer 3mm koji mozes naci bilo gde,sigurno si video dobija se uz plocu,grafiku i slicno, veruj mi netreba bacati pare na to rezultat je nikakav .D
PC shop stovarište Termodom u Karađorđevoj, kod luke :)
Imaju sunđere, stiropore, Azmafon i ostala čuda za kojekakve izolacije, a ako nemaju baš to što tebi treba, verovatno znaju gde da te upute, tj. trebalo bi da znaju.
Kada ideš od Brankovog mosta ka Kalemegdanu, skreneš 50 metara pre semafora i male pumpe, levo, preko tramvajskih šina i tu si.
Pretpostavljam da sunđer 50x50x3 mm(ili kolika ti je već stranica kućišta) možeš i selotejpom da zalepiš na stranu kućišta, jer je težak ~10 gr.
bas ti hvala. Da mi ti nisi dao takav savet nista ne bih postigao. Prosto si kralj. Gile je dao saljiv predlog. Mogu da izbacim kuciste iz kuce na zimu. Ne znam zasto svi moraju da komentarisu o tome sta , gde i zasto to neko trazi, kupuje, sta god? Pitam lepo da li je neko slucajno video, ili zna gde moze da se kupi. Ako ne zna bolje je da ne odgovori nista. Pozdrav
probaj da proveris u DESK-u, ili u Gigatronu, obicno oni imaju te stvarcice, a ako postoji tako nesto od CoolerMastera, moguce da ima u DESK Computers, jer oni su distribueri.
Slusaj ja sam ti rekao kako ja proveravam nesto sto nisam siguran gde i dali ima kod nas da se kupi.A ovo nije nacin da se ophodis prema necijem trudu(mom po najmanje u ovoj temi) da ti pomogne.Ako te niko nije zavlaci,ismevao,podjebavao ja stvarno ne razumemem cemu ovakav odgovor.Ti mislis da ti odgovori nisu pomogli,napises lepo HVALA SVIMA I CEKAM JOS PREDLOGA.Dali je toliko tesko biti covek danas?Da je obrnuto dali bi se ti lepo osecao da te neko napusi,a ti pokusao da mu pomognes.
Ja se nadam da ces shvatiti ovo sto sam ti predocio i da neces uci u ovaj krug novajlija sa sto i manje postova koji se ponasaju blago receno ocajno,i nerazmisljaju da ce im sutra nesto stvarno iskrsnuti.A mi nismo Isusi pa da idemo onom ko tebe kamenom ti njega hlebom.Razmisli malo
Pozdrav
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: bas ti hvala. Da mi ti nisi dao takav savet nista ne bih postigao. Prosto si kralj. Gile je dao saljiv predlog. Mogu da izbacim kuciste iz kuce na zimu. Ne znam zasto svi moraju da komentarisu o tome sta , gde i zasto to neko trazi, kupuje, sta god? Pitam lepo da li je neko slucajno video, ili zna gde moze da se kupi. Ako ne zna bolje je da ne odgovori nista. :: Pozdra :: :: ::
Nisam te napusavao, niti vredjao (takav ti je avatar) nego ti, ocigledno, ono preko k... mi kazes kao kucaj na netu, vidi... kao da sam najveci nepismenjakovic i nikad cuo za google. Pre svega, potrazim sve informacije na netu, strane i domace sajtove i onda dodjem i pitam ljude koji znaju nesto o tome iz prve ruke, a ne neka nagadjanja. Ne zelim da zovem svaku firmu i gubim vreme na to ( neki ljudi rade, imaju porodicu) nego pitam ljude sa foruma koji su upoznati sa tim. Cisto da znas da nisam novajlija (mozda sa porukama, jer imam nesto prece od konstantnog zujanja po forumu) i bez iskustva sa racunarima. Nesto najgore sto sam pri,etio ma ovom forumu je predrasuda da lik koji ima malo postova je u stvari noob, sto moze da bude velika greska. Pozdrav
Ok nesto smo uspeli da razjasnimo.Samo mi objasni ako sam ti naveo da ja koristim taj sistem koji sam ti predlozio,zar to onda ne cini mene vecim nepismenjakovicem od tebe?
