Cooler Master Hyper 212 vs Thermalright Ultra 120- eXtreme
STRANA 1 OD 2
Millance82
12.10.2009. 11:56
T20884
status: user broj poruka: 578
Ovako, dali neko ima iskustava sa Thermalright Ultra 120- eXtreme, ja trenutno imam hyper 212 pa me interesuje dali je dosta bolji Thermalright Ultra 120- eXtreme, i dali je vredan tog novca, imam ga po ceni od 3500din (lapovan)
Mislim da u najboljem slucaju razlika moze da bude 7-8 stepeni razlike, e sad probaj pa nam javi. Ja imam CM TX 3. Primetio sam da kad otvorim stranicu na kucistu temperatura pada za 7 steperni, verovatno moram da poboljsam hladjenje u samom kucistu pozdrav. RESISTANCE IS FUTILE
:: Pre par minuta sam ga porucio, sa Hyper 212 u HAFu 932 Q6600 na 3.6ghz u prime 95 mi ide i do 82 C nadam se da ce se to smanjiti sa Thermalrightom :D
Hvala bogu da neko vec uzme te cooler-e,isprao sam usta hvaleci Ultima-u 90 i Ultra-u 120.Zmajevi od coolera,samo bih preskocio fan-ove koji dolaze uz njih.Ja koristim Nanoxia-u 2000 i uz dobro kuciste zaboravite na temperaturu CPU-a.
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
14.10.2009. 15:23
status: user broj poruka: 578
Ljudi razlika je ogromna, ne bih da serem i da kudim hyper 212, ipak me je dobro sluzio. Na hyper 212 Q6600 3.6GHz mi se restartovao u prime 95 posle 2min, na 3.4GHz je radio bez greske, max temperatura do 82C, sa thermalrightom na 3.6GHz u primu95 cepa vec 6sati i temperatura verovali ili ne ne prelazi 60C. Ne znam u cemu je fora ali sam prezadovoljan. Videcu samo koliko max mogu da ga kloknem sa ovim hladjenjem :D (i na jednom i na drugom sam imao dve Xilence 12ce)
Re: Cooler Master Hyper 212 vs Thermalright Ultra 120- eXtreme
14.10.2009. 16:52
status: user broj poruka: 1133
Slobodno kritikuj Cooler Master Hyper 212.Sad ko ga ima neka bacu pa neka kupe Thermalright Ultra 120- eXtreme,a moze da kritikujes i sve one koji su preporucivali taj CM.Sta kazu 5-8 stepeni manje a ono 22 stepena manje.ala znaju,POZDRAV
:: Ljudi razlika je ogromna, ne bih da serem i da kudim hyper 212, ipak me je dobro sluzio. Na hyper 212 Q6600 3.6GHz mi se restartovao u prime 95 posle 2min, na 3.4GHz je radio bez greske, max temperatura do 82C, sa thermalrightom na 3.6GHz u primu95 cepa vec 6sati i temperatura verovali ili ne ne prelazi 60C. Ne znam u cemu je fora ali sam prezadovoljan. Videcu samo koliko max mogu da ga kloknem sa ovim hladjenjem :D (i na jednom i na drugom sam imao dve Xilence 12ce :: :: :: ::
bilo 25c a danas 5c to nikom nista ? Meni od danas Vendetta 2 radi 10-15c bolje :) Jedino ako neko nije upalio grejanje vec sada pa ne utice na njega spoljna temperatura. A i imas test pa vidi kolika je razlika,sreca pa ima neko ko je sve kulere isprobao:
E druze gledao sam ja te testove jos odavno....nemam razloga da lazem, izneo sam samo rezultate testova koji su doduse i meni bili jako cudni, kao sto sam reko temperature su te koje sam naveo i razlika j tolika bez greske, jedina razlika je u tome sto je thermalright lapovan tj. poliran
Kod dobro provetrenih kucista i dobrih hladnjaka nema mnogo veze spoljna temperatiura.Temperatura se nemeri odnah po palenju racunara neko najmanje 30min rada.
Kod mene je spala temperatura za 5C bez grejanja sobe u kojoj je racunar.
Glavna prednos TERMALRIGHTa je sto su mu svi spojevi zavareni.Sad sam proverio sa uvelicavajuvecim staklom od 8 puta ZALMANA,CM i TERMALRIGHTa.NA TERMALRIGHTA SE VIDI KAO DA JE SVAKI LIM ZALETOVAN A NA CM I ZALMANA NEMA NISTA STO LICI DA SU LIMOVI ZALETOVANI ILI KAKO ONI KAZU ZAVARENI.
KONACNO NEKA SVAKO KUPI STA HOCE A JA CU UVEK PREPORUCIVATI STA JE BOLJE.
ovi mogu sve ove modele u dzak pa da prodaju u staro gvozdje. razlika je 22C !!!! Po ovima dole razlika je 1C evo pogledajte na 3.6Mhz FULL LOAD 1.4v CM 212+ i Termalright Ultra 120 Nesto ovde ne stima.
Imas samo jedno Extreme u nazivu, on ima jedan heat pipe vise od ultre. Bas da je razlika 22c... cudno.. ali ako on kaze da jeste onda ok.
Ja sam pazario Xigmatek Red Scorpion, e7300 klokovan na 3.5GHz postize 61c po core-u u LinX-u na sobnoj od 24c. Stress Prime je smesan, ne ide preko 52c _______________________________ Demon to some. Angel to others.
:: ovi mogu sve ove modele u dzak pa da prodaju u staro gvozdje. razlika je 22C !!! :: Po ovima dole razlika je 1C evo pogledajte na 3.6Mhz FULL LOAD 1.4 :: CM 212+ i Termalright Ultra 12 :: Nesto ovde ne stima :: :: http://www.benchmark.rs/Benchmark-testovi/Kuleri/Uporedni-test-CPU-kulera-2009.htm :: :: RESISTANCE IS FUTILE :: ::
Pa dzaba ti i 20 ventilatora u provetrenom kucistu i ne znam ni ja cega ako oni usisavaju vruc vazduh... Leti jedino pomaze klima ako je spoljna temperatura velika 25-30c dzaba bilo koje kuciste ako nema klime to svako ko testira CPU zna. Meni je procesor oko 10-15c hladniji nego pre nekoliko dana imam Vendetta 2 i full tower sa 2x120mm.
kod mene za 8-9C niza temperatura u full loadu, kiad skinem stranicu od kucista.
RESISTANCE IS FUTILE
:: Pa dzaba ti i 20 ventilatora u provetrenom kucistu i ne znam ni ja cega ako oni usisavaju vruc vazduh... Leti jedino pomaze klima ako je spoljna temperatura velika 25-30c dzaba bilo koje kuciste ako nema klime to svako ko testira CPU zna. :: Meni je procesor oko 10-15c hladniji nego pre nekoliko dana imam Vendetta 2 i full tower sa 2x120mm :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.