A sada baci pogled sta je ispalo kada sam kucao u google AKASA AK-PAX1 CENA RS
:: Nisam te napusavao, niti vredjao (takav ti je avatar) nego ti, ocigledno, ono preko k... mi kazes kao kucaj na netu, vidi... kao da sam najveci nepismenjakovic i nikad cuo za google. Pre svega, potrazim sve informacije na netu, strane i domace sajtove i onda dodjem i pitam ljude koji znaju nesto o tome iz prve ruke, a ne neka nagadjanja. Ne zelim da zovem svaku firmu i gubim vreme na to ( neki ljudi rade, imaju porodicu) nego pitam ljude sa foruma koji su upoznati sa tim. Cisto da znas da nisam novajlija (mozda sa porukama, jer imam nesto prece od konstantnog zujanja po forumu) i bez iskustva sa racunarima. Nesto najgore sto sam pri,etio ma ovom forumu je predrasuda da lik koji ima malo postova je u stvari noob, sto moze da bude velika greska. :: Pozdrav :: :: ::
Ni jednog trenutka se nisam ljutio. Ja sam usao na prvi srpski rezultat u toj pretrazi,pa ako na ostalim ne nadjes nista registruj se na benchmarku i ponovi temu tamo.Svaka roba ima svog kupca,a posto se na benchmarku vise od nas prze na modovanje,garantovano ces imati vise uspeha tamo.
Laku noc.
:: zajebah se! Hvala ti brate na trudu. Pogledao sam te teme, ali je to iz 2006. godine. Provericu i te firme. Pozdrav Ismerish i nemoj da se ljutis :: :: ::
Brate sto se cimas?Uzmi neki izolacioni materijal. sundjer,stiropor/dur...Od alata ti trebaju makaze/skalper,lepak(neostik/tigar),izkroji,pa zalepi gde god mozes u unutrasnjosti kucista,i to ti je sva mudrost.
Jednom sam nešto mozgao o toj temi, i, palo mi je na pamet da `upljuvam` unutrašnje strane kućišta sa PUR-PENOM. Razmaže se veoma tanak sloj i pusti da nabubri, kad se stegne, odreže se - izravna i isprska boja-sprejom, i to bi trebalo da je to. Ko voli, može fluorescentne sprejeve, može i bez njih i to blesavo izgleda i tako dalje... Samo, nisam to uradio, previše sam bio lenj a i treba cca 2 dana biti bez računara.... tako da možda nekog nagovorim pa ako dobro ispadne, onda ću i ja. Inače, o sunđeru... da, ako je onaj gušći ali je i takav zayeban za lepljenje, bolje bi bilo da koristiš materijal koj se isporučivao uz neke monitore, matične ploče i slično, liči na sunđer ali je mnogo tvrđi pogotovo na površini... ko shvati znao je i pre.... jedino što je obično roze boje pa izaziva proliv i dijareju... ali bože moj... 300 dindži za sprej se podrazumeva u svim pobrojanim slučajevima....
a zasto je pre svega potrebno modifikovanje kucista, pravljenje od kucista izolacionu kantu, ja bih pre ulozio novac i trud da resim ono sto najvise pravi buku...npr., svi ventilatori koji su neki krs, da idu napolje, a kao zamena da posluze neki drugi, koji su kvalitetniji i necujni (ne po velikoj ceni, a postoje), to sto se tice hardova, - 12-ice, za kucista, Noctua, sa gumicama, za sprecavanje vibracije (umesto srafova), - GPU, u principu na svim novijim se gotovo ne cuje, - CPU, neki odgovarajuci ThermalRight...jer ti cak i da stavis izolaciju, ne mozes da pokrijes sve delove kucista, opet ce izlaziti zvuk, jer mora kuciste i da dise...
od tankog lima se stvarno tresu i proizvode dodatnu buku. Dobra i JEFTINA zaštita od njihove i buke iznutra je sintelan i sunđerasta guma za kupatilo (trakasta, kupuje se u rolnama na metre). A ima ih i sa onim cvetnim dezenima
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